Симболизам на смрдеа бубачки & засилувач; Духовни значења

 Симболизам на смрдеа бубачки & засилувач; Духовни значења

Leonard Collins

Бубачките се прекрасен дел од природата. Тие играат суштинска улога во екосистемот и нè учат многу за нас самите.

Во нивната суштина, инсектите се составен дел од животот. Вистинското значење на бубачките може да ви помогне да го трансформирате вашиот живот и да го води вашето духовно патување додека го садите семето за интензивна благодарност.

Еден вид инсекти што многу луѓе го сакаат е смрдеа. Духовното значење на смрдливата бубачка е фасцинантно и често погрешно разбрано. Ајде да погледнеме каква духовна порака носи за вас тотемот за смрдеа.

Симболизам на смрдеа

1. Духовни значења

Духовно, смрдливите бубачки се поврзани со размена на енергија (на ваша или на други луѓе), заштита, прикривање и камуфлажа. Соништата може да станат поинтензивни или поживи, а секојдневниот живот се чувствува полни со енергија.

Кога е загрозена, оваа бубачка ослободува непријатен мирис како одбранбен механизам и тактика за самоодржување - потсетник да не се суди нешто според неговиот изглед.

Смрдливите бубачки се канали преку кои духовите на мртвите можат да комуницираат со оние што се уште живеат. Нивните миризливи секрети може да содржат важни пораки од надвор.

Тие можат да бидат симбол на издржливост, само-трансформација и сила. Во други моменти тие може да ви кажат дека претстои опасност, но и потреба од претпазливост во справувањето со неа.

Во спиритизмот, смрдливи бубачки често сесе сметаат за канали преку кои злите духови може да се манифестираат - но тие исто така се смета дека обезбедуваат заштита од истите тие злобни духови!

2. Христијанството

Библијата ни кажува дека нашите животи треба да му ги жртвуваме на Бога: да му бидеме угодни поради добриот начин на живеење. Кога ќе ја види христијанин, смрдеа треба да ја потсети таа личност на стандардите поставени пред нас во Божјата реч и да ги поттикне да живеат според тоа.

Смрдливите бубачки се исто така потсетник за Божјата заштита. Тие не се отровни, но испуштаат непријатен мирис ако се ракуваат или се вознемируваат. На овој начин, малото суштество може да се гледа како визуелна претстава на Светиот Дух кој работи во нашите животи за да не заштити од злото.

Тоа е порака за прифаќање од самиот Бог.

3. Домородните Американци

Во културата на Индијанците, кафеавата смрдлива бубачка се смета за симбол на енергија, проблеми во врската и трансформација. Еден домороден Американец може да ја види кафеавата смрдлива бубачка како предмет кој се менува од една форма во друга, како инсекти кои се растопуваат или гасеници се претвораат во пеперутки. Ова го претставува сопственото животно патување на родното лице и како тие моментално се во процес на промена.

Ако кафеавата смрдеа се гледа сама по себе, тоа може да ја претставува потребата некој да застане за себе и да се бори за она што тие веруваат. Тоа може да значи и дека оваа личност треба да се спротивставинеправдата во нивната заедница, семејна единица или пријателства.

Специфична симболика на смрдливи бубачки

Често се смета дека духовните инсекти се предвесници на лоша среќа и предзнак. Иако ова може да важи за некои луѓе, тоа не е секогаш случај. Има многу случаи кога смрдливи бубачки претставуваат среќа за сите што ги гледаат - особено ако се појавуваат сами.

Животинскиот тотем може да ви донесе прониклива мудрост, но нема да можете да ја сфатите неговата вистинска порака ако немате одлично разбирање за однесувањето на смрдеата.

Вашите сопствени сознанија и инстинкти можат да помогнат во толкувањето на значењата зад изгледот на смрдеата. Ајде да ја разгледаме специфичната симболика што може да ја донесе смрдеата и како таа може да ви помогне да го разберете сопствениот живот.

1. Зголемена интуиција

Смрдливите бубачки се многу интуитивни, па ако ги видите околу вас значи дека е време да научите да им верувате на сопствените инстинкти. Тоа ви кажува дека да бидете сигурни во вашите одлуки е поважно отколку да ги слушате мислењата на другите луѓе.

Следниот пат кога ќе се чувствувате несигурни за некоја одлука, запрашајте се што ви кажува вашиот стомак. Ако се чувствува правилно, тогаш одете по тоа! Вашата интуиција ќе ве води во правењето најдобри можни избори.

2. Заштита

Тврдата надворешна обвивка на смрдливата бубачка ја штити од предатори. Ако наидете на смрдеа, веројатни се духовитеобидувајќи се да ве предупреди на претстојната опасност. Исто како смрдеата, можете да ја искористите надворешната обвивка за да се заштитите од неволјите на светот. Градењето оклоп околу себе може да биде и практично и штетно.

