Што значи кога буба ќе слета на вас? (10 духовни значења)

 Што значи кога буба ќе слета на вас? (10 духовни значења)

Leonard Collins

Многу од нас ги поврзуваат инсектите со негативност и гледаат на нив со одбивност. Тоа е разбирливо со оглед на тоа колку физички се различни инсектите и луѓето, но важно е да се забележи дека некои инсекти - неколку всушност - имале многу позитивна симболика низ вековите и во многу различни човечки култури.

Таква симболика обично е врзан за специфичен тип на бубачки, се разбира, како што е скарабската буба или бубачката од измет во древниот Египет, црната буба во јужна Африка и други.

Исто така види: Што значи кога небото е розово? (9 духовни значења)

Не можеме да ја надминеме секоја посебна буба вид во една статија, но можеме да ги покриеме главните аспекти на симболиката на бубачки и што значи тоа кога буба ќе слета на вас.

Кое е духовното значење на бубачките?

Според речиси секоја древна култура, од старите Египќани до Индијанците, тотем од животинско бубачки е важен потсетник за силата, издржливоста и истрајноста на животот наспроти неволјите и промените. Еве еден брз преглед на овие клучни духовни значења.

  • Сила и моќ над она што изгледа возможно - многу видови бубачки се познати по нивната огромна сила во споредба со нивната големина во споредба со другите животни во животинското царство. Ова го знаела и секоја древна култура, па затоа бубачките се универзален симбол на извонредна сила и моќ.
  • Напредокот и промените секогаш и засекогаш –како и многу други инсекти, бубачките се исто така силно поврзани со промените и трансформациите, како и со нечиј животен пат и напредок. Ова е причината зошто повеќето бубачки ги симболизираат и промените и суштината на животот во многу култури, вклучително и работи како што се воскресението, повторното раѓање и бесмртноста.
  • Среќно и духовна трансформација - добрата среќа е исто така стандарден дел од симболиката на бубачките , особено во духовна смисла. Додека многу луѓе денес се исплашени од бумбарите како што се од другите инсекти, традиционално, наоѓањето буба на необично место значеше дека вашата среќа ќе го бара во блиска иднина.
  • Издржливоста и конституцијата преку најстрогите испитувања - веројатно најочигледната карактеристика на бубачките е колку се цврсти. Во суштина, резервоарите на кралството на инсектите, дебелите егзоскелети на бубачките се толку силни што единствените предатори на овие инсекти имаат тенденција да бидат цицачите, птиците и рептилите кои се доволно големи за да ја поништат оваа моќна предност. Непотребно е да се каже дека цврстината стана прилично симболична.
  • Сочувство и мекост под суровата надворешна обвивка – уште една клучна карактеристика на бубачките која станала многу симболична низ вековите лежи во сочувството, интелектот, соработката на бубачките, како како и буквална и фигуративна мекост. Во таа смисла, за луѓето често се вели дека имаат духовно животно од бубачки, ако се тешкиоднадвор, но добродушно меко одвнатре.

Што значи тоа кога буба ќе слета на вас?

Сама по себе, бубачките имаат тенденција да симболизираат главно позитивни особини. Сега, ајде да видиме дали е знак за среќа или лоша среќа ако на вас слета буба - еве 10 вообичаени толкувања.

1. Треба да направите некои промени во вашиот живот

Како симбол на трансформација, промена и обновување, кога на вас ќе слетаат бубачки, тоа е јасен знак дека е време да почнете да ги правите тие промени што ги знаете. се одложува некое време. Ова може да се однесува на сè, од физички и начин на живот до духовни промени - тоа е различно за секој човек.

И, да, овој процес може да биде тежок, турбулентен и одзема време, но тоа е уште поголема причина да се започне во соодветно време. Во таа смисла, значењето на слетувањето на буба врз вас е значењето на повик за акција.

2. Некои промени ќе се случат без разлика дали ги сакате или не

Не се сите промени и трансформации наменски или посакувани, но сепак често се случуваат. Буба која слетува на вас често е знак дека - без разлика дали сакате или не и дали сте планирале или не - доаѓа промена.

Таа промена може да биде што било од неублажена катастрофа до неочекувана џекпот. Обично, сепак, тоа е знак за дојдовна духовна трансформација на еден аспект од вашиот живот иличност која има потреба од подобрување. Така, најдобрата реакција на тој знак е да се потпрете на вашата мудрост, инстинкти, интуиција и импровизациска креативност и да го искористите максимумот од оваа неизбежна промена.

