Што значи кога ќе слушнете како некој ви вика, но никој не ви вика? (12 духовни значења)

 Што значи кога ќе слушнете како некој ви вика, но никој не ви вика? (12 духовни значења)

Leonard Collins

Да слушате како некој ви вика кога никој не ве вика е чудна работа. Некои луѓе слушаат работи што другите не ги прават само еднаш во животот, туку други ги доживуваат секојдневно. Но, што значи тоа?

Во оваа статија ќе ви ги претставиме причините за слушање работи што другите луѓе не ги слушаат, вклучувајќи духовни причини, библиски причини и причини за ментално здравје.

<0 2>

Духовни причини за слушање гласови

1. Надарени сте

Кога ќе слушнете некој да ви се вика, но никој не е таму, тоа може да биде затоа што сте надарени. Можно е да имате дар наречен clairaudience, а тоа е способност да слушате фреквенции што не се слушаат за човечкото уво.

Првиот начин е да добивате порака од духовно суштество. Ова може да биде ангел чувар, дух или некој близок кој починал.

Овие пораки би можеле да значат нешто од предупредување до охрабрување, па на вас зависи дали ќе ја дешифрирате содржината на гласовите или звуци што ги слушате.

Можете да го направите тоа со медитација, размислување за себе или дури и започнување дневник. Само бидете вредни во начинот на кој им пристапувате на овие пораки однадвор и дарот на јасновидноста ќе ви овозможи да го живеете животот што го заслужувате.

2. Порака од духовното царство

Ако чувствувате дека гласот или звукот што го слушате доаѓа од духовно царство, важно е да обрнете внимание. Овае затоа што тоа може да биде порака од вашиот духовен водич или водич за животни. Вашиот духовен водич е суштество кое ви е доделено пред да се родите.

Тие ви помагаат за време на вашето животно патување и ќе ви понудат водство кога ви е најпотребно. Овие водичи ќе ви помогнат со отелотворување на квалитетите на кои треба да работите.

На пример, ако слушате рикање на лав, тоа може да биде затоа што треба да ги отелотворите особините на храброст и сила. Ако слушате чврчорење на птица, тоа може да биде знак дека треба да внесете повеќе радост и среќа во вашиот живот.

Затоа, ако слушате гласови или звуци од духовното царство, бидете отворени до пораката и видете каква мудрост се обидуваат да споделат вашите водичи со вас.

3. Порака од високото јас

Можно е и гласовите или звуците што ги слушате да доаѓаат од вашето повисоко јас. Вашето повисоко јас е делот од вас кој е најпросветлен и најмудар. Тоа е делот од вас кој ја знае вашата животна цел и е тука да ве води до вашиот најголем потенцијал.

Значи, ако слушате гласови или звуци од вашето повисоко јас, добра идеја е да слушате. Овие пораки би можеле да бидат токму она што треба да го слушнете за да направите позитивни промени во вашиот живот.

4. Тагувате

Ако неодамна сте изгубиле некој близок, нормално е да почнете да го слушате неговиот глас или име откако ќе почине. Ова е затоа што тагуватеи твојот ум се обидува да се справи со загубата. Тоа е начин да се чувствувате поврзани со личноста што сте ја изгубиле и да го одржувате неговото сеќавање.

Затоа, ако се најдете дека го слушате гласот или името на вашата сакана, обидете се да бидете разбирливи и трпеливи со себе . Дозволете си да тагувате на начин на кој се чувствувате најдобро за вас и знајте дека тоа е природен дел од процесот на лекување.

5. Вие сте во состојба на сон

Можно е и да слушате гласови или звуци затоа што сте во состојба на сон. Кога сонуваме, нашата потсвест е способна да комуницира со нас на симболичен начин. Значи, гласовите или звуците што ги слушате може да се обидуваат да ви кажат нешто важно.

Ако мислите дека можеби е така, можете да се обидете да го запомните сонот и да видите дали има порака што можете да ја одземе од него. Алтернативно, можете да се обидете да водите дневник за соништа и да ги запишете сите гласови или звуци што ги слушате за време на вашите соништа.

6. Внимавајте

Слушањето зуење или ѕвонење може да биде знак дека треба да се грижите за себе. Ова може да биде физички знак дека сте заморени и треба да се одморите. Или тоа може да биде ментален или емоционален знак дека превземате премногу и треба да забавите.

Во секој случај, важно е да слушате што вашето тело се обидува да ви каже. Ако слушате гласови или звуци кои ви кажуваат да се грижите, погрижете се да го направите самотоа. Одморете се кога ви треба и одвојте малку време за себе. Вие го заслужувате тоа.

