Што значи кога гледате самовила? (9 духовни значења)

 Што значи кога гледате самовила? (9 духовни значења)

Leonard Collins

Од почетокот на времето, луѓето секогаш се потпираа на натприродното за да одговорат на сите животни мистерии. Во многу култури, вештачките (или самовилите) се поврзани со поврзување на нашиот свет со таа повисока сила.

Вилиите се моќни суштества и се слави и стравувани подеднакво. Некои се обожуваат како божества и се залагаат за добра среќа, заштита и исцелување. Но, некои заработија репутација како измамници и злосторници кои шират хаос и хаос каде и да одат.

Значи, ако видите самовила, без сомнение сте љубопитни да знаете дали тоа е добра или лоша работа во Вашиот живот. Денес ќе истражиме што значи самовила во вашиот живот и како треба да го толкувате нивниот изглед во вашиот секојдневен живот.

9 Значења на гледање самовила

1. Наскоро ќе добиете среќа

Најраните записи за самовили датираат од 13-тиот век и оттогаш, многу луѓе ги гледаат самовилите како предзнаци на среќа. Луѓето градат мали светилишта за самовили, вклучувајќи мали куќи и градини, за да ги наведат да ги посетат своите домови и да се вселат.

Ако сте виделе самовила во вашиот дом или чувствувате дека нејзиното присуство трае, ова е позитивен знак на среќа - и треба брзо да го прифатите. Самовилата најде засолниште во вашиот дом и без сомнение ќе ви возврати на љубезноста.

Ќе имате пролет во чекор додека будните очи на самовилата ќе ја одвратат опасноста и ќе ја откријатмногу можности за вас секој ден. Создавањето посебно место во вашиот дом, како на пример во вашата градина, може да им даде до знаење на духовите дека се добредојдени да останат.

2. Ќе го добиете дарот на заштита и безбедност

Многу пагански култури обожавале самовили бидејќи верувале дека тие се моќни стари души на земјата кои можат да ги заштитат од зли духови.

Во келтската митологија, самовилите дошле од натприродната раса наречена Аос Си и биле или паднати ангели или богови и божици сами по себе. Обожавателите ќе им дадоа понуди на фејсовите надвор од нивните домови за да ги смират. За возврат, самовилите би ги благословиле своите куќи со заштита.

Ако чувствувате присуство на самовила и сакате да го канализирате овој извор на заштита, оставете мала понуда надвор; мало парче храна, накит или некои набрани цвеќиња.

Со тоа, и сигнализирате на самовилата дека ја поканувате во вашиот живот. Овој гест гарантира дека ќе имате будни очи над вашиот дом некое време.

3. Мора повеќе да ја почитувате вашата природна средина

Во неколку митологии, самовилите се чувари на вратата на светот. Секој напад на природата многу ги навредува. Ако почувствувате присуство на самовила, ве набљудуваат. Вашите постапки имаат и последици и награди.

Бидете љубезни со природата и сигурно ќе ги смирите. Тоа може јасно да се види во европскиот фолклор,опкружуваат специфични форми како што се самовилски прстени и природни карактеристики како што се шуми, езерца и осамени дрвја.

Кога луѓето влегуваа во прстените на самовилите, тие веруваа дека можат да влезат во вечен танц со џуџињата, што ќе ги доведе до лудило. Најдобро беше да се избегнуваат такви области.

Слично на тоа, дрвјата како глог беа домови на самовили. Ако некој пресече, ќе бидат проколнати во вечност со лоша среќа и несреќа од одмаздничкиот фај. Накратко, не ги нарушувајте природните форми. Почитувајте ја природата и обидете се да ја подобрите со одгледување повеќе цвеќиња и растенија.

4. Ќе стекнете вредна мудрост, увид и инспирација

Некои самовили се моќни симболи на знаење, разбирање и доаѓање до нови идеи. Во скандинавскиот фолклор, џуџињата беа стручни ковачи кои можеа да создадат оружје од се.

Тие беа исто така многу дарежливи, но лесни за навреда и негуваа против оние што не ги почитуваа. Понатаму, џуџињата претпочитале да живеат во осаменост во планините.

Ако видите џуџе, несомнено ќе дојдете до некој голем афинитет за некој проблем. Но, овој заклучок може да го извлечете само со размислување за сопствената компанија. Чувајте ги вашите мисли за себе, и сигурно ќе дојдете до одговори.

5. Благословени сте со плодност и посветеност

Во неколку митологии, водените духови и водените духови се тесно поврзани со невиноста, чистотата и невиноста. ВоГрчката митологија, божицата Артемида била опкружена со армија нимфи. Артемида го замоли Зевс да ја благослови со вечна невиност за да ја заштити од одвлекување на вниманието. Како такви, нимфите отсекогаш биле симболи на чистота.

