Hvad betyder det, når det regner efter en persons død? (11 åndelige betydninger)

 Hvad betyder det, når det regner efter en persons død? (11 åndelige betydninger)

Leonard Collins

Det er en trist dag, når en person dør, og det kan blive endnu mere trist, hvis det regner. Selv om det ikke nødvendigvis er et dårligt varsel, der bringer uheld, er regn i sig selv forbundet med følelser af depression og tristhed, som ikke er velkomne i sorgprocessen.

I denne artikel vil vi se på den åndelige betydning af regn, analysere dette stærke symbol og dets betydning i mytologi og religion og derefter dele flere fortolkninger af, hvad det betyder, når det regner under en begravelse.

Symbolik, myter og overtro om regn

Før vi undersøger, hvad det betyder, når det regner efter en persons død, skal vi se på symbolikken bag regn, og hvordan den relaterer til døden. At forstå den symbolske betydning af en bestemt ting er det første skridt til at fortolke åndelige tegn på, at de forekommer.

1. Fertilitet

Siden menneskehedens tidligste dage har regnen været forbundet med frugtbarhed. Det er kun naturligt, da regn hjælper afgrøderne med at vokse. Derfor har næsten alle kulturer i verden tilbedt regnguder, hvoraf nogle også blev betragtet som frugtbarhedsguder.

For eksempel var Lono en gud for regn, frugtbarhed og musik i den hawaiianske religion. I Europa finder vi Freyr, som er en nordisk gud for regn, frugtbarhed og sommer. I Sydamerika tilbad aztekerne Tlaloc, som var gud for regn, frugtbarhed og landbrug.

2. Ofringen

I mange kulturer var regnen også forbundet med ofre. Næsten alle trossystemer i verden bruger ofre for at tilfredsstille guderne, hvad enten det drejer sig om afgrøder, dyr, alkohol, guld eller i mere uhyggelige tilfælde mennesker.

Det meste af tiden var en af de vigtigste velsignelser, som folk forventede af deres ofre, regn. Det skyldes, at regn hjælper med at dyrke afgrøder og slukke folks tørst. Hydrerede mennesker kan passe afgrøderne og høste flere af dem, hvilket igen giver dem mulighed for at fortsætte med at ofre og tilbede guderne.

3. Helligånden, den guddommelige nåde

I kristendommen forbindes regn med Helligånden, som er en legemliggørelse af Gud Faderens ånd, og alt godt, der kommer fra den. Regn er også en påmindelse om, at vi er renset for arvesynden, og at vores sjæle er forynget af Kristi blod, som ofrede sig selv for vores synder.

I Bibelen er der mange vers, der viser vigtigheden af regn, og hvordan den er forbundet med det guddommelige. Her er f.eks. et vers, der advarer israelitter, der har indgået et syndigt forhold til kana'anæerne:

"Pas på, at jeres hjerte ikke bliver forført, så I vender jer om og dyrker andre guder og tilbeder dem, og HERