Сонувате за вонземјани? (10 духовни значења)

 Сонувате за вонземјани? (10 духовни значења)

Leonard Collins

Гиднапирањето од вонземјани е популарна точка на заплетот во филмовите, но исто така е изненадувачки популарно во соништата на луѓето. Не само тоа, ние често сонуваме само да разговараме со вонземјани, да бидеме сведоци на конфликти со вонземјани, да раѓаме вонземјани и за сите други шега поврзани со вонземјани. Но, која е причината за таквите соништа? Дали навистина сме имале интеракција со вонземјани порано и нашите свесни сеќавања за искуството се избришани?

Исто така види: Сонуваш да повредиш некого? (8 духовни значења)

Или, дали концептот на вонземјани е толку вкоренет во нашата културна свест што сонуваме за нив исто како што сонуваме за кученца и жаби? Подолу ги наведовме главните 10 толкувања на соништата за вонземјани според нашата анализа и искуство.

Што значи сонот на вонземјаните?

Кога ќе почнеме да истражуваме во длабочините на нашата REM спиеме секоја вечер, често нè посетуваат секакви чудни визии и сценарија, вклучително понекогаш и вонземјани.

Иако многу толкувачи на соништата тврдат дека таквите соништа укажуваат на минато искуство во реалниот свет со вонземјани, ние имаме тенденција да не се согласуваат. Многу поверојатното објаснување е дека вонземјаните во вашите соништа се метафорични симболи на работи што вашата потсвест се обидува да ви ги каже.

Забележете дека не велиме дека вонземјаните не постојат и дека средбите со вонземјаните не се случуваат - науката укажува на постоење на вонземски живот и равенката Дрејкова и парадоксот на Ферми сè уште се широко дискутирани исе смета во научниот свет.

Меѓутоа, дури и прифаќајќи го постоењето на вонземјани и веројатноста за средби на луѓето со нив, соништата за вонземјани се толку неверојатно вообичаени што е практично невозможно милијарди луѓе сите да се сретнат со вонземјани и тогаш заборавени на искуството.

Значи, поверојатното објаснување е дека соништата за вонземјани се како и секој друг сон – манифестации на нашата потсвест кои се симболични за одредени заболувања или чувства што ги имаме во тоа време. Имајќи го тоа на ум, еве ги 10-те најчести толкувања во зависност од деталите на сонот и околностите во вашиот живот.

1. Ги преиспитувате вашите верувања за вонземјаните или едноставно размислувате за нив во последно време

Прво ќе го извлечеме најочигледното толкување - ако сонувате за вонземјани, веројатноста е дека сте неодамна размислував за нив. Можеби сте читале за нив и сте почнале да преиспитувате како се чувствувате за нивното постоење.

Или, можеби сте гледале многу импресивен филм или шоу за вонземјани што ја поттикнало вашата бурна имагинација и вашата внатрешна желба за блиски средби со вонземјани.

Како и да е, нешто што сонува за нешто е токму тоа – сон за нешто. Далеку од нас да преанализираме работи за кои не е потребно преанализирање. Тоа е случај, други времиња тамусе скриени скапоцени камења на мудроста зад соништата - тука доаѓаат другите 9 толкувања подолу.

2. Постои скриен аспект на вашата личност до кој ќе пристапите

Карл Јунг шпекулираше дека вонземјаните во соништата симболизираат врска со нашиот несвесен ум и внатрешна психа. Тоа би значело дека сонот за вонземјани може да биде дури и добар знак за вашите изгледи за поврзување со вашето внатрешно јас.

Тоа сепак не е сигурно, бидејќи исто така може само да укаже дека постојат аспекти на вашата личност под површината до која допрва треба да пристапите. Така, ако ништо друго, таквиот сон треба да послужи како навестување и поттик дека има повеќе само-откривање што можете да направите ако се чувствувате подготвени.

3. Почнавте да се однесувате повеќе „вонземјани“ во вашиот буден живот

Сонот за вонземјани може да има и опсервационо значење - тоа може да биде вашата потсвест што ви кажува дека се однесувате чудно доцна. Тоа е нешто што честопати не го забележуваме кај себе веднаш, иако обично луѓето околу нас ни даваат до знаење за тоа.

Ако ниту едно човечко суштество не ве направило свесен за овој нов дел од вашата личност , сепак, можете да очекувате вашата потсвест наскоро да ве извести со сон за вонземјани. Што точно може да биде ова ново однесување - тоа може да биде сè, во зависност од вашата моментална емоционална состојба и живототоколности.

4. Се занемарувавте себеси

Соништата за вонземјаните, исто така, често се фокусираат на технолошките разлики помеѓу напредните вонземски цивилизации и човештвото. Во таквите соништа, често сме во позиција на „амбасадори“ на човештвото и ни останува да се споредуваме со супериорните вонземјани, во стилот на Ѕвездена порта .

