Сонуваш за планети? (14 духовни значења)

 Сонуваш за планети? (14 духовни значења)

Leonard Collins

Планетите се прекрасни, огромни и мистериозни - и сè уште до ден-денес откриваме се повеќе и повеќе за нив и нивното значење.

Низ историјата, тие се појавувале во речиси секоја култура, а ние Отсекогаш барав од нив одговори на големите животни прашања.

Значи, ако некоја планета се појави во вашите соништа, без сомнение ќе бидете љубопитни да видите што значи сето тоа. Планетите се симболи на голема моќ и значење, а нивното доаѓање во вашата потсвест не е случајна.

Па што точно значи сонот за планети? Денес, ќе го истражиме значењето зад секоја планета и какви моќи може таа да ви даде. Ќе разгледаме и како можете да го примените ова во вашиот секојдневен живот.

Различни планети и нивните значења

Секоја од нашите планети е уникатна. Без разлика дали се работи за нивната форма, големина и боја, до какви гасови и материјали се наоѓаат на него.

Нивните имиња се тесно поврзани со митологијата и често се користеле за симболизирање на напредни концепти за создавањето, емоциите, животот и смртта, и многу повеќе.

Иако античките римски богови биле озлогласени по нивното его и самозадоволување, планетите често имале улога на чувар кај луѓето. Тие беа, и продолжуваат да се обожуваат опширно поради одредени атрибути.

Ајде да погледнеме што може да значи секоја планета кога се појавува во вашите соништа:

1. Сонување за Меркур

Меркур е поврзан со римскиот гласник Бог.Тој најавува добра среќа, просперитет, логика и добри идеи. Ако сте сведок на Меркур во вашите соништа, вие сте пргав, брзо мислител и креативни кога се соочувате со препреки.

Како Бог на комуникацијата, сонувањето за Меркур исто така може да ве обвини дека треба да бидете поискрени. Ова може да вклучува споделување идеи, но и градење односи со луѓето.

Планетата Меркур во ретроградна состојба (се движи наназад) укажува на претстојниот предизвик во вашиот живот и треба да бидете снаодливи за да го решите.

2. Сонувајќи за Венера

Сонот за Венера јасно покажува дека имате романса во вашиот ум. Растението е силен симбол на страст, љубов и женственост. Нејзиниот изглед може да значи дека сакате да ја однесете врската на следниот чекор и дека сте подготвени за посветеност.

Да се ​​биде сингл, исто така, може да ве насочи кон вложување повеќе време за да се сретнете со таа посебна личност. Венера во ретроградна сугерира дека мината љубов ќе се врати во вашиот живот - дали сакате да ја обновите оваа врска зависи од вас.

3. Сонување за Земјата

Ние често ја нарекуваме Земјата како „Мајка Земја“, а сонувањето за оваа планета е силен симбол за тоа колку сте втемелени, негувани и стабилни во животот.

Ти си животворец со цврсти темели. Земјата одамна е знак на плодност, а нејзиното појавување во сон може да означува основање семејство.

4. Сонување за Марс

Именуван по РимјанецотБог на војната, сонувањето за планетата Марс симболизира дека сте страсна, енергична и можеби жешка личност. Претпочитате акција во животот и може да се случи нешто во вашата иднина што бара вашата енергична акција да се заврши. Како симбол на мажественоста, Марс може да ве доведе во конфликт со некого - бидете внимателни.

Марс во ретроградна состојба бара од вас да се соочите со своето минато јас и да преземете нешто за нешто што можеби сте згрешиле.

5. Сон за Јупитер

Сонот за планетата Јупитер симболизира добра среќа, можност и моќ. Јупитер беше Бог на сите богови и бара од вас да бидете авторитативни, оптимисти и да размислувате напред - вие сте моќни и компетентни.

Како што Јупитер ве благословува, пренесете ја оваа среќа на оние со кои живеете; бидете дарежливи со вашиот имот и време. Јупитер во ретроградна состојба бара од вас да размислите за минатите достигнувања и да бидете благодарни за вашиот успех.

Исто така види: Сонуваш за бувови? (14 духовни значења)

6. Сонување за Сатурн

Сатурн беше римскиот бог на времето, богатството и изобилството. Сонувајќи го Сатурн, го канализирате успехот во вашиот секојдневен живот. Вие сте вреден работник кој може да има нови можности во наредните недели - размислете мудро пред да се посветите на било што.

Ако Сатурн е ретрограден, можеби ќе треба да го рефокусирате вашиот живот за да претставите нови предизвици. Можеби ви треба нова цел. Можеби ќе ви треба работа, романса или промена на домот за да ги исполните вашите потреби.

7.Сонување за Уран

Како небесен Бог, Уран симболизира јасно размислување и слободен дух. Гледањето на оваа планета во вашите соништа може да ве замоли да преземете повеќе ризици и да и верувате на вашата интуиција. Можеби се чувствувате заробени или оковани од нешто - Уран сака да се ослободите од вашите врски и да се издигнете.