Силната надворешна обвивка може да ве заштити од повреда, но и да ги спречи луѓето да ви се доближат. Ако чувствувате дека светот се зближува кон вас, направете чекор наназад и сфатете дека ова може да е знак од духот.

Влезете во контакт со вашите емоции и практикувајте вистинско простување. Колку повеќе се прифаќате себеси и другите, толку полесно ќе се ослободите од повредите од минатото и ќе продолжите напред со вашиот живот.

3. Атрактивност

Мирисот што го испуштаат смрдеа може да се смета за привлечен или одбивен. Употребата на мирис е ефикасна за привлекување други смрди во близина и испраќање на предаторите. Во овој случај, централната порака може да се изрази во две форми.

Ќе се најдете опкружени со нови пријатели како резултат на вашата новопронајдена енергија. Ако се соочувате со чувства на осаменост, можно е другите наскоро да се вратат во вашиот живот.

Исто така види: Сонувате да заштитите некого? (10 духовни значења)

Луѓето во вашиот живот се одраз на енергијата што ја пренесувате. Ако сте опкружени со луѓе кои не ве инспирираат, време е да направите промени во сопствениот живот. Тоа што сте вие ​​одредува чие друштво ќе го задржите.

Смрдлива бубачка може да послужи како предупредувачка приказна, предупредувајќи ведо потребата за само-подобрување.

4. Размена на животна енергија

Една од карактеристиките на смрдеата е тоа што не јаде растенија. Тие се хранат со животната сила на растенијата, а оваа храна им овозможува да се движат. Ако видите смрдеа, може да ви каже дека вашата енергија се троши и дека има потреба од брзо полнење.

Можете да ја стекнете оваа енергија со поврзување со други и споделување на нивните искуства. Можете да се наполните и со поврзување со природата, што го прави смрдеата. Со смрдеата бубачка, од суштинско значење е да се разбере дека ви треба оваа размена на енергија за да преживеете и да развиете синхроничност со природата. Не можете само да седите и да очекувате да преживеете без да преземете акција.

5. Приспособливост

Познато е дека смрдеата се камуфлира за да се вклопи во околината. Ова, исто така, нè учи на духовна лекција - дека можеме да ги надминеме предизвиците со прилагодување и наоѓање заеднички јазик со оние околу нас.

Не мора да бидеме исти како сите други за да се согласуваме. Можеме да го најдеме своето место во животот така што ќе се приспособиме себеси и ќе станеме пофлексибилни со секој изминат ден.

Нашиот животен циклус никогаш не е ист, а за да ги прилагодиме навидум неповрзаните настани, мора да развиеме трпение за прилагодување.

6. Упорност

Ако гледате смрдеа додека се движи од едно растение до друго, ќе видите совршенпример за напорна работа. Смрдливата бубачка полека се движи од едно до друго растение, но никогаш не се откажува. Смрдливата бубачка има упорност да продолжи, дури и ако е потребно долго време да стигне до својата дестинација.

Истото може да се каже и за нас. Понекогаш животот не е лесен, но мораме да продолжиме. Ова не значи дека треба да продолжиме да правиме нешто што не функционира или да се обидуваме да се присилиме во ситуации каде што не се вклопуваме; наместо тоа, тоа значи дека треба да останеме фокусирани на она што навистина е најважно во нашите животи и да продолжиме да ги правиме тие работи додека не се направат правилно.

7. Сила

Работната етика на смрдеата е метафора за внатрешна сила. Смрдливата бубачка е доволно силна за да крева тешки предмети и никогаш не се откажува.

Истото може да се каже и за нас. Не треба да дозволиме животните предизвици да не победат, туку наместо тоа, да најдеме начин да ги надминеме. Смрдливата бубачка можеби е мала и скромен, но не се плаши од ништо. Ќе продолжи директно да се соочува со неволји и никогаш нема да се предаде.

Можеби се чувствувате дека сте удриле во ѕид од тули обидувајќи се да решите проблем - а овие чувства на несоодветност и фрустрација прават да се чувствувате слаби.

Смрдлива бубачка може да ве научи дека дури и најнезначајните суштества имаат скриени сили и способности, кои излегуваат само во време на стрес. Универзумот ги знае несигурностите со кои се соочувате секој ден, а понекогаш и духовите можатиспратете смрдеа на вашиот пат - можеби за да ве поттикне да продолжите и покрај сите шанси.

Последни мисли

Ова духовно животно можеби не е најгламурозното суштество во во светот, но тој е еден од најотпорните.

Може да ве научи да ги пребродите сите неволји што ви ги фрла животот и да станете понаметливи од другата страна.

Исто така види: Ped Tooth Dream (7 духовни значења)

Дали смрдеата некогаш платила посета на тебе? Каква порака донесе и како ја имплементиравте во вашиот живот? Кажете ни во коментарите подолу!

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.