Betyder drømmen om fisk graviditet? (9 spirituelle betydninger)

 Betyder drømmen om fisk graviditet? (9 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

At tyde drømmens betydning af noget som en fisk kan ofte virke kompliceret og ufuldstændigt. Og fortolkningen af en drøm med fisk i den afhænger virkelig meget af drømmeren, af deres vågne liv og følelser, såvel som af specifikke detaljer i drømmen.

Du ville dog tage fejl, hvis du tror, at det kun handler om overtro - i stedet drejer det sig i høj grad om, hvordan vores følelser og underbevidste frygt interagerer med visse bredt accepterede symboler og metaforer vedrørende fisk. Så her er 9 vigtige punkter, som du måske vil overveje, hvis du spekulerer på, om drømme om fisk betyder graviditet eller ej.

Hvorfor er drømme om fisk så ofte ensbetydende med graviditet?

Kvinder drømmer om alle slags ting, og hver drøm kan betyde snesevis af forskellige ting. Og faktisk har drømme om fisk ikke altid noget at gøre med graviditeter og babyer, da det kan relatere til alle slags små problemer og begivenheder i vores virkelige liv.

Men det er et faktum, at drømme om fisk ofte er relateret til fremtiden for en kvindes familieliv, og det sker ekstra ofte, når en kvinde er gravid eller tænker på at blive gravid. Så lad os gennemgå de ca. 9 præcise betydninger af fiskedrømme, og hvordan og hvorfor så mange af dem sker omkring graviditeter.

1. Vi forbinder intuitivt fisk med frugtbarhed og nyt liv

Fisk er et symbol på frugtbarhed i de fleste kulturer samt på ny begyndelse og mange afkom. Det er helt naturligt, når man tænker på, hvor mange tusinde fiskeæg de fleste fiskearter efterlader, hver gang de parrer sig. Så fisk minder meget om kaniner i den henseende, da begge dyretyper forbindes med forplantning.

Især nogle fisketyper forbindes også med hårdt tilkæmpede graviditeter og fødsler. Laksefisk, der svømmer opstrøms for at efterlade deres ægdepoter på det rigtige sted, er et særligt almindeligt symbol både i naturen og i drømme på forhindringerne før graviditet, fødsel og moderskab og den belønning, der følger efter.

2. Fisk kan også symbolisere et foster for vores underbevidsthed

Fisk i drømme kan også symbolisere nyt liv og et barn i livmoderen på en meget mere bogstavelig måde. En svømmende fisk ligner og føles ganske enkelt meget som et foster for vores underbevidsthed, fordi begge er relativt små og nedsænket i en væske i et lille rum.

Så en drøm om en eller to fisk, der svømmer i cirkler i klart vand i et akvarium eller et akvarium, kan være vores underbevidstheds måde at fortælle os, at der er en baby eller tvillinger i vores mave. Sådanne graviditetsdrømme er normalt rolige og stille, selv om de til tider er lidt foruroligende.

Nogle gange kan de desværre også føles lidt skræmmende, og de kan omfatte nogle sundhedsmæssige problemer for fisken/babyen, hvilket signalerer enhver nybagt mors frygt - aborter.

3. Du har måske bare rigtig lyst til at spise fisk

Selvfølgelig er der også nogle gange, hvor drømme ikke er så komplicerede og ikke kræver så meget analyse. Hvis du bare virkelig har lyst til at spise fisk eller har tænkt på fisk for nylig, er det helt normalt at se dem kortvarigt i en drøm. Gravide kvinder er også kendt for at have tvangstanker om mad, hvilket gør hele denne situation endnu mere sandsynlig.

4. Din læge kan have forbudt dig at spise fisk, mens du er gravid

En variant af ovenstående situation opstår, når din læge har forbudt dig at spise visse fisk og havfødevarer, mens du er gravid. Der er en myte om, at alle fisk er uhensigtsmæssige for gravide, men det er ikke 100 % sandt - kun fisk med et højt indhold af kviksølv er uhensigtsmæssige, men andre typer fisk og skaldyr er ok for raske gravide kvinder.

Så hvis din læge har forbudt dig at spise fisk som f.eks. tilefish, makrel, haj, sværdfisk eller andre fisk, er det helt naturligt, at du pludselig begynder at få lyst til dem og drømmer om dem.

5. Fisk kan være en udløser af barndomsminder for dig

Vi forbinder ofte fisk med børn af en helt anden grund - fordi de ofte minder os om vores egen barndom. Mange mennesker har haft en guldfisk eller to i deres tidlige barndom, og derfor forbinder vores underbevidsthed sådanne små akvariefisk med barndommens glæder.

