Што значи кога гледате северно треперење? (16 духовни значења)

 Што значи кога гледате северно треперење? (16 духовни значења)

Leonard Collins

Се наоѓа првенствено на отворено во Северна Америка и на отворените полиња на Централна Америка, Северниот Фликер е голем, црно-бел шарен член на семејството на клукајдрвци. Овие клукајдрвци, со својот долг јазик и шарени перја, првенствено се познати по нивните ударни повици и исхраната на мравки и бубачки.

Меѓутоа, северното треперење не е популарно само поради долгиот јазик и ударните удари на стеблото; Северното треперење со векови се проучувало поради нивната духовност.

Во оваа статија, ја разгледуваме духовноста на Северната трепкање со решавање на прашањето „што значи кога гледате северно треперење? Ние би ги прошириле нивните најдефинирачки особини и што би можело да значи вашата понатамошна средба со една од овие кафени птици.

Северните треперење и нивното значење

Гледањето северно треперење може да имаат плејада значења. Овде објаснуваме некои работи што ги претставува оваа птица.

1. Северниот треперење како тотемско животно

Тотемот Flicker не дава само трошка надеж и симбол на нов почеток; обезбедува и чувство на симетрија и оригиналност. Луѓето со треперење на тотем обично пристапуваат кон секој проблем со уникатен и особено автентичен поглед.

Меѓутоа, животното на тотем трепкање не е без сопствено влечење. Кога тотемското животно е незаинтересирано за одредениактивности, поединците со тотем за треперење често се борат да ги завршат задачите, избегнувајќи ја својата одговорност.

2. Северното треперење како моќно животно

Со нивниот авторитетен клун и заповедната внатрешна енергија, северните треперење обично се вистинското моќно животно на кое треба да се повикате при навигација во нови искуства или во тешки ситуации.

Треперење се исто така голема помош при комуникациите бидејќи оваа голема птица често се забележува како главен комуникатор.

Исто така види: Топ 10 животни што ја претставуваат љубовта

Повикувањето на животното со моќ на треперење може да ве остави со внатрешно чувство за ритам што често влијае на вашето суштество, присвојувајќи го внатрешното чувство за ред.

3. Северното треперење како духовно животно

Наоѓањето на вашето духовно животно можеби е тешко, но секако не е невозможно. Ако откриете дека птицата треперење делува како водечка сила, веројатно сте истрајни достигнувања со понекогаш бизарна креативна наклонетост.

Бидејќи духовното животно треперење главно се карактеризира со освежувачко чувство за искреност и посебна автентичност, поединци со ова духовно животно никогаш не двоумете се да се изразат. Можеби ќе откриеме дека таквите поединци напредуваат на навидум неблагодарни и можеби исцрпувачки работни места.

Поединците со духовното животно треперење не се само брутално искрени и вродени; тие се познати по тоа што покажуваат негувачки инстинкти и исцелителна склоност. Не е невообичаено да се најдат овие поединци како растат немирни подтежината на неактивноста.

Со нивната сочувствителна природа и негувачки инстинкти, поединците со треперливи духовни животни може да гравитираат кон тешки или нефункционални луѓе поради погрешно чувство на обврска. На луѓето со ова духовно животно често им се советува да ја регулираат својата негувачка природа, поставувајќи реални граници кога станува збор за исцелувачките склоности.

Средби со северно треперење

За да ви помогне да дешифрирате што може да значи гледањето северно треперење , овде наведуваме различни сценарија и улогата што ја играат во одредувањето на значењето на гледањето северно треперење

1. Значењето на гледањето на северното треперење во вашиот дом

Со проценетата популација на размножување од околу 12 милиони во Северна Америка, северните треперење се секако широко распространети и можеби дури и тешко да се пропуштат. Пронаоѓањето на треперење во вашиот дом обично подразбира сила и рамнотежа.

Бидејќи треперењето е длабоко поврзано со исцелувањето и самољубието, посетата на треперењето може да укаже на прилично итна потреба за интроспектирање, а можеби дури и самосмирување.

Во случај на загуба, северното треперење може да се појави на ужалените. Овде, оваа голема птица им нуди утеха на ожалостените, покажувајќи им храброст дури и кога се соочуваат со загуба.

Гледањето треперење може да сугерира и дека имате креативен дух, бидејќи тие се музички суштества.

Со нивното гласно кинење на дрво што колваниз инаку тивките село, северните треперења не се плашат да направат малку врева. Наместо тоа, овие сиви птици бестрашно се држат до својата природа, потсетувајќи нè уште еднаш да останеме искрени со нашите најавтентични јас.

2. Значење северно треперење во вашиот сон

Иако е познато дека птиците ги симболизираат личните цели и аспирации, тие исто така може да се толкуваат како треперење на надеж во темнината.

Некои соништа од птици може да навести загуба. Сепак, сонувањето за северно треперење обично не е причина за вознемиреност. Овие соништа обично сугерираат нова Висина во кариерата или духовноста.

Забележувањето на северно треперење во вашите соништа, исто така, може да укаже на влезови на радост од навидум обичен извор. Сон кој има летечко треперење навестува неочекувани благослови или многу неопходен одмор од монотоното.

3. Жолта северна трепкачка птица Значење

Жолтите треперење се подвид на птицата северна треперење пронајдена на копното. Тие се исто така познати како жолто-чекан. Жолтите трепкања често се користат за да симболизираат среќа и промени.

