9 Духовно значење на бело пердув

 9 Духовно значење на бело пердув

Leonard Collins

Белите пердуви се сметаат за важни симболи од луѓето од многу култури ширум светот и тие несомнено носат длабоко духовно значење.

Сепак, толкувањето што значи гледањето или пронаоѓањето бел пердув може да биде комплицирано бидејќи тие може да означи низа различни нешта - затоа во овој пост, разговараме за духовното значење на белиот пердув за да ви помогнеме да разберете што сте виделе.

Симболиката на белите пердуви

Пред да размислиме како да го протолкуваме гледањето на наоѓање бело пердув, треба да размислиме за симболиката што ја имале во различни култури и во различни времиња – како и за асоцијациите што ги имаме со нив.

Белите пердуви долго време се сметаа дека претставуваат чистота, добрина и правда, а тоа датира барем од времето на старите Египќани.

Во Стариот Египет, луѓето веруваа дека кога ќе умрете , твојата душа беше испратена во Салата на Маат на суд од 42-те проценувачи на Маат.

Срцето на покојникот беше поставено на вага за да се мери со Белиот пердув на вистината.

Ако срцето тежело помалку од Перото, на душата и било дозволено да премине во Аару, Полето со трски, античкиот египетски еквивалент на рајот. Меѓутоа, ако срцето тежело повеќе, душата била проголтана од страшната божица Амит и престанала да постои.

Според христијанската традиција, белите пердуви претставуваатСветиот Дух и исто така се поврзани со белиот гулаб, моќен симбол на мирот. Домородните Американци имаа слични верувања, гледајќи дека белите пердуви претставуваат чистота, невиност и заштита.

Белите пердуви често се гледаат како симбол на надеж и нови почетоци - но во многу култури, тие се исто така поврзани со смртта.

што значи кога ќе најдете бел пердув?

Размислувајќи за тоа што значеле белите пердуви за различни народи во различни периоди, сега можеме да размислиме за некои специфични начини како да го протолкуваме гледањето или пронаоѓањето бел пердув.

1. Вашиот ангел чувар е во близина

Еден од најчестите начини да се протолкува гледањето или наоѓањето бел пердув е тоа што значи дека вашиот ангел чувар е во близина и ве чува.

Сите ние имаме чувар ангели, но многу често можеби не сме свесни за нивното присуство. Меѓутоа, кога ни се најпотребни од нив, тие можат да контактираат со нас, а испраќањето бел пердув е еден начин на кој тие можат да го направат тоа.

Дали белиот пердув се појави кога најмногу ви требаше поддршка или водство ? Можеби се чувствувавте осамено, во тој случај вашиот ангел чувар можеби ви испраќа порака за да ве потсети дека не сте сами.

Алтернативно, можеби сте станале неприемливи за други пораки што ви биле испратени, како што е ангел броеви или пораки во вашите соништа.

Во овој случај, пердувот може да биде апорака која ви кажува повторно да стапите во контакт со вашата духовна страна и да станете поприемчиви за пораките што ви се испраќаат бидејќи тие можат да ви дадат вредно водство.

Овие толкувања може да се применат секогаш кога ќе наидете на бело пердув.

Меѓутоа, ако најдете бел пердув на понеобично место, поверојатно е тоа да е порака од ангел бидејќи вашиот ангел чувар се обидува да ве изненади и да ви го привлече вниманието ставајќи го некаде каде што сте Не очекувајте да го видите.

2. Замината сакана личност сè уште е со вас

Ако неодамна сте изгубиле некој близок, веројатното толкување за гледање или пронаоѓање бело пердув е дека духот на починатиот се обидува да воспостави контакт со вас за да ве увери дека сè е добро.

Можеби личноста интензивно ви недостасува и сте во длабока тага. Во овој случај, пердувот може да биде знак од нивниот дух дека се на подобро место и дека не треба да бидете премногу тажни.

Тоа исто така може да биде знак дека иако лицето поминало , нивниот дух е сè уште со вас и ќе остане покрај вас додека не дојде време да им се придружите во задгробниот живот.

3. Среќата е на пат

Едноставен начин да се протолкува гледањето бел пердув, особено ако некој ви падне од небото на патот, е дека тоа е предзнак за среќа, што ви кажува дека среќата е на негова начин.

Размислетекако се чувствувате гледањето на пердувот – затоа што ако сте доживеале необјаснет излив на радост, ова е најверојатното значење.

Исто така, ако пердувот паднал од небото, погледнете нагоре за да видите од каде доаѓа. Ако нема птици во областа и се чинеше дека пердувот само се појавува од тенок воздух, претчувството за среќа е исто така најверојатното значење.