Иако е незгодно да се помине, овие соништа барем лесно се толкуваат - тие се вашиот потсвесен ум кој ви кажува дека сте заостанувале во вашиот личен развој и дека треба да започнете да работите на вашите таленти, да се справувате со вашите негативни емоции и емоционални проблеми, како и да ги спроведувате некои неизбежни промени како што се подобрување на вашата самодоверба и други аспекти на вашето внатрешно јас.

5. Се чувствувате навредено

И потоа, има соништа за вистински киднапирања од вонземјани. Повеќето психолози шпекулираат дека таквите соништа - особено од луцидни сонувачи - се од каде потекнуваат повеќето митови за киднапирањата со културниот концепт кој се самозајакнува себеси со тоа што ги натера другите луѓе потоа да сонуваат за истото.

Каде се појави првото сепак од такви соништа доаѓаат? Наводно, кога сонот за киднапирање вонземјанин не е предизвикан од културни впечатоци врз вас, тоа е знак на недостаток на самодоверба. Кога несигурноста на една личност е толку длабока, соништата за нивна киднапирање и навреда од зли суштества се сосема природни занашиот впечатлив и потсвесен ум со симболи.

6. Се плашите дека вашиот ум е заматен

Една гранка од сонот за киднапирање е вонземски сон на вонземјани кои бришат делови од нашата меморија. Таквите соништа може да се манифестираат во момент на депресија и чувство на сериозно ниска почит. Можни се и кога сме забележале – или нашата потсвест забележала – дека имаме проблем да запомниме нови работи или се соочуваме со проблеми при донесувањето на нашите сопствени одлуки.

Појавите како овие можат да се објаснат со безброј медицински или емоционални причини, но идејата за средба со вонземјани што води до губење на меморијата е толку популарна што нашите умови честопати замислуваат такви средби во нашите соништа.

7. Не се чувствувате како да припаѓате

Исто така, не е толку невообичаено да сонувате за себе како вонземјанин. Таков сон може да се очекува ако често се чувствувате несоодветно на друштвени собири, ако имате проблем да разговарате со странци или да стекнувате нови пријатели и ако генерално се гнасите и избегнувате широк спектар на социјални настани.

Со други зборови, сонувањето дека сте вонземјанин е јасен знак дека треба да работите на борбата против вашата осаменост, градење врски и наоѓање блиски пријатели што е можно поскоро.

8. Се чувствувате дел од поголем конфликт

Често се чувствуваме на раскрсница во животот или уште повеќе - среде големи конфликти меѓу големите сили немамеконтрола над. Кога се чувствуваме така - без разлика дали е оправдано или не - нашите потсвесни умови честопати го претставуваат тоа чувство со конфликт налик на научно-фантастичен филм, како што е инвазијата на вонземјани со лоши и пријателски вонземјани кои го пробиваат насекаде околу нас.

Значи, ако сте се нашле среде напад на вонземјани во вашите соништа, бегајќи од ласерите и бомбите на суштества од повисоките области, големи се шансите дека треба да започнете да сортирате некои работи во вашиот буден живот бидејќи има почна да станува малку премногу неуправувачки хаотичен.

9. Се плашите дека вашиот живот е лага и сте под постојано набљудување

Гледањето НЛО или слична средба со вонземјани во сон често го симболизира вашето потсвесно чувство дека живеете во Труман шоу како свет. Таквите соништа честопати нè наведуваат да трчаме и низ вонземска средина - тоа значи дека не се чувствуваме како светот околу нас да е реален или дека го препознаваме.

Кога имаме такви соништа, тоа обично значи дека ние „Не го живееме животот што ни треба и треба да направиме некои драстични промени ако сакаме повторно да се чувствуваме како себеси.

10. Збунети сте за одредени аспекти од вашиот живот и ви треба водство

На крај, постојат секогаш вознемирувачки соништа дека сте родиле вонземско бебе. Додека ние често ги поврзуваме таквите соништа со ужасот што е филмската франшиза Alien , она што овој сон треба да года речеме за нашата моментална ситуација не е нужно негативна.

Наместо тоа, симболиката на овој тип на соништа е дека се чувствуваме малку збунети за некои делови од нашиот живот или дека се чувствуваме како да има нешто скриено и мистериозно во нас што сè уште не го разбираме. Дали тоа е добро или лошо зависи од нас и од ситуацијата, но паметно е да побарате водство и да откриете што ве мачи во последно време.

Како заклучок - што значи сонот на вонземјаните?

Како што можете да видите, соништата за вонземјани може да значат секакви нешта, и позитивни и негативни. Наоѓањето на вистинското толкување во вашиот случај е клучно ако сакате да го стекнете потребниот увид што го прикажува сонот. За среќа, соништата за вонземјани не се толку „итни“ како некои други соништа како што се оние за умирање или давење.

Сепак, има многу самоистражување и развој што треба да се добие со правилно разбирање на вашиот сон за вонземјаните. Се надеваме дека 10-те толкувања погоре беа од помош.

Исто така види: Сонувате за стакло во уста? (10 духовни значења)

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.