Во ретроградна состојба, Уран бара од вас да бидете посамоуверени и да преземете акција за сите планови што сте ги поставиле долго време прст. Најдете нов креативен излез и работете на решавање на вашите проблеми за да се движите низ животните пречки.

8. Сонувајќи за Нептун

Често замислен како планета на соништата, Нептун симболизира инспирација, креативност и илузии. Кога Нептун се појавува во сон, тоа често ја претставува вашата потреба да размислувате надвор од рамката. Бидете реактивни и креативни во решавањето на проблемите. Научете од животната лекција и продолжете понатаму.

Нептун во ретроградна состојба ви дава поголема јасност во животот. Следете ги вашите цревни инстинкти, внимавајте на вашето ментално здравје и ценете ја сопствената вредност.

9. Сонување за џуџести планети

Иако помали по големина, џуџестите планети сепак можат да бидат слики од големо значење во соништата. Најпознатата џуџеста планета, Плутон, е симбол на животот, смртта и повторното раѓање, а нејзиниот изглед најавува значителни промени во вашиот живот. Плутон, исто така, некогаш се сметаше за една од нашите главни планети. Нејзиниот изглед може да ги симболизира вашите чувства дека сте потценети.

Се разбира, постојат:други џуџести планети, од кои некои орбитираат околу поголеми планети и имаат врзано симболика за нив. Џуџестата планета Церера, на пример, се наоѓа помеѓу Марс и Јупитер. Именуван е по римската божица на земјоделството Церера и симболизира страст, плодност и изобилство.

10. Сонувате за непозната планета

Што ако не ја препознаете планетата? Честопати, ако не успееме да ја запознаеме планетата во нашите соништа, ова може да укаже на недостаток на јасност или насока во животот. Тоа исто така може да значи дека сте осамени и можеби ќе треба да најдете значајни врски со нови луѓе.

Но, вонземјаните планети исто така можат да бидат позитивни симболи. Тие претставуваат нови можности и луѓе кои доаѓаат во вашиот живот, а вие треба да бидете отворени за овие искуства. Не грижете се; празна планета нема да остане така долго!

11. Сонување на планети кои се порамнуваат

Ова е прилично јасна метафора. Кога планетите се усогласуваат во вашите соништа, ова често укажува дека сте во хармонија. Сите работи ќе се избалансираат, а животот наскоро ќе се чувствува добро.

Ова е неверојатно моќно ако сте во средина на транзиција. Сите планети ве поддржуваат во оваа промена. Исто така, може да го смири вашиот ум ако сте загрижени за некој во вашиот живот. Хармонијата меѓу планетите е знак за добри односи со луѓето околу вас.

12. Сонување на планети кои се судираат

Од друга страна, ако повеќе од една планетасе судира со друг, ова често може да симболизира конфликт, несогласување и борба.

Ова може да биде помеѓу вас и една личност или група. Може да укаже и на внатрешна борба. Можеби ви е тешко да донесете голема животна одлука? Или се чувствувате исцрпени од креативност или енергија.

Надежта не е изгубена. Судирот на планети често е привремен феномен во соништата. Наскоро, планетите ќе се синхронизираат и ќе го решите вашиот проблем темелно.

13. Сонцето

Иако не мора да е планета, Сонцето е космички ентитет кој често се појавува во тандем со планетите и другите небесни феномени. Сонцето е симбол на самиот живот. Тој им дава енергија на секого и на сè, како и топлина, удобност и сигурност.

Сонцето што се појавува во вашиот сон е предзнак за среќа и добро здравје. Кога се појавува кај планетите, ова може да симболизира блескава светлина фрлена на проблематична област од вашиот живот што треба да се реши.

14. Месечината

Како и Сонцето, Месечината е исто така симбол кој често се појавува покрај планетите во нашите соништа. Месечината претставува просветлување, невиност и благородност. Но, во рамките на Месечината има низа „фази“, кои исто така можат да имаат свое значење.

На пример, полумесечината го симболизира животот, смртта и плодноста. Затемнувањето на Месечината претставува целосна промена во животот.

Заклучок

Во текот на човечката историја, ние секогашпогледнаа во вселената и прашаа за длабоката смисла на животот.

Не е изненадувачки, тие се појавија во секоја митологија ширум светот, бидејќи раните луѓе ги гледаа како суштества со голем авторитет.

Па кога планета пристигнува во нашите соништа, често добиваме проникливи одговори. Можеме да ја насочиме нивната моќ во нашиот секојдневен живот со тоа што ќе ја препознаеме нивната важност.

Исто така види: 9 духовни значења на црниот лебед

Планетите се неверојатни сојузници, а нивното влијание врз вашиот живот може да биде големо. Предизвикајте ги големите и малите планети во вашиот живот може да биде фантастичен начин за привлекување сила во време на потреба, наоѓање цел во животот, развивање нови вештини или дури и помагање да се пронајде љубовта на вашиот живот.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.