4. Вие сте на вистинскиот пат

Белиот пердув исто така може да ви каже дека сте на вистинскиот пат, а ова толкување е најверојатно ако неодамна сте се загрижиле за ова прашање.

Можеби треба да донесете голема одлука, но се чувствувате колебливо и неодлучно. Имате идеја за тоа кој избор треба да го направите, но не се осмелувате да се посветите на тој избор бидејќи сте загрижени за можните последици.

Исто така види: Што значи кога сонувате за ѓаволот? (6 духовни значења)

Во таков случај, пердувот може да ви каже да одите со вашиот инстинкт бидејќи вашата одлука е правилна. Донесете ја одлуката и потоа соочете се со иднината со самодоверба знаејќи дека она што сте го решиле е правилно.

5. Треба да склучите мир со некого

Бидејќи белите пердуви се моќен симбол на мирот, толкувањето на гледањето може да биде поврзано со конфликти во вашиот живот.

Дали сте се скарале со член на семејството? Дали си фигуративно во војна со некого? Дали сте направиле непријател на некој кој претходно бил близок пријател?

Ако одговорот на некој одовие прашања се да, белиот пердув може да биде порака дека сега е време да се смириме со таа личност бидејќи лутината – и воопшто негативната енергија – не спречуваат да живееме здрав и исполнет живот, и материјално и духовно.

Размислете за начини да ја поправите вашата нарушена врска и обидете се да простите што и да е што ја предизвикало лошата крв - затоа што кога ќе го направите тоа, ќе видите колку подобро ќе се чувствувате.

Слично толкување е дека пердувот ви кажува дека некој е подготвен да склучи мир со вас - затоа треба да бидете приемчиви на нивните обиди да поправат се што е скршено меѓу вас.

6. Надеж за иднината – тешките времиња нема да траат

Ако моментално поминувате низ тежок период во вашиот живот, пред вас се појавува бело пердув – или паѓа од небо или се сврте некаде неочекувано како во стара книга – може да биде порака од ангел за да ве потсети дека лошите времиња нема да траат.

Секој поминува низ подеми и падови во животот, но по тешките времиња, секогаш следат подобри времиња. Ова значи дека наоѓањето бел пердув треба да ви помогне да се смирите бидејќи работите ќе почнат да изгледаат нагоре наскоро, колку и да се чувствувате ниско во моментот.

7. Вредност на чистотата и невиноста

Белиот пердув е симбол на невиност и чистота, но тоа се деликатни кревки квалитети - тие лесно можат да се изгубат, а штом сеги нема, тие никогаш не можат да се вратат.

Едно можно толкување на гледањето бел пердув е дека ќе направите нешто што ќе ја наруши чистотата на врската.

Исто така види: Што значи кога мачка скитник доаѓа во вашата куќа? (8 духовни значења)

Ако го знаете ова бидете вистинити, треба внимателно да размислите пред да дејствувате бидејќи никогаш нема да можете да го вратите она што ќе го изгубите.

8. Ќе започнете нова врска - и можеби ќе ја сретнете вашата сродна душа

Ако видите две бели пердуви заедно, пораката може да биде дека ќе влезете во нова врска - или можеби дека ќе се сретнете твојата сродна душа.

Меѓутоа, таквата средба не е загарантирана, затоа треба да останете отворени за запознавање нови луѓе и да останете во склад со вашите чувства - или шансата да ја запознаете оваа важна личност во вашиот живот може да ви помине .

9. Нов почеток

Белите пердуви се поврзани со смртта, но со секоја смрт доаѓа повторно раѓање и нови почетоци.

Ова значи дека кога ќе видите бел пердув, може да ви каже дека нова фаза во вашиот живот е на пат да започне.

Кога тоа ќе се случи, треба да го поздравите и да го прифатите бидејќи промената е во природата на универзумот, а со сите промени доаѓаат и нови можности - но ако не сте подготвени да ги искористите можности со двете раце, можеби нема да добиете втора шанса.

Многу различни толкувања – па оставете ја вашата интуиција да ве води

Како што видовме, постојат неколку начини за толкувањегледајќи бел пердув, па за да го најдете точното значење, треба да ги земете предвид околностите каде и кога сте го виделе, како и како се чувствувавте и како тоа може да се примени на сите предизвици со кои се соочувате.

Потоа , преку медитација и длабока мисла - и следејќи ја вашата интуиција - ќе откриете дека сте водени кон разбирање на тоа што значи за вас гледањето бело пердувче.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.