Сонуваш да тропаш на врата? (8 духовни значења)

 Сонуваш да тропаш на врата? (8 духовни значења)

Leonard Collins

Секој може да се согласи дека тропањето на врата значи дека некој или нешто ќе се појави. Соништата за тропање на врата носат слична претстава, симболизирајќи промена или вест во вашиот буден живот.

Не се сите соништа за вратите и патеките исти, па ајде да ги разложиме различните толкувања што може да важат за вашиот тропачки сон.

Како да го протолкувате вашиот сон

Зигмунд Фројд, таткото на психоанализата, еднаш рекол дека „Толкувањето на соништата е кралскиот пат кон познавање на несвесните активности на умот“. За да дознаете повеќе за себе, важно е да завршите детално толкување на сонот. Ова се прави така што ќе ги погледнете спецификите на вашиот сон и ќе видите што го прави уникатен за вас.

Прво, забележете ја околината на вашиот сон. Дали бевте во куќа, препознатлива зграда, нов град или некаде непознато?

Следно, размислете што се случило за време на тропањето. Обидете се да се сетите кој тропаше, дали некој друг беше присутен и што направивте како одговор на тропањето.

Ако тропањето ви дозволи да влезете на ново место или да видите нова личност, фокусирајте се на тоа како се чувствувавте во тој момент во сонот. Ова ќе обезбеди одличен увид за тоа како се соочувате со нови предизвици или ситуации во вашиот буден живот.

На крајот, разгледајте ги сите надворешни стресови, нервози, лични тајни и стравови што ги имате во вашиотприватен живот. Почесто отколку не, овие длабоко во нашата потсвест и влијаат на нашите соништа и кошмари.

Заеднички теми за тропање на врата

Поголемиот дел од соништата за тропање на врата симболизираат нешто ново и неочекувано зад вратата. Без разлика дали е ова добро или лошо, се чека промена или сигурно ќе добиете некоја голема вест.

Ако вашиот сон имал мистерија или дури и страв, исто така може да покаже дека се плашите и не сте сигурни во вашата иднина.

1. Се чека промена

Фразата „можност чука“, „вратите ќе се отворат“ и „една врата се затвора, а друга се отвора“ сите референтни врати како порта за позитивни промени. Отворањето и прошетката низ нова врата покажуваат дека правите чекор кон промена и раст, додека затворањето врата зад себе симболизира затворање. Истото се вели и за соништата за тропање на врата.

Во Библијата, на пример, еден стих во Матеј вели: „Барајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори“. Како што гледаме овде, тропањето на вратата е првиот чекор за да покажете дека сте отворени за промени. Ако вие сте тој што тропал во вашиот сон, вашата потсвест покажува дека сте подготвени да го направите скокот.

Скокот доаѓа кога ќе ја отворите вратата и ќе поминете низ неа. Не секој од нас стигнува до овој чекор во сон, но ако го постигнеме тоа, чека значајна промена. Вашиот сон можепокажете нешто возбудливо или нешто мрачно - ќе се нурнеме во ова подолу - но, како и да е, ова е позитивен знак што покажува дека сте подготвени да преземете нови ризици и да тргнете во нови авантури во вашиот буден живот.

2. Добивате големи вести

Ако во сон слушате тропање наместо самите да го иницирате, има гласник од другата страна на вратата. Тие сакаат да ви кажат нешто или да се видат, што значи дека имате голема вест меѓу вас. Можеби сте слушнале некои вести неодамна во вашиот буден живот или ова може да биде знак дека наскоро ќе дознаете нешто што никогаш не сте го очекувале.

Добивањето големи вести може да биде добро или лошо, но вашата реакција е што ќе го одреди исходот на ситуацијата. Понекогаш големите вести може да изгледаат катастрофални, како да дознаете за болеста на некој близок или тајна врска; сепак, тоа може да биде и добра вест, како што е новооткриениот просперитет или возбудлива можност. Без разлика на вестите, ова се клучни моменти кои нè обликуваат како човечки суштества.

Подгответе се да се справите со овие вести во вашиот буден живот, фокусирајќи се на да останете смирени и рационални. Потпрете се на вашата мрежа за социјална поддршка и знајте дека ќе излезете од ситуацијата посилни и подобри од кога било, сè додека го управувате курсот.

3. Не сте сигурни за вашата иднина

Последната заедничка тема во соништата за тропање на вратите ги комбинира стравот исомнеж. Ти можеш да бидеш тропачот или оној што го слуша тропањето, но не преземаш чекори за да ја отвориш вратата во твојот сон. Ова ја одразува несигурноста што ја чувствувате и која ве спречува да одите напред.

Од една страна, може да чувствувате дека се заштитувате со тоа што ја држите вратата затворена. Ова покажува колку ви е удобно во будниот живот и не би сакале да го занишате чамецот.