Hvis du venter et barn i dit vågne liv, kan du derfor forvente, at din underbevidsthed vil fremkalde fiskedrømme på grund af forventning og begejstring for det kommende barn i dit liv.

Se også: Drøm om at få tvillinger? (8 spirituelle betydninger)

6. Fisk symboliserer også velsignelser og velstand, som er ting vi ofte forbinder med børn

Vi forbinder også ofte børn med en rigelig fremtid. Børn beriger jo vores liv på mere end ét punkt. Og da fisk også symboliserer rigelighed og livets rigdom i mange kulturer, er associationen her ret ligetil.

Selv i Bibelen er fisken Ichthys symbolet ses som et symbol på Jesu Kristi fødsel, opstandelse og det uendelige liv. Også i kristendommen er Jesu Kristi mangfoldiggørelse af fisk og brød til at brødføde alle sine sultne tilhængere et andet eksempel på, hvor meget folk forbinder fisk med overflod og livets rigdom.

Se også: Drøm om drukning af barn? (15 spirituelle betydninger)

7. Mange kulturer ser også fisk som et symbol på held og lykke

En anden almindelig symbolik for fisk i mange kulturer er held og lykke. I de fleste østlige kulturer betragtes store fisk f.eks. som et godt tegn og et godt varsel om økonomisk succes.

Dette er selvfølgelig ikke direkte relateret til graviditeter og fødsler, men man kan også drage en sammenhæng mellem at få børn og at have økonomisk støtte til sig selv i fremtiden. Hvis du drømmer om en lille fisk, der vokser til en stor fisk, kan man drage en sådan symbolik.

Men oftest, især i visse udviklede lande, betragtes børn snarere som en økonomisk byrde end som en fordel.

8. Drømme om døde fisk kan enten være et dårligt varsel for din graviditet, eller det kan afspejle din egen frygt

Et mareridt eller en drøm om en død fisk er normalt et dårligt tegn, der indikerer helbredsproblemer og problemer under fødslen. Sådanne drømme er et symbol på en graviditet med problemer og med stor risiko for for tidlig fødsel eller abort.

Naturligvis er en drøm om en død fisk en af de mest frygtede drømme om gravide kvinder, men vi bør også huske på, at en sådan drøm er meget mere tilbøjelig til blot at indikere vores frygt for sådanne problemer end at forudsige selve problemerne.

9. Nogle fiskedrømme har intet med graviditeter at gøre

Sidst men ikke mindst skal vi ikke glemme, at mange fiskedrømme kan være helt uden forbindelse med drømmerens graviditet eller tanker om at blive gravid i fremtiden.

Hvis du drømmer om at være fisker og svinge en fiskestang rundt, om at tilberede fisk, spise stegt fisk, om at prøve isfiskeri eller gå på et fiskemarked, om at have fanget fisk eller skuffelsen over at gå tomhændet hjem - alle disse scenarier og mange andre er på ingen måde direkte relateret til graviditet og fødsler.

De kan selvfølgelig symbolisere andre ting, men hvad der præcist er tilfældet, afhænger mest af drømmens tone, nogle detaljer i den og konteksten af din følelsesmæssige tilstand og de aktuelle forhold i dit vågne liv.

Kan drømme om fisk forudsige barnets køn eller køn?

Nogle mennesker kan lide at se mere åndeligt på fiskedrømme og mener, at farven på den fisk, du drømmer om, er en forudsigelse af, hvilket køn/seksempel dit barn vil få. En sort fisk siges at symbolisere en dreng, mens en lysere eller mere farverig fisk indikerer, at der kommer en pige.

Vi kan ikke rigtig vidne om gyldigheden af sådanne overnaturlige forudsigelser - så vidt vi kan se, er drømme om sortfisk betydeligt sjældnere end drømme om lysere eller mere farverige fisk både hos gravide kvinder og generelt. Vi kan selvfølgelig ikke være sikre, da det naturligvis er umuligt at udarbejde pålidelige statistikker om den slags ting.

Afslutningsvis - betyder drømme om fisk graviditet?

Du behøver ikke at have læst snesevis af drømmebøger for at regne ud, at en drøm om en fisk kan forbindes med en kvindes graviditet eller nyfødt baby. Og det er faktisk en meget almindelig drøm for gravide kvinder, da det er en del af vores kollektive kulturelle bevidsthed at forbinde fisk med frugtbarhed, nyt liv, håb for fremtiden, held og lykke og et par andre lignende begreber.

Så hvis du er gravid eller overvejer at blive gravid, er det helt normalt at have drømme med fisk i oftere end normalt. Men lad os samtidig huske på, at der også er mange andre fortolkninger af fiskedrømme. Der er altså ingen garantier, og det er vigtigt at holde øje med detaljerne i din drøm, så du lettere og mere præcist kan tyde den.

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.