Сонувате како спиете со жена? (9 духовни значења)

 Сонувате како спиете со жена? (9 духовни значења)

Leonard Collins

Без разлика дали сакаме да признаеме или не, скоро секој повремено има секс соништа - или за некои луѓе, можеби почесто отколку само повремено - а понекогаш и тие се прилично пријатни. Но, дали тие имаат подлабоко значење? Или тие се само израз на нашите сексуални желби?

За да одговориме на некои од овие прашања, во овој пост, зборуваме за спиење со жена во сон што значи да ви помогне да разберете дали вашиот сон има подлабоко значење отколку само вашата имагинација да се забавува малку додека спиете.

Сон за спиење со жена

Пред да почнеме да зборуваме за тоа како да го толкуваме Сонот за спиење со жена, треба да кажеме неколку зборови за секс соништата воопшто - и првото нешто што треба да го истакнеме е дека тие обично немаат никаква врска со секс или сексуални желби.

Велиме „обично“ бидејќи е можно да се сонува секси за некого затоа што ве привлекува - на крајот на краиштата, ако поминете многу време размислувајќи за него, ова би изгледало логично, нели?

Сепак, соништата обично не функционираат така, и ако знаете дека некој ви се допаѓа, не ви треба порака од вашата потсвест во форма на сон за да ви каже за тоа.

На сличен начин, ако сте жена и сонувате како спиете со жена, експертите за соништа велат дека е многу малку веројатно тоа значи дека сте лезбејка и декане сте го ни сфатиле тоа сами.

Иако ова е можно, повеќето луѓе ќе бидат многу посвесни од ова, па затоа е малку веројатно дека ако сте лезбејка, тоа толку длабоко го криете од себе дека не сте свесни за тоа до тој степен што може одеднаш и неочекувано да ви се открие во сон.

Многу почесто, сексуалните соништа генерално ни кажуваат за нашите надежи и желби или нашите стравови и грижи. Тие, исто така, може да се однесуваат на воспоставување врски со луѓе - но не на сексуален начин.

Сексуалните соништа може да бидат едни од најзбунувачките и тешки за толкување бидејќи обично има многу емоции поврзани со нив - но ајде да се нурнеме токму сега и обидете се да разберете што значи ако сонувате дека спиете со жена.

  1. Успех или достигнување

Ако сте стрејт маж – или геј жена – и сонувате да спиете со жена, тоа може да биде сон за успех или достигнување.

Исто така види: Што значи кога сонувате за стара љубов? (9 духовни значења)

Меѓутоа, сонот веројатно нема да биде за успех во љубовните прашања, туку други области од вашиот живот, како што е вашата кариера.

Ова е затоа што го гледаме успехот со другиот пол (или со истиот пол за хомосексуалците) како посакуван и еден вид достигнување.

Потоа, кога сонуваме, оваа симболика се транспонира во други делови од нашиот живот.

Значењето на овој сон, значи, може да биде дека сте постигнале успех во одредена област од вашиот живот - зана пример, штотуку сте унапредени – и сонот претставува израз на вашето задоволство.

Истовремено, сонот може да ја претставува вашата желба за успех во одредена област. Можеби се надевате на унапредување на работа, а овој сон е манифестација на оваа желба.

  1. Спиење со вашиот шеф – посакуван квалитет или желба за поврзување

Ако сонувате дека спиете со вашиот шеф, може да се разбудите вознемирени - или можеби смешни, во зависност од вашиот шеф и вашата смисла за хумор - но овој сон речиси сигурно не значи дека сакате да имате секс со вашиот претпоставен.

Наместо тоа, овој сон најверојатно е израз на вашата желба за одредена карактеристика што ја поврзувате со вашиот шеф, а во многу случаи тоа ќе биде моќ или авторитет - затоа што тоа е она што шефовите најчесто го претставуваат .

Можеби сакате да имате поголема контрола врз вашиот живот или кариера. Сепак, подеднакво може да биде уште еден квалитет што го поврзувате со вашиот шеф, како што е емпатија, рационално размислување, праведност, доверливост или напорна работа.

Ова е нешто што ќе треба сами да го сфатите преку длабока мисла, медитација и интроспекција. Сепак, едно нешто што треба да се забележи во овој сон е дека полот на шефот не е навистина важен во овој сон.

Ова значи дека ако вашиот шеф е жена, не е важно дали сте стрејт маж, геј маж, стрејт жена илигеј жена бидејќи тука е важен посакуваниот атрибут на шефот.

Алтернативно, овој сон може да биде показател дека сакате да воспоставите поблиска врска со вашиот шеф - во професионална смисла - за да имате корист кариера.

  1. Спиење со пријателка – посакуван квалитет или посакувана врска

Уште една малку вознемирувачка сонот - особено ако сте стрејт жена - спиете со пријателка, но ова треба да се гледа во слично светло како и спиењето со вашата жена шеф.

