Drøm om at dræbe slanger? (10 spirituelle betydninger)

 Drøm om at dræbe slanger? (10 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

De fleste mennesker har en tendens til at blive skræmt af slanger, både fordi disse dyr er så forskellige fra os og på grund af de mange myter og legender, vi har om dem. Dette gør drømme om at møde eller dræbe slanger så meget desto mere foruroligende. Hvad betyder en sådan drøm?

Se også: Drøm om at trække vejret under vandet? (9 spirituelle betydninger)

Betyder det, at du er omgivet af fjender, som du skal udrydde? At du bliver ledt ind i en fristelse? At du vil få succes med din nuværende bestræbelse og finde held og lykke? Alle disse fortolkninger er mulige samt et par andre afhængigt af detaljerne i drømmen og dine livsforhold. Så lad os gennemgå de 10 almindelige fortolkninger af drømme om at dræbe slanger.

Drømmer om at dræbe slanger og hvad det symboliserer

Den åndelige betydning af at dræbe en slange i din drøm har som regel både en positiv og en negativ komponent. Næsten altid har det dog noget at gøre med en form for forandring, som du går igennem, da slanger først og fremmest er et symbol på forvandling.

Den nøjagtige fortolkning kan variere på baggrund af nogle detaljer, men de fleste drømme om at dræbe en slange er normalt ret ens - drømmeren ser slangen pludselig dukke op ved siden af ham, han/hun springer op og dræber den, enten med en kniv eller med et tungt møbel. Andre varianter er også mulige, men sjældnere.

1. Du føler dig forrådt, og du er nødt til at handle

Den mest almindelige drømmetydning af at drømme om dræbende slanger er nok langt den, at drømmen er en advarsel om bedrag. Især hvis drømmen viser en sort slange, ses det at betyde, at nogen tæt på dig er ved at - eller er i færd med at - forråde dig. Eller i det mindste - at du føler, at nogen forråder dig.

Grunden til denne drøm er, at vi forbinder sniger med forræderi, bedrag, snigeri og snigeri bag vores ryg. Om vi har ret til at føle os forrådt eller ej er naturligvis en anden sag - drømmen indikerer blot tilstedeværelsen af følelsen. Resten er op til dig at finde ud af.

2. Dit underbevidste sind forsøger at overvinde dit ego og opnå en vis grad af åndelig udvikling

Vores bevidste og underbevidste sind er konstante konkurrenter, hvilket alle psykologer siden Carl Jung kan bevidne. Kampen mellem de to er ofte også kilden til en masse frustrationer, og det har en tendens til at smitte af på vores drømme. At drømme om at dræbe slanger indikerer derfor ofte, at vores underbevidste sind har følt sig alt for undertrykt i et stykke tid og kæmper for at få kontrol.

Det sker som regel, når drømmeren har ignoreret sin underbevidsthed, sine følelser, følelser og instinkter for længe eller direkte har forsøgt at undertrykke dem. En sådan drøm fortæller dig i bund og grund, at din underbevidsthed forsøger at "dræbe" den "slange", som er dit ego eller dit bevidste sind.

3. Dit underbevidste sind er ved at komme ud af kontrol

Det stik modsatte af ovenstående fortolkning er også meget muligt. Meget ofte falder folk i underbevidsthedens fælde og begynder at stole så meget på den, at de bliver overvældet af lammende frygt, overvældende følelser og generel desorientering i livet.

I disse tilfælde betyder en slangedræbende drøm, at du er nødt til at besejre "slangen", dvs. dit underbevidste sind, og få noget kontrol tilbage i dit liv. Denne drøm og dens fortolkning er særlig almindelig for mennesker med alvorlige ADHD-tendenser og/eller depression.

4. Du har måske at gøre med en uønsket graviditet

At se og dræbe en slange i din drøm er ofte et tegn på, at du er blevet gravid ved et uheld. Meget ofte er drømmeren ikke engang klar over det på det tidspunkt, men deres krop er klar over graviditeten og lader dem vide det gennem drømmen.

Denne drøm kan nogle gange tolkes som om din krop fortæller dig, at du skal abortere fosteret, men det skal ikke tages som et tegn på, at du skal gøre det - det er naturligt for en kvindes krop at fortolke den pludselige uønskede tilstedeværelse som noget, der skal "fjernes", men hvad du skal gøre, er helt op til dig.

På samme måde kan det at se en død slange, som du ikke har dræbt i din drøm, ses som et tegn på en kommende abort.

