7 Den åndelige betydning af de platoniske faste legemer

 7 Den åndelige betydning af de platoniske faste legemer

Leonard Collins

I dine tidlige matematiktimer (og kunstundervisning) har du sikkert lært om figurer - firkanter, cirkler, trekanter, det sædvanlige. I de avancerede klasser har du måske brugt disse figurer til at lave 3D-modeller som terninger, pyramider eller cylindre. Platoniske faste legemer er polygonale 3D-objekter.

De anerkendte platoniske faste legemer er terninger, dodekaedre, oktaedre, ikosaedre og tetraedre. Disse er bygget op af firkanter, trekanter og pentagoner. De er symmetriske og har esoterisk betydning. Hvad er den åndelige betydning af platoniske faste legemer? Lad os finde ud af det!

Den åndelige betydning af de platoniske faste legemer

1. De danner livets frø, frugt og blomst

Lad os starte med en grundlæggende matematisk gennemgang. I en regelmæssig form er alle sider og vinkler lige store. Hvis den har tre sider, er det en trekant. Fire er et kvadrat, og fem er en femkant. Du kan kombinere regelmæssige former til et fast stof. Det kan du gøre ved at hælde smeltet materiale (f.eks. plastik eller smeltet metal) i en form eller ved at folde og klistre stykker af kartonpapir sammen.

Når disse former er flade, dvs. 2D, kaldes de polygoner, hvilket betyder, at de har tre eller flere sider. I fast form kaldes de polyedre, pluralis af polyeder. Hvis du betragter disse fem polyedre som en enkelt enhed, udgør de byggestenene i alt omkring os. Det er derfor, de er kosmiske. Du kan finde alle fem af disse kosmiske faste stoffer i Metatrons Terning.

Inde i denne terning er der cirkler (kvindelige) og linjer (mandlige). De yderste cirkler er livets blomst, de midterste er frugten, og de inderste er frøet. Gamle fortællinger siger, at ethvert menneske, der hører Guds stemme, vil eksplodere, så Metatron taler som Guds stemme. Da Gud sagde "Lad der blive lys!", var det Metatron, der talte. Hans terning er det fysiske symbol på skabelsen.

2. Terninger repræsenterer elementet jord

De platoniske faste legemer er opkaldt efter Platon, den berømte græske filosof. Grækerne kaldte disse fem former for kosmiske faste legemer, fordi de mente, at polyederne var forbundet med kosmos. Hvert polyeder blev anset for at repræsentere et element - jord, ild, vand, luft og universet. Vi kan fremstille disse objekter med moderne værktøj, men de findes allerede i naturen!

Numerologi spiller også ind, fordi antallet af sider og vinkler har forskellige niveauer af åndelig betydning. Og disse former og objekter er en del af et æterisk studieområde kaldet hellig geometri. Hvis du ser på cirklerne i Metatrons terning, danner de fraktaler. Det er uendelige mønstre af gentagne former, f.eks. livets frø, frugt og blomst.

Disse transcendentale billeder har dybe spirituelle betydninger. Lad os starte med terningen, også kendt som hexaederet, fordi den består af seks firkanter og har seks sider. Dens parallelle sider udtrykker sikkerhed og indeslutning. Som jordelementet repræsenterer terningerne din fysiske krop. De står for Moder Natur og dit rodchakra og er kilder til jordforbindelse og overlevelse.

3. Tetraedre repræsenterer elementet ild

Du kan tænke på Metatrons terning som energiens DNA. Denne matrix omfatter alle eksistensens vibrationer, og tetraedronen er dens mindste 3D-enhed. Det er en trekantbaseret pyramide lavet af fire identiske trekanter. Det betyder, at den har den mest stabile form af alle de platoniske faste legemer, så den repræsenterer fokus, retning, strategi og sjælsskabelsens kraft.

Tetraedre legemliggør solar plexus chakraet, som er jegets energicenter. Dette chakra ligger omkring din navle, og det er kilden til din personlige kraft. Fordi tetraedren er et ildsymbol, forklarer det "ilden i maven", når du er fast besluttet på at få noget gjort. Ild bringer varme, energi og lys, så tetraedre er også et tegn på klarhed.

Se også: Drøm om blødende øjne? (8 spirituelle betydninger)

Uanset hvordan du placerer en tetraeder, vil den ene spids vende mod himlen, mens den ene side ligger fladt på jorden. Dette udtrykker både den jordforbindelse og det himmelske perspektiv, som dette platoniske faste stof besidder. Det er afgørende både for åndelig opvågnen og fysisk manifestation. Denne robuste transcendentale form kan hjælpe dig med at finde enhed i dit æteriske og materielle selv.

4. Icosaedre repræsenterer elementet vand

Icosaedre (eller icosaedre) består af tyve identiske trekanter. De er på linje med vand, og i åndelige rum er vand en portal og en bærer af følelsesmæssig energi. Så denne platoniske faststof er det perfekte værktøj, når du har at gøre med turbulente følelser og følelser. Det er et transformativt emblem, som du kan bruge, når du er i en overgang eller skifter fase.