Библиски причини за слушање гласови

Исус посегнува кон вас

Библијата споменува дека Исус зборувал со луѓето во нивните срца. Тој го направи ова за да ги поучи и да ги води:

18 Еднаш, кога Исус се молеше насамо и неговите ученици беа со него, ги праша: „Кој сум народот вели дека сум јас?“

19 Тие одговорија: „Некои велат Јован Крстител; други велат Илија; а уште други, дека еден од пророците одамна оживеал.“

20 „Но, што е со тебе?“ тој ме праша. „Кој велиш дека сум јас?“

Петар одговори: „Божјиот Месија“. (Лука:18-20)

Овде, гледаме дека Исус ги прашал своите ученици кој мислат дека е тој. Но, наместо да ги праша што мислат другите, тој ги праша што мислат. Тоа е затоа што тој сакаше да знае што е во нивните срца.

Тој сакаше да знае во што тие навистина веруваат. Значи, ако се најдете дека слушате гласови или звуци што доаѓаат од вашето срце, можно е Исус да се обидува да разговара со вас. Можеби се обидува да ве научи нешто или да ве води во вистинската насока. Ако е така, важно е да слушате што има да каже.

Бог ве повикува

Исто така, во Библијата има многу случаи кога луѓето го слушнале Божјиот глас. На пример, во книгата Излез, гледаме дека Бог му зборувал на Мојсеј во пламенгрмушка:

„2 И му се јави ангел Господов во огнен пламен среде грмушка, и тој погледна, и ете, грмушката изгоре во оган, не се консумира“. (Излез 3:2)

Бог, исто така, му рекол на Авраам во сон:

Исто така види: Кога можам да јадам цврста храна по вадење заб? (Совети за после нега)

„4 И ете, му дојде зборот Господов, велејќи: „Ова нема да биде твој наследник ; но оној што ќе излезе од твојата утроба, ќе биде твој наследник“. (Битие 15:4)

Ова се само неколку примери кога луѓето во Библијата го слушнале Божјиот глас. Значи, ако се најдете дека слушате гласови или звуци за кои верувате дека доаѓаат од Бог, важно е да обрнете внимание.

Ова може да се пораки што тој сака да ги слушнете. Пораки кои ќе ве научат или водат во вистинската насока. Затоа, не ги игнорирајте. Наместо тоа, одвојте време да слушате што има да каже.

Причини за ментално здравје за слушање гласови

1. Шизофренија и шизоафективно растројство

Една од најчестите причини за ментално здравје за слушање гласови е шизофренијата и шизоафективното растројство. Шизофренијата е ментална болест што му отежнува на човекот да расудува, да ги контролира емоциите и да води нормален живот.

Луѓето со шизофренија често слушаат гласови што другите луѓе не ги слушаат. Овие гласови можат да бидат гласни, меки, пријателски или агресивни. Слушањето гласови е само еден од симптомите на шизофренија. Други симптомивклучуваат илузии, халуцинации, неорганизирано размислување и социјално повлекување.

2. Депресија и анксиозност

Депресијата и генерализираното анксиозно растројство (ГАД) се други состојби на менталното здравје кои можат да предизвикаат луѓето да слушаат гласови. Депресијата е ментално растројство кое се покажува со симптоми како тага, недостаток на енергија и губење на интерес за активности.

ГАД е кога луѓето се чувствуваат вознемирени без вистинска причина. Луѓето кои страдаат од овие нарушувања може исто така да доживеат промени во апетитот, спиењето и нивото на енергија, но некои слушаат гласови.

3. Биполарно растројство и гранично растројство на личноста

Биполарното растројство и граничното растројство на личноста предизвикуваат драстични промени во расположението. Во случајот на првото, кое трае од денови до месеци, а во случајот на второто, трае од минути до часови.

За време на овие промени во расположението, луѓето кои страдаат од овие нарушувања може да слушнат гласови поврзани со расположението тие моментално доживуваат. Овие гласови може да бидат критички, негативни или во некои случаи охрабрувачки.

4. Други причини за ментално здравје

Други ментални здравствени состојби кои можат да предизвикаат луѓето да слушаат гласови вклучуваат посттрауматско стресно растројство, психоза и емоционална вознемиреност. Посттрауматско стресно растројство (ПТСН) е ментално растројство кое може да се развие откако лицето ќе доживее или ќе биде сведок на трауматски настан.кошмари, вознемиреност и избегнување потсетници за настанот. Некои луѓе со посттрауматско стресно растројство исто така слушаат гласови.

Исто така види: Сонуваш да се трудиш? (7 духовни значења)

Психозата е ментално растројство што предизвикува лицето да го изгуби контактот со реалноста. Симптомите на психоза вклучуваат халуцинации, заблуди и неорганизирано размислување, кои понекогаш се појавуваат во непостоечки гласови.

Конечно, може да биде дека слушате гласови само затоа што моментално сте под тешка емоционална вознемиреност или на друг начин се сосема здрава индивидуа.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.