Drøm om en døende person? (9 spirituelle betydninger)

 Drøm om en døende person? (9 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

En drøm om en persons død kan være ret foruroligende, men den gode nyhed er, at det som regel slet ikke handler om døden. Der er dog flere andre mulige fortolkninger, så i dette indlæg besvarer vi spørgsmålet, hvad betyder det, når du drømmer om en døende person?

Hvad betyder det, når du drømmer om en døende person?

Se også: Hvad betyder det, når en person dør på din fødselsdag? (6 åndelige betydninger)

Når vi drømmer om døden, kan det nogle gange være fremkaldt på den ene eller anden måde af en nyligt død eller en forestående død for en person i det virkelige liv. For eksempel:

 • En nærtstående person skal snart dø eller er for nylig død

Hvis vi ved, at en af vores nærmeste snart skal dø, er det ikke ualmindeligt at drømme om deres død, og hvis vi for nylig har mistet en person, vi elsker, er det endnu mere sandsynligt, at vi drømmer om deres død.

I sådanne tilfælde kan drømmen rapporteres som værende en behagelig oplevelse, en oplevelse, der både er behagelig og foruroligende, eller en oplevelse, der kun er foruroligende - men under alle omstændigheder er drømmen højst sandsynligt en del af sorgprocessen og en måde at håndtere tabet på.

 • En drøm om en person, der døde for længe siden

Vi kan også drømme om dem, der er gået bort for længere tid siden, og det kan tolkes som et udtryk for, at din underbevidsthed udtrykker, hvor meget du savner dem.

Nogle mennesker foretrækker også at se drømmen som et besøg fra den elskede. Det er et budskab om, at de er i sikkerhed i livet efter døden, og at du stadig er i deres tanker.

 • En chance for at sige farvel eller løse uafsluttede sager

Det er også muligt at drømme om en afdød elsket person, hvis du ikke fik mulighed for at sige ordentligt farvel, eller hvis du ikke fik sagt noget mellem jer.

I den slags tilfælde kan drømmen være en måde at søge at afslutte sagen på, så du kan acceptere deres død og komme videre på en sundere måde.

 • Aldrig en forvarsel om forestående død

En ting, som en drøm om døden aldrig kan være, er et varsel om, at den person, der dør i drømmen, er ved at dø i virkeligheden, så hvis det var årsag til din bekymring, kan du berolige dig selv.

Årsager, der ikke har noget med døden at gøre

Efter at have set på drømme, der på en eller anden måde er relateret til døden i bogstavelig forstand, skal vi nu gå videre til at se på drømme om døende mennesker, der har fortolkninger helt uden relation til døden.

 1. En overgang eller transformation

Hvis du drømmer om en døende person, er en af de mest almindelige fortolkninger, at den død, du er vidne til, er en metafor for en forandring, overgang eller transformation.

Måske er du klar over, at en vigtig fase i dit liv er ved at være slut og en ny er ved at begynde, f.eks. hvis du skal flytte hjemmefra, eller hvis du skal begynde på et nyt job - eller måske skal du giftes eller måske endda have dit første barn.

Hvis du gennemgår en af disse vigtige ændringer i dit liv eller noget lignende betydningsfuldt, er døden i din drøm symbolsk for "døden" af dit gamle liv og fødslen af den nye del, der skal komme.

Det betyder, at hvis du er opmærksom på store forandringer i horisonten, er denne fortolkning af drømmen den mest oplagte. Den fortæller dig, at du skal se fremtiden i øjnene med håb og optimisme, fordi forandring er en universel konstant, som bør omfavnes for de muligheder, den bringer.

En anden mulighed er, at din underbevidsthed fortæller dig, at dit liv er stagneret, og at der er behov for en forandring, så du kan fortsætte med at vokse og udvikle dig.

Hvis du ikke er klar over, at der er store forandringer på vej, bør du bruge tid på at tænke dybt og meditere for at analysere, hvordan det vil gavne dit liv at foretage forandringer - og hvis du indser, at der er behov for forandringer, bør du have modet til at gå i gang og foretage disse forandringer.

 1. En ændring i et forhold

Hvis du drømmer om en person, der dør, kan det være et tegn på en ændring i dit forhold til den pågældende person - noget, som du måske er bevidst eller kun ubevidst om.

Måske føler du, at du er ved at fjerne dig fra en person, eller måske har du ikke helt forsonet dig med vedkommende efter et skænderi, og nu er der et strejf af dårligt blod mellem jer, som har fået jeres forhold til at køle ned.

Hvis det lyder som om, det kunne være sandt, fortæller drømmen dig måske, at du skal gøre en større indsats for at holde kontakten eller få styr på tingene - eller bare acceptere, at jeres forhold fra nu af ikke vil være, hvad det var engang.

Det kan dog også vise sig, at du er glad for at se nogen igen, og hvis dit tidligere forhold forsvinder, så er det måske ikke så slemt.