Se også: Hvad symboliserer pandaer? (11 spirituelle betydninger)

På grund af sin forbindelse til vand er isosaederet en kraftfuld partner til kreative opgaver. Det kan frigøre din muse og fjerne eventuelle barrierer eller blokeringer, så det er en fantastisk kanal, når du skal fejlfinde eller løse komplekse problemer. Det lærer dig at følge strømmen og finde opfindsomme svar på dine udfordringer uden at gå på kompromis med din etik eller dit verdenssyn.

Mens tetraedronen balancerer dit åndelige og fysiske selv, bringer icosaedronen ligevægt mellem dit sind og dit hjerte. Når du ikke kan beslutte dig mellem dine tanker og dine følelser, eller når du kæmper for at følge din intuition eller din logiske ræsonnement, er icosaedronen den bedste energiforbundet. Den er forbundet med dit sakralchakra for følelsesmæssig udfoldelse.

5. Oktaedre repræsenterer luftelementet

Vi har lært, at de platoniske faste stoffer er sammenflettet med Merkaba. Det starter med livets frø, som udvider sig i fraktaler for at danne livets frugt, livets blomst, og til sidst, når du forbinder prikkerne til linjer, bliver det Metatrons terning. Oktaeder indeholder otte identiske trekanter og er forbundet med dit hjertechakra. De fremmer hengivenhed og medfølelse.

Dette transcendentale billede giver dig indre fred og støtter harmoni med andre væsener. Det er den beroligende, beroligende kraft, der integrerer dine andre energier og chakraer. Det er et redskab til samhørighed og tilgivelse, først for dig selv og derefter for andre. Det er også et vigtigt arsenal til selvransagelse og selvrefleksion. Når du har brug for at gå indad, er oktaedre en stor hjælp.

Som en personlig kraft for balance kan oktaedronen også træne dig i at tilpasse dit indre og ydre selv, så du er kongruent i din måde at møde verden på. Ved at løse disse indre dilemmaer kan du få klarhed over dine prioriteter og din åndelige mission. Det er vigtigt for selvomsorg, især når det gælder om at acceptere dig selv og give ubetinget kærlighed.

6. Dodekaederne repræsenterer universets element

Universet (som et element) kaldes nogle gange for prana eller æter. Dengang troede vi, at det ydre rum var fyldt med æter på samme måde som vores planet er fyldt med luft. Prana er et begreb fra hinduismen, der beskriver universel energi, den kraft, der giver liv til alting. I holistiske kredse lærer man at udnytte æter eller prana til healing og skabelse.

Du kan også tænke på dette element som himlen, mens de andre seks elementer er mere jordiske, hvilket betyder, at de er forbundet med vores planet. Dette platoniske faste stof er forbundet med dine øvre chakraer - halsen, det tredje øje (også kaldet ajna) og kronen. Vi nævnte Metatrons skabelsesstemme. Dette er din. Det letter opfindelser ved at sørge for transport mellem riger.

I ordform er abracadabra dodekaederet. Det kommer fra det hebraiske ebrah k'dabri, som kan oversættes med "Jeg vil skabe, som jeg taler". Det er bogstaveligt talt sådan, at guddommene dannede verden. Æterelementet (eller prana) letter skabelse og healing, idet det trækker ideer og vibrationer fra det åndelige rige ind i det fysiske. Det har et dusin identiske femkanter.

7. De kombineres for at skabe stofets byggesten

De fem platoniske faste stoffer beskrives ofte som universets byggesten. Det kan virke mærkeligt, fordi universet er et af disse elementer. Men hvis du er forvirret, så tænk på dem som det periodiske system for den esoteriske verden. De kan være blevet opdaget af enten Platon, Kepler eller Pythagoras. Vores nuværende viden stammer fra en blanding af disse tre lærde.

Johannes Keplers teori var baseret på de seks planeter, der er tættest på solen. Han lavede nogle komplicerede beregninger med forholdstal og fandt ud af, at hvis man lægger polyederne ind i hinanden (som en russisk dukke), passer de i samme forhold som disse planeters baner. Disse faste legemer kan passe godt ind i en kugle. Siderne, vinklerne og hjørnerne (de skarpe punkter) er identiske.

Før vi lærte om kemiske grundstoffer, troede mennesket, at alt omkring os var en blanding af luft, vand, jord eller ild, og at de dannede en enhed, som vi kalder universet. Skabelsesmyter taler ofte om guder, der former mennesker af mudder og bager dem i ild. Eller om dyr, der går ud af store vandområder. I denne forstand udgør platoniske faste stoffer livets ingredienser.

Brug af platoniske søjler

Når du har brug for at udnytte de platoniske faste stoffer, kan du velsigne et fysisk stof og placere det i dit værelse. Eller du kan danne et visuelt billede i dit sind og meditere på det for at frigøre dets energier. Har du set platoniske faste stoffer i dine omgivelser? Fortæl os det i kommentarerne!

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.