3. Треба да се држите до вашите основни верувања и интегритет

Промените и трансформациите не значат дека одеднаш ќе станете сосема нова личност. Наместо тоа, овие работи имаат тенденција да се случуваат чекор по чекор. Значи, кога буба ќе се спушти на вас за да означи претстојна промена, тоа може да се сфати и како знак дека треба да се држите до вашите основни особини и верувања на личноста во текот на овој период на промени.

Со други зборови - вие треба да бидете подготвени да го барате вистинскиот компромис помеѓу аспектите на себе кои сакате да ги промените или подобрите и суштинското верување, особина и страста на вашиот живот на кои треба да се држите.

4. Животот ви е во неред и треба што поскоро да се извлечете од него

Буба што слетува врз вас понекогаш е повеќе од само некој апстрактен „повик за акција“. Многу често, може да послужи како повик за будење, слично на ненадеен лош сон. Ова е обично случај кога доаѓањето на бубачката е особено чудно, навремено или случајно, како и кога видот на бубачката е поврзан со особено позитивни особини како што се скараб или бубамара.

Со други зборови, кога нешто такво се случува, тоа е некако последноВе повикуваме да направите некои драстични и многу големи промени што е можно поскоро.

5. Имате цел во животот и треба да продолжите да ја следите

Исто така поврзано со целокупната тема на промените и трансформацијата, буба која слетува на вас се гледа како симбол за да не се откажете од вашата животна мисија , сон или цел, и да продолжите да се стремите кон тоа со онолку упорност и духовна моќ колку што можете да соберете.

Во суштина, ова е знак не толку за да се иницира некаков вид на промена, туку да се остане на пат на трансформација што веќе сте го започнале и не се откажувајте од него.

6. Бевте неактивен некое време - време е повторно да се движите!

Типичното духовно значење на бубачки може да се гледа и како повик за рестартирање на процесот на трансформација што го паузиравте пред некое време. Ова, се разбира, е сосема нормално - иако животот е инхерентно трансформативен и постојано се менува, ние сме само луѓе и ни треба повремена пауза.

Ниту еден прекин не треба да трае вечно кога метаморфозата што ја „кршиш “ од е важно, сепак, така што, бубачката што слетува на вас е знак дека е време повторно да продолжите со тоа.

7. Мора да истраете и ќе

Буба што лета или слетува во ваша близина може да се гледа како обична поддршка од вашето моќно животно во време на интензивни промени и превирања. Модерната поп-култура можеби нè условуваше да ги гледаме пеперутките што летаат околу нас какосимболи на надежта - и тие се исто така - но средбите со бубачки се исто така знак да се најде потребната стабилност и издржливост за да се преброди бурата.

Тоа е и поради нивната симболика како предвесници на промени и трансформација и поради тоа што имаат исклучително тврди школки и одлична конституција за нивната големина.

8. Можете да најдете - и треба да барате - позитивни работи во најлошите ситуации

Бубачките можеби се прекрасни, но тие се и озлогласени чистачи, како и многу други инсекти. Како такви, многу бубачки - а особено бубачките од измет - станаа симболи на секогаш да барате подароци во вашата околина, без разлика колку сурови се вашите моментални околности.

9. Време е да ја искористите својата сила во ваша корист

Диховното животно од бубачки е исто така одличен извор на инспирација за да знаете кога е вистинското време да продолжите. Бумбарите се добро познати не само по нивната физичка способност, туку и по тоа што знаат кога да ги користат, кога да чекаат и кога да се повлечат. Значи, бубачката што ќе слетува на вас може да биде јасен знак дека сега е време да продолжите.

10. Тимската работа може да овозможи сè што е можно

Додека некои бубачки се пасијанс животни, многу од овие бубачки се тимски играчи или знаат кога да бараат соработка дури и ако се вообичаено независни. Значи, иако тие не се меѓусебно поврзани како мравките или пчелите, повеќето бубачки имаат праворазбирање на тимската работа во време на потреба. Како таква, бубачката која посегнува до вас може да биде симбол на кој треба да посегнете до некој друг за да ви помогне да ја спроведете промената што ја барате.

Во заклучок

Симболичкото значење од овие фасцинантни суштества може да се разликуваат малку во зависност од тоа каде на планетата се наоѓате. Меѓутоа, речиси универзално, тотемното животно бубачки е поврзано со сила, промена и трансформација.

Исто така види: Што значи да се сонува за бели и жолти змии? (25 духовни значења)

Значи, ако бубачката се спушти на вас сама по себе, најверојатната интерпретација е дека ќе - или треба – да поминете низ некои промени и вие исто така можете и треба да ја соберете потребната сила за да го направите тоа.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.