Ако видите водена самовила, како нимфа, ова може да биде силен благослов дека ќе најдете вистинска љубов, верен партнер и, ако повторно се обидувате да забремените, ќе имате безбедна бременост.

Дополнително, нимфите честопати се грижеле за локални растенија, животни и шуми. Како такви, тие ја претставуваат мајката природа, плодноста и земните вредности. Со почитување на вашата локална средина, вие, пак, може да ја зголемите вашата плодност десеткратно.

6. Ќе влезете во мали пари

Една од најпознатите бајки од детството е самовилата за забите. Ова мало суштество ќе ги одземе паднатите заби и ќе ги замени за пари. Овој мит потекнува од нордиската митологија, каде што се вели дека забите на децата имаат среќа и дека ќе бидат обесени на ѓердан на воинот за да му помогнат во битката.

Како таква, верувањето во самовили за заби може да ви даде мало зголемување во среќа и пари. Можеби имате дете во вашиот дом кое неодамна ги изгубило млечните заби.

Со практикување на верувањето на самовилата, може да се повикате на нејзините древни моќи почитувајќи ја традицијата на парите. За возврат, самовилата на забите може убаво да ве награди со среќа, среќа и можеби мала парична награда.

7. Можешбидете соочени со искушенија – одолејте им се

Некои самовили, се разбира, се поврзани со измами, пакости и негативни атрибути. Низ историјата, тие често добивале форма на гоблини, леприкони и немирни гномови.

Во драмата на Вилијам Шекспир Сон на летната ноќ , главниот негативец е самовилата Пак, која ги заведува ликовите, плаши нив, и ги менува формите за да си играат мајтап. Во келтскиот фолклор, леприконите ги намамувале алчните луѓе во опасност со ветувањето за злато.

Земајќи ги при срце овие симболи, можеме да сфатиме дека не секоја самовила има најдобри намери. Обрнете големо внимание на какви било искушенија што може да влезат во вашиот живот во наредните недели - ако е премногу добро за да биде вистина, веројатно е. Спротивставете се, останете понизни и на самовилата без сомнение ќе ѝ здодее и ќе тргне од вас.

8. Ќе постигнете големи нешта

Современите толкувања на самовилите можат да понудат вреден увид во тоа како функционираат овие мистични суштества. На крајот на краиштата, секоја добра приказна е инспирирана од некое рано верување.

Во многу филмови на Дизни, на пример, хероите се самовилите. Во Пепелашка, на пример, едно едноставно движење на магично стапче од кумата на самовилите целосно го трансформира животот на Пепелашка. Слично на тоа, во Петар Пан, Тинкербел создаде пикси прашина од нејзините крилја, дозволувајќи им на другите луѓе да летаат.

Каналирањето на овие позитивни мотиви и гледањето на самовила може да најави сеизмички промени воВашиот живот. Не, нема да стекнете способност за летање - но со отворен ум, можете да постигнете многу поголеми работи отколку што мислевте дека се можни.

9. Можеби ќе бидете доведени во опасност

Некои самовили уживаат да ги доведуваат луѓето во опасност и не може да им се верува. Но, постојат неколку заштити што можете да ги поттикнете за да ги одвратите и да ги испратите на пат.

На пример, троловите потекнуваат од норгевскиот фолклор и често се сметаат за опасни, деструктивни и недоверливи. Иако бавни и слабоумни, тие би ги навеле луѓето преправајќи се дека се карпести формации.

Исто така види: Што значи кога сонувате за пекол? (10 духовни значења)

Но, троловите биле избркани од гласните звуци, а легендата вели дека ширењето на христијанството, вклучително и ѕвонењето на црковните ѕвона, ги поттикнало далеку целосно. Ако видите ужасна самовила како трол, ставајќи бучни предмети како ѕвончиња од ветер, ѕвона и штракаат околу вашиот дом, треба да ги избркате.

Слично на тоа, менувачот е злонамерна самовила која имитира новороденче. Ако случајно видите самовила и имате мало дете, ставањето свети артефакти околу вашиот дом и детската соба ќе ги оддалечи.

Заклучок

Ние често ги мислиме самовилите како слатки, деликатни , и чудни суштества. Но, низ историјата, тие биле обожувани и почитувани поради нивната магична моќ и природен шарм.

Фолклорот покажува дека добрите самовили можат да ви дадат неколку подароци, благодети и чуда, помагајќи ви во секој од животнитепредизвици. Злите самовили можат да бидат исто толку моќни, да ве пцујат со лоша среќа и да ве шегуваат бескрајно.

Исто така види: Сонувате да спасите некого од давење? (8 духовни значења)

Морате да им пристапите со отворен ум ако видите, почувствувате или сонувате за самовила. Повеќето ќе одговорат позитивно на понудите, безбеден простор за живеење или третирање со природата со почит. Притоа, треба да стекнете нови моќни пријатели со овие магични суштества.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.