Од друга страна, ова укажува на стагнација во животот и ги ограничува вашите можности за раст и знаење. Ако не можете да ја отворите вратата во вашиот сон, ваша одговорност е да се соочите со вашите стравови додека сте будни за да не дозволите нова врата на можности да падне покрај патот.

Различни соништа на Тропање на врата

Ако сте идентификувале заедничка тема во вашиот сон, сега можете да копате понатаму со наоѓање на заплетот на вашиот сон на списокот подолу.

1. Тропате на огромна врата

Ако сте сонувале да тропнете на огромна врата, како што е главната влезна врата, влезната врата, портите на градот или друга главна врата, пред вас е голем, но надминлив предизвик. Во споредба со мала врата, тие се многу позастрашувачки и често се она што ја одвојува старата земја од новата.

Ако огромната врата се отвори во вашиот сон, вие влегувате во ново поглавје од вашиот буден живот. Претстојат промени, но и новите искуства, и вие мора да останете сигурни како васвнесете ја оваа „нова земја“.

2. Чукате на отворена врата

Ако тропнете на отворена врата во вашиот сон, знаете што ви претстои, но сте претпазливи или се борите со неодлучноста. Можеби ја почитувате приватноста на туѓите спални или се двоумите дали да влезете во место што не е ваше. Без разлика на причината, вие гледате што е внатре и имате јасност за вашата иднина.

Отворената врата симболизира охрабрување да се движите напред. Ова значи дека знаете што ви претстои во вашиот буден живот, но можеби не сте сигурни како ќе продолжите. На пример, можеби сте стигнале до раскрсница со работата или во врската за која треба да одлучите.

Без разлика дали сте нервозни или возбудени, отворената врата е добар знак што значи нови можности. Ако видите пространа зелена градина или друг примамлив отворен простор од другата страна на вратата, ова е уште подобра вест. Имате светла иднина пред вас и таа е едноставно за преземање.

3. Тропате на врата во вашиот дом

Ако вашиот сон се случил дома и тропате на врата во вашето домаќинство, ова може да симболизира празнина што ја чувствувате со член на семејството . Ова може да биде помеѓу сопружници, родител и дете, браќа и сестри, па дури и цимери.

Тропањето на врата покажува почит кон другата личност затоа што не сакате да го нападнете нивниот простор. Во исто време, сакате да бидете поблиску донив и има нешто на вашиот пат. Ако знаете кој бил од другата страна на вратата, анализирајте ја вашата будна врска со нив и обидете се да решите што создава дистанца во вашата врска.

Ако наместо тоа, тропате на врата од куќа која не е ваше, ова покажува дека барате помош од други. Вашата моментална мрежа можеби нема да биде тука за вас колку што ви треба. Размислете да се извлечете и да запознаете нови луѓе за да се чувствувате што е можно посоцијално поддржано.

4. Чукате на врата и не можете да влезете

Некои соништа за тропање на врата се фрустрирачки или дури и поразителни, особено ако удирате по вратата и не можете да стигнете до друга страна. Можеби ќе сакате да му помогнете на некој од другата страна на вратата, да се чувствувате во опасност, да сакате да влезете на безбедно или да доживеете исчезнување на врата. Ако не можете да влезете во вратата во вашиот сон, се борите со голем личен проблем во вашиот секојдневен живот.

Ако некој од другата страна ви го блокира влезот, има дрски луѓе во вашиот животот што се обидуваат да ве саботираат. Бидете внимателни и внимавајте на новите пријатели или дури и на нов соработник кој можеби бара да ве соедини.

Размислете за вашите постапки во последно време за да најдете моменти во кои се чувствувате беспомошно. Ова чувство се рефлектира во вашиот сон, покажувајќи дека се чувствувате неспособни да се соочите со тековните предизвици во вашиот живот. Нанајдобриот пристап кон ова би бил да ги зголемите своите вештини и да барате повеќе ресурси за да можете да се соочите со проблемот(ите) со доверба и енергија.

Исто така види: Кога можам да јадам цврста храна по вадење заб? (Совети за после нега)

5. Слушате тропање на врата

Ако слушнете тропање на врата во сон, вие сте во позиција на моќ. Оваа симболика на соништата покажува дека вие сте одлучувач и одговорен за вашиот простор.

Исто така види: Сонувате за плимниот бран? (10 духовни значења)

Замислете се себеси како чувар на таа куќа, кој ја одредува судбината на странците на вашата врата. Ова значи дека мора да зависите од вашата проникливост и да се соочите со ситуациите и практично и со длабоко размислување. Не донесувајте избрзани одлуки или пресуди во наредните денови.

Заклучок

Соништата за тропање на врата симболизираат нови промени, можности, и одлуки. Со размислување за вашиот буден живот, сигурно можете да го протолкувате вашиот сон и подобро да разберете како се чувствува вашата потсвест. Запомнете дека имате одредена контрола врз фигуративните врати во вашиот живот, затоа фокусирајте се да бидете одлучни и да се движите кон она што најмногу го сакате.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.