5. Der er nogle virkelige problemer, som du har ignoreret i et stykke tid

Vores underbevidsthed kan også oversætte billedet af slangen som en metafor for skjulte farer og huller i vores liv, som drømmeren bør være forsigtig med. Denne fortolkning svarer til den af et kommende forræderi, blot kommer det onde, du bliver advaret om, ikke fra en person, men fra dine livsforhold.

Når du har en sådan drøm, er det ofte et tegn på, at du har en masse ophobet angst for visse dele af dit liv, som du har sat på standby.

6. Du bliver fristet af noget, og du forsøger at modstå

Den almindelige bibelske betydning af slanger er fristelse, uheld og Satan selv. I Første Mosebog, den allerførste del af Bibelen, betyder slangen, at djævelen forsøger at friste Selv i Edens Have. Og det er faktisk en af de mest almindelige fortolkninger af drømme om slanger, som folk har, især hvis de er født ind i en abrahamitisk religion.

En anden bibelsk fortolkning stammer fra Salme 58, hvor onde mennesker siges at have "slangens gift". Mere almindeligt er slanger - især en hvid slange - dog forbundet med fristelse. Så at dræbe slangen i din drøm kan ses som dit intuitive ønske om at modstå fristelsen for enhver pris.

7. Du er syg af noget og leder efter en kur

Slanger ses også som en metafor for helbredelse af mange mennesker, da slangegift har været et symbol på medicin i tusindvis af år. Så det er kun naturligt for en person, der lider af sygdom, at drømme om, at han/hun dræber en slange og udvinder dens gift.

En sådan drøm er dog ikke nødvendigvis et tegn på helbredelse - normalt er det et tegn på, at du forsøger at komme dig, og at du leder efter måder at få det bedre på. Hvorvidt det vil lykkes eller ej, kan ikke afgøres alene på baggrund af en drøm.

8. Du har måske problemer i dit forhold

Slanger er desværre også et almindeligt tegn på en utro ægtefælle eller en partner, som du har problemer med. I sådanne drømme tager slangen som regel form af en kobra, men ikke udelukkende.

Som med mange af de andre fortolkninger ovenfor - tag ikke en sådan drøm som et "bevis" på, at din partner er dig utro. Drømmen betyder normalt kun, at du føler dig forrådt af din partner, ikke om disse følelser er berettigede eller ej. Oftest optræder denne drøm, når de to partnere har været uvenner i et stykke tid, uanset årsagen.

Drømmen indikerer heller ikke, om og hvordan de to partnere skal ordne deres forhold, og om de skal gå fra hinanden.

9. Du har forsøgt at overvinde en frygt, du længe har haft

Drømme om at dræbe slanger - især når det er flere slanger på én gang - symboliserer ofte drømmerens kamp med nogle af deres frygt. Drømmen er dog som regel et godt varsel snarere end et negativt, da den betyder, at drømmeren er klar til at begynde at overvinde sin frygt i sit vågne liv.

En lignende fortolkning er, at drømmeren har været overvældet af mange problemer for nylig og er ved at få nok af dem og ønsker at slippe af med alle problemerne på én gang. Dette er en almindelig drøm for folk, der ønsker at skrotte alt, hvad de laver, og starte med en ren tavle.

10. Du er - eller du forsøger at være - mere optimistisk om din fremtid end normalt

Den enkleste og mest optimistiske fortolkning er nok, at drømmeren lægger sine bekymringer til side og ser på sit liv med en nyfundne tilfredshed. I dette tilfælde symboliserer dræbelsen af slangen drømmerens følelse af, at det er lykkedes ham at få renset sit liv for de fleste problemer og at se en lys fremtid i møde.

Se også: Drøm om at råbe? (16 spirituelle betydninger)

Slangen i disse drømme er normalt også en grøn slange - et krybdyr, der almindeligvis forbindes med visdom og fremtidige pengegevinster.

Afslutningsvis, hvad er betydningen af at drømme om at dræbe slanger

Som du kan se, kan du finde mange forskellige betydninger af slangedrømme derude, men det er svært at finde ud af, hvilken der gælder for dig. Mange drømmebøger tolker drabet af en slange i din drøm som et tegn på held og lykke og at du falder over en masse penge, men vores erfaring er, at sådanne drømme har mere at gøre med vores følelsesmæssige tilstand og nogle omstændigheder i vores vågne liv.

Det betyder ikke, at det ikke er et godt varsel at dræbe en slange i din drøm - det er det faktisk som regel. Men det er som regel fordi vi befinder os i en overgangsfase i vores liv, og vi er begyndt - eller er begyndt - at foretage nogle store forandringer.

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.