Кога имате ваков сон, веројатно еден толкувањето е дека му се восхитувате на вашиот пријател поради одредена карактеристика што исто така ја посакувате и дека спиењето со него во вашиот сон е манифестација на оваа желба.

Значи, ако сте загрижени што може да ви каже овој сон, можеш да го смириш умот затоа што тоа веројатно не значи дека имаш тајна љубов со нив!

Друга можност е сексот во сонот да не претставува сексуална врска, туку психолошка. Тоа би можело да изрази желба да се биде поблизок со овој пријател, и иако тоа беше изразено во сонот преку секс, во реалноста, тоа е само поврзано со вашето пријателство.

  1. Спиење со странец – сакате квалитет што тие го имале

Спиењето со странец во сон може да има слично значење, а многу е малку веројатно дека тоа значи дека виесакате да имате секс со некој што не го познавате.

Обратете внимание на тоа каква била личноста во сонот и какви особини имала.

Дали биле силни и мускулести? Тогаш ова веројатно значи дека и вие сакате да бидете посилни, иако можеби не во физичка смисла.

Дали тие беа особено нежни? Или наметливо? Или те смириле? Размислете внимателно за особините што ги имала личноста во сонот бидејќи тие би можеле да ги претставуваат особините што ги посакувате.

И повторно, со овој сон, вашиот пол или сексуална ориентација немаат големо влијание врз значењето - иако може се чувствувате чудно да спиете со жена во сон ако сте стрејт жена или геј.

  1. Спиење со славна личност

Спиење со славна личност во сон во суштина е исто што и спиење со странец - затоа што ја изразува вашата желба да стекнете особина што ја поврзувате со славната личност.

Во овој случај, сонот треба лесно да се протолкува бидејќи вие веројатно знаете како ја перципирате славната личност за која станува збор, а малку длабоко размислување и самоистражување треба да ви ги донесат одговорите.

  1. Спиењето со бившиот - ви недостигаат или ви недостасува сексот

Ако жената со која сонувате дека спиете е ваша бивша, тоа може да разбуди секакви измешани емоции и има добри шанси на одредено ниво да претставува дека ги пропуштате - особено ако неодамна сте скршиленагоре.

Меѓутоа, ако сте убедени дека повеќе немате чувства за нив или ви е мило што можеби токсичната врска е завршена, можеби сѐ уште ви недостасува секс.

Ова е затоа што редовното спиење со некого во одреден временски период станува научена навика која е тешко да се заборави, слично како алкохолот или цигарите.

Всушност, кога луѓето се откажуваат од цигарите или алкохолот, сонувањето за нив е вообичаено, дури и многу години подоцна, а сонот што го сонувавте за вашиот поранешен може да има повеќе заедничко со сонот поврзан со зависност отколку што било сексуално.

  1. Жената ве претставува

За жените кои сонуваат да спијат со жени, постојат неколку можни толкувања кои се тотално неповрзани со сексот, особено за жените кои се идентификуваат како стрејт.

Кај многу Во случаите, жената со која спиете во вашиот сон може да ве претставува вас самите, а сонот може да претставува дека сте повеќе во контакт со вашата машка страна или балансирање на машката и женската страна на вашата личност.

Алтернативно, сонот може да ви каже дека сте премногу егоцентрични во вашиот буден живот, дека треба да поминувате повеќе време за да се грижите за себе или дека имате слаба самодоверба и треба да работите на градење на вашата самодоверба.

Да се ​​признае, има многу што да се отпакува овде, но на крајот, единствената личност која може да открие за што е овој сон евие.

Ова значи дека ќе треба да бидете подготвени за период на длабока мисла и интроспекција за да ги истражите идеите како овие и да дојдете до веродостојно објаснување.

  1. Геј маж спие со жена

Интересно, за геј маж кој сонува да спие со жена, многу од можните толкувања ќе бидат слични на оние за стрејт жени кои спијат со жена.

За да го најдете точното објаснување за вашиот сон, медитирајте за идеите што ги предложивме во овој пост и ќе можете подобро да разберете зошто сте го сонувале сонот.

Исто така види: Сонувате за паѓање на лифт? (14 духовни значења)
  1. Незадоволство од вашиот сексуален живот

Конечно, мажот во врска да сонува за секс со жена - без разлика дали е познат или непознат за него – значењето навистина би можело да биде дека тој е незадоволен од својот љубовен живот.

Можеби не го сфаќа тоа или сака да си признае, но овој сон му ја кажува вистината.

И понекогаш, толкувањето на сексуалниот сон може да биде исто толку едноставно.

Комплициран сон што треба да се одбере

Како што видовме, сексуалните соништа можат да бидат меѓу најкомплицираните за отбирање, и има многу можни толкувања на она што сте го доживеале.

Меѓутоа, со медитација на вашиот сон и трошење време во самоистражување и самоанализа, вашата интуиција ќе ве доведе до правилно толкување на она што се случило во вашиотсон.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.