Samtidig skal du også være opmærksom på, at en drøm om en ven eller et familiemedlem måske slet ikke handler om den pågældende person og kan have en helt anden betydning.

 1. Afslutningen af et forhold

En drøm om en døende ven kan også signalere afslutningen af et forhold - eller ønsket om at afslutte et forhold.

Hvis det pågældende forhold var af romantisk art, kan drømmen fortælle dig, at forholdet er slut, og at det nu er på tide, at du accepterer det og kommer videre.

En anden mulighed er, at hvis du stadig er i et forhold, er det måske på tide for dig at afslutte det og gå væk, fordi det ikke fungerer - og din underbevidsthed har givet dig denne drøm for at hjælpe dig med at se denne virkelighed i øjnene.

Hvis forholdet ikke er romantisk, kan denne drøm også være et tegn på, at forholdet ikke er værd at fortsætte, da du selv gør alt for at opretholde det, uden at du får noget til gengæld.

 1. Et behov for at være mere opmærksom på dig selv

Hvis du drømmer om dig selv døende, er en sandsynlig fortolkning, at du ikke er opmærksom nok på dig selv og dit eget velbefindende, fordi du bruger for meget tid på at forsøge at gøre alle andre glade.

Selvfølgelig er det vigtigt at passe på vores venner og familie, men hvis vi forsømmer os selv, kan vi efterlade os selv i en dårlig mental tilstand, hvor vi ikke er i stand til at tage os af andre.

Det betyder, at du nogle gange bare skal sætte dig selv først og gøre de ting, du har lyst til at gøre - og lade de andre vente til en forandring.

 1. Opgivelse af en adfærd

Se også: Hvad betyder det, når du drømmer om krokodiller? (10 spirituelle betydninger)

Hvis du er ved at holde op med at ryge, kan en drøm om en person, der dør - især dig selv - være en manifestation af, at denne adfærd er slut.

Hvis du forsøger at holde op med at ryge, og du drømmer om dig selv døende, repræsenterer drømmen rygerens død i dig - men den repræsenterer også din genfødsel som ikke-ryger, så drømmen skal ses som en positiv drøm, der kan opmuntre dig til at holde fast i dit forsæt.

 1. En vens død - hvad repræsenterer denne ven?

Hvis du drømmer om en ven, der dør, kan det også handle om, hvad denne person repræsenterer for dig.

Er der noget, som I plejede at nyde sammen, men som I ikke længere gør? Drømmen kan f.eks. handle om en person, som du plejede at stå på ski med, men som du nu er blevet tvunget til at holde op med at stå på ski på grund af en skade.

I dette tilfælde er drømmen om denne vens død ikke relateret til vennen, men til afslutningen af din skihyggehobby.

Denne drøm kan have mange fortolkninger, men du er den eneste, der kan forstå, hvad den drejer sig om - og hvis du opgiver en fælles interesse med en ven, er det den mest sandsynlige forklaring på denne drøm.

 1. Falder i døden - usikkerhed eller manglende kontrol

Drømme om at falde er almindelige, og hvis du drømmer om at falde i døden, kan det repræsentere usikkerhed eller mangel på kontrol over dit liv.

Er der områder i dit liv, der gør dig usikker? Måske er du bekymret for fremtiden for dit forhold eller er bange for, at din partner måske vil være dig utro.

Eller er du bekymret for, at der sker ting, som du ikke kan påvirke? Måske klarer et barn sig dårligt i skolen eller omgås de forkerte venner, eller måske går tingene dårligt på arbejdet uden din egen skyld.

Hvis nogle af disse scenarier er mulige i dit liv, kan drømmen hjælpe dig med at se dem i øjnene - for når du kan gøre det, kan du begynde at tage kontrollen tilbage og søge efter løsninger.

 1. Drøm om en berømthed, der dør

Hvis du drømmer om en berømthed, der dør, bør du tænke over, hvad denne berømthed betyder for dig. Er det en person, der repræsenterer din barndom? Dine værdier? Dine drømme og forhåbninger?

En berømthed, der dør i din drøm, kan repræsentere afslutningen på det, du forbinder med den pågældende person.

 1. En tilbagevendende dødsdrøm - stress eller angst

En tilbagevendende drøm om en døende person kan repræsentere angst eller stress, så hvis du oplever en sådan drøm igen og igen, bør du bruge tid på selvransagelse for at forsøge at finde ud af, hvad det er, der forårsager disse følelser.

Mange fortolkninger uden forbindelse med døden

Som vi har set, er mange drømme om døende mennesker ikke relateret til døden, men kan fortolkes i forhold til bl.a. forandring, transformation eller afslutninger.

For at forstå din drøm skal du forsøge at forbinde den med din nuværende livssituation og de problemer, du måske står over for, og derefter vil din intuition gennem meditation og dybe tanker hjælpe dig med at finde den korrekte betydning af drømmen.

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.