13 Spirituelle betydninger af piercing

 13 Spirituelle betydninger af piercing

Leonard Collins

Overvejer du at få en næse-, øre- eller anden piercing? Før du får en piercing, skal du tænke over, hvilket budskab du ønsker at kommunikere.

Ja, piercinger er mere end blot symboler på godt udseende. Ligesom tatoveringer og andre kropsmodifikationer udtrykker piercinger en række forskellige åndelige og moralske betydninger.

Māori, afrikanske folk, aztekerne, indianerne og asiaterne dekorerede deres kroppe med piercinger for at repræsentere frugtbarhed, styrke, beskyttelse og rigdom.

I dette indlæg vil du lære om de spirituelle betydninger af piercing, så du kan finde mere klarhed, åndeligt formål og værdi i din piercing end blot modepynt.

Hvad er den åndelige betydning af piercinger?

Gennem århundreder har mange kulturer praktiseret kropsmodifikationer, herunder tatovering, branding, piercing og endda lemlæstelse.

Men piercing er stadig den mest populære form for kropskunst. Det indebærer krydsning af smykker i forskellige kropsdele, herunder øreflipper, næser, navler, tunger, kinder, læber og brystvorter.

Piercinger er dog ikke kun populære på grund af deres fashion statement, men også på grund af deres åndelige betydning.

1. Beskytte sig mod mørke kræfter

Mange kulturer praktiserede piercinger for at beskytte sig mod mørke kræfter. Dette gælder for ørepiercinger, fordi de troede, at onde ånder kom ind i menneskekroppen via ørerne. Derfor kunne metal omkring øreflipperne forhindre ånderne i at komme ind i kroppen.

Men det var ikke kun metal, nogle kulturer brugte også fjer, sten, knogler og andre ting, der kunne blive implanteret i huden.

2. Styrer følelser

For andre kulturer, som hinduerne, hjalp piercing med at justere solar plexus, som kontrollerer følelser som selvværd og viljestyrke, især navlepiercing. Da piercing havde en så vigtig betydning for bæreren, blev de anvendte smykker valgt med stor omhu.

3. Et tegn på modenhed

Egypterne så piercinger som et tegn på modenhed. Når et barn nærmede sig puberteten, fik de faktisk piercinger i ørerne for at fejre begivenheden. Men piercinger har også andre vigtige kulturelle og åndelige betydninger.

Dette er tydeligt med de huller, der er fundet på øreflipperne på mumien af kong Tutankhamon, faraoen fra det gamle Egypten.

I mange vestlige kulturer i dag ses ørepiercing stadig som et tegn på modning. Det markerer en persons rejse fra barndom til voksenliv. Det er også en repræsentation af individualitet eller oprør.

4. Genopretning efter en skade

Nogle personer bruger det endda til at genoprette deres fysiske og mentale sundhed efter en skade. Piercinger giver dem også mulighed for at få bevidsthed om krop og sind efter at have været udsat for en livstruende sygdom.

Mens Bibelen advarer mod at skære og tatovere de dødes krop, står der intet om piercinger. Men husk, at hebraiske kvinder bar næseringe og øreringe for at symbolisere skønhed og velsignelse fra Gud. Så det giver mening, hvorfor nogle kristne har piercinger.

Hvad symboliserer en piercing?

Piercinger er en kunst, der går fem tusinde år tilbage i tiden. Faktisk havde den ældste menneskelige mumie, Otizi, ørepiercinger. Det betyder, at piercinger spillede en vigtig kulturel og åndelig rolle i selv den gamle civilisation. Det samme gælder for den moderne civilisation.

Med hensyn til åndelighed kan piercinger repræsentere flere symboler, hvoraf vi har fremhævet nogle nedenfor. Så tjek dem ud!

1. Individualitet

I en verden, hvor alle er ude på at træde på dig, er det vigtigt at hævde din individualitet. Du skal ikke være bange for at stå fast og give udtryk for dine følelser over for andre.

Men hvordan kan man være selvsikker uden at virke for påtrængende eller usikker? Det er her, at piercing kommer ind i billedet.

Uanset om de bæres på socialt acceptable områder som øret eller steder, der anses for at være uprofessionelle som næse, læbe eller øjenbryn, kan piercinger hjælpe bæreren med at udtrykke sine tanker og idéer.

Heldigvis lever vi i en verden, hvor folk accepterer piercinger mere og forstår, at det er en udtryksform.

Skjulte piercinger, som f.eks. brystvortepiercinger eller navlepiercinger, giver bæreren mulighed for at holde fast i en følelse af frihed, selvtillid, styrke osv. De giver ham/hende også en effektiv måde at tage kontrol over sit liv på.

2. Ny begyndelse

Piercing indebærer, at man udgyder en lille mængde blod. Det frigjorte blod betyder, at man slipper fortiden og omfavner en ny begyndelse. Handlingen symboliserer også, at man genvinder sin forbindelse til sin krop, kontrollen over livet og sin integritet.

Se også: Drøm om farvet slange? (9 spirituelle betydninger)

3. Helbredelse

Ligesom tatoveringer er piercinger almindelige blandt personer, der har haft en traumatisk oplevelse, hvad enten det er i deres tidlige barndom eller i voksenalderen. Denne form for kropskunst fungerer som en overlevelsesmekanisme.

Ved at få en piercing kan de udskifte negativ energi og følelser med positive tanker og følelser, og dermed kan disse mennesker kickstarte deres helbredelsesrejse.