Сепак, жолтите треперење можат да направат повеќе од симболизирање на нов пресврт; Во некои племиња Апачи, жолтото треперење може да се користи за да укаже на исцелување.

Карактеристики и особини специфични за северниот треперење

Овде ги составуваме особините кои се специфични за птицата северно треперење. Многу одовие особини ја објаснуваат симболиката на различните делови од телото на оваа птица.

1. Експресивен индивидуализам

Општо познато е дека клукајдрвците инспирираат изразување и овозможуваат индивидуализам, а северното треперење не се разликува.

Со нивните истакнати клунови кои гласно колваат во сè, од стеблата на дрвјата до нашите лимени покриви, северните треперење не се плашат да бидат слушнати, а уште помалку да бидат видени. Северното треперење не само што резонира со нашата потреба за оригиналност, туку и потсетува да ја задржиме нашата сопствена автентичност.

2. Креативност и импровизација

Не е невообичаено да се види северен треперење како се откажува од својата дупка од дрво за инаку неконвенционално гнездо. Се верува дека северното треперење инспирира креативност во вашиот секојдневен живот и инаку обичен разговор.

3. Рамнотежа

Кукајдрвците не се само експресивни и генијални. Познато е дека овие птици инспирираат рамнотежа кај луѓето, дури и воспоставуваат хармонија меѓу нив и нивната околина.

4. Лидерство

Со посебната склоност повторно да се појават прво по катастрофа, овие црно-бели дамки птици со право се наречени природни водачи – и често се верува дека нивните црвени пердуви сведочат за чудна храброст и единствена сила.

Исто така види: Што значи кога сонувате за вашиот брат? (11 духовни значења)

Од поднесување тешки временски услови до опстанок со навигација со нивниот долг закривен клун, северните треперење во многу културисе поврзани со пофална издржливост и импресивна храброст.

Ако видите северно треперење како плови низ воздухот, можеби ќе ви најде сила да издржите неделни турбуленции.

5. Упатство

Во одредени домородни американски заедници, овие клукајдрвци се сметаат за исцелителни чувари. Ако поминувате низ особено тешка промена, треперењето во близина може да биде токму она што ви треба за да внесете чувство на смиреност во вашата емоционална турбуленција.

6. Оган и мраз

Популарен поради црвените гради и црно-белите крилја со точки, северното треперење е поврзано со елементи на оган и воздух.

Северна симболика на треперење во различни култури

Додека северните треперење можеби се домородни во Северна Америка и некои делови на Мексико, претставите на клукајдрвците, всушност, може да се најдат во различни делови на светот.

Северните треперење отсекогаш биле застапени низ модерната историја, од античките Грци до келтската митологија. Сепак, митот и симболиката на домородните Американци се сепак најисцрпните.

1. Домородните Американци

Се гледа дека треперењето на северот има различни значења кај домородните американски племиња, при што некои племиња го означуваат треперењето како тотем на здравје, а други како симбол на водство.

Иако откриле Се вели дека црвениот треперлив пердув не може да помогне да се расчисти вашата заостаната киријапредвидете среќен пресврт на настаните. Северното треперење, исто така, може да се поврзе со исцелување, додека црвената полумесечина на тилот обично се верува дека претставува оган.

За племето Хопи, треперењето служи како чувар на јужниот кварт на создавањето и за Чипева племето, северното треперење стои како храбро животно.

Во племето Ленапе, се вели дека овие клукајдрвци се поврзани со симбиоза, негување и хармонија.

Според домородните Американци „свето ѕвезди“, Северното треперење е опишано со неговите сини нозе, кафеави зрнести очи и гласно клукање од дрво.

2. Кинезите

Како и нивните домородци Американци, Кинезите ги поврзуваа Фликерите со оган. Северното треперење исто така беше познато дека симболизира среќа и исцелување. Тие се познати и по нивната издржливост и истрајност.

Во кинеската култура и мит, овие клукајдрвци често се прикажани, во скулптурата и сликарството, покрај змејовите, со посебен акцент на нивната сила.

3 . Грчки

Иако северно треперење не постоело во античка Грција, раните Грци, всушност, биле опкружени со различни видови клукајдрвци.

Грците го поврзуваат тапањето на клукајдрвецот со војна, нивниот ударен удар што ги претставува тапаните на војната. тие исто така беа поврзани со страста, егото и - во некои крајности - уништувањетои агресија.

4. Селтик

Додека келтската митологија можеби нема да содржи врски меѓу Северното треперење, Келтите ја истакнуваат врската помеѓу северното треперење и богот на сонцето Луг.

Со треперењето кое се парење доживотно, овој модел посветеноста го виде своето широко усвојување како симбол на вечноста. Келтите го поврзуваа боењето на треперењето со храброст, често прикажувајќи ја птицата во врска со воин менталитет. Келтската митологија, како и многу други култури, исто така, ја поврзува нејзината црвена полумесечина со оган.

Заклучок

Иако можеби не е веднаш очигледно, нема кој значење на конотација. Од најавување посети до препишување на исцелување, се гледа дека северните треперење имаат различни значења. Сепак, овие големи птици се препознаваат како симбол на добра волја и здравје во сите култури и обичаи.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.