Efter en fødsel eller et seksuelt overgreb kan intime piercinger give kvinder en følelse af styrke, handlekraft og beskyttelse.

Se også: Hvad betyder det, når du hører fløjten om natten? (5 åndelige betydninger)

Den fysiske smerte under piercing giver ofre for overgreb og selvskade en følelse af kontrol over deres fysiske, mentale, følelsesmæssige og endog åndelige tilstand. Det giver den enkelte mulighed for at genvinde sin krop og helbrede smerten.

Nogle mennesker mener, at piercinger og tatoveringer også kan hjælpe med at fjerne enhver skam i forbindelse med traumer. Disse kropsmodifikationer fungerer som en visuel repræsentation af en persons fortælling og giver dermed en kropslig genindvinding og katartisk frigørelse.

4. Staget bestået

Som tidligere nævnt symboliserede piercinger i den vestlige kultur et overstået stadium. Det betød skiftet fra barndom til voksenliv. Andre kulturer erstattede ørepiercing med øreudstrækningsritualer. Folk bar forskellige typer smykker på de udstrakte ører, ikke kun for at gøre et modeudtryk, men også for at repræsentere deres bevidsthedstilstand.

Spirituel betydning af de forskellige piercinger

1. Næsepiercing

I middelalderen var en piercet næse et tegn på rigdom og velstand. Og kun folk fra kongelige og vigtige familier kunne få denne piercing. Men det er ikke tilfældet i dag! Alle kan få piercet deres næse.

Den åndelige betydning af en næsepiercing varierer alt efter hvilken side af næsen du piercer. Ifølge traditionel kinesisk medicin står højre side af næsen for mandlig energi, mens venstre side repræsenterer kvindelig energi.

Når det gøres korrekt, kan piercing i højre og venstre næsebor også aktivere akupressurpunkter for at fremme kroppens og sindets sundhed og positive balance.

  • Højre side

Piercing på højre side af næsen symboliserer selvtillid. Det viser, at du er sikker på dig selv og dine evner. Det står også for konsekvens i dit liv og symboliserer en stærk åndelig forbindelse med din partner.

  • Venstre side

Ligesom højre side har venstre side af næsen også en spirituel fordel. Indianerne mener, at venstre næsebor er forbundet med et kvindeligt reproduktionsorgan, som igen påvirker frugtbarheden. Derfor kan en næsepiercing i venstre side hjælpe med at frigøre foruroligende energi, der påvirker en kvindes evne til at få børn.

Udover at stå for frugtbarhed troede afrikanerne, at venstre næsepiercing kan hjælpe med at reducere menstruationskramper og lette fødselssmerter i mangel af tilstrækkelig sundhedspleje.

Piercingen forstærker også din følelsesmæssige styrke og beskytter dig mod negativ energi.

2. Septum Piercing

Septum er den brusk eller bro, der adskiller dit næsebor. De fleste kvinder, især fra Indien, gennemborer septum og placerer en ring eller en studs igennem det.

Dette er en gammel kropsmodifikationsproces, der går tilbage til Egypten og Grækenland. Gamle krigerstammer gennemhullede skillevæggen og indsatte en knogle for at skræmme deres fjender.

I åndelig henseende står septumpiercing for frugtbarhed ligesom piercing i næseborene. I nogle kulturer betyder det, at en kvinde bliver moden, og i andre er det et tegn på succes.

3. Ørepiercing

Ørepiercing er et gammelt ritual, der er fælles for mænd og kvinder, og som udføres af flere kulturer rundt om i verden.

I Kina kan akupressur og akupunktur udført på forskellige punkter i øret hjælpe med at forbedre helbredet og helbrede sygdomme som astma.

I Indien åbnes barnets indre øre ved piercing af øreflipperne for at modtage bange lyde, der hjælper med at rense synd og pleje ånden.

4. Læbepiercing

Læbepiercing er en populær kulturel praksis blandt Nuba i Sudan og Etiopien, befolkningen i Papua Ny Guinea og Dogon-folket i Mali, men denne form for kropsmodifikation findes også blandt folk fra Amazonasbassinet i Sydamerika.

For Dogon-folket repræsenterede læbepiercing verdens skabelse af gudinden Nomi. I andre kulturer symboliserede piercingen en stærk forbindelse til de åndelige riger.

5. Piercing i navle, øjenbryn og brystvorter

Navlepiercinger eller navlepiercinger symboliserer en persons seksuelle lidenskab. Det forklarer, hvorfor de fleste mavedansere ofte får piercet navlen. Piercingen vækker mænds seksuelle begær.

Den eneste hage ved navlepiercing er, at den indebærer nogle få sundhedsrisici. Hvis den ikke passes ordentligt, kan den blive inficeret med bakterier, hvilket kan føre til hævelse.

Hvad angår andre former for moderne piercing som brystvorter, tunger, kønsorganer og øjenbryn, hævder nogle eksperter, at de ikke har nogen sundhedsmæssige eller åndelige fordele. Men andre siger, at piercinger i brystvorter kan pege på en individuel sensualitet, mens øjenbrynspiercing står for bevidsthed om kroppen og en persons ego.

Nederste linje

Mange mennesker får piercinger som en form for selvudfoldelse for at være smukke og for at gøre et modeudtryk, men nogle fokuserer på piercingerens åndelige betydning, såsom healing, beskyttelse og en ny begyndelse.

Så hvorfor vil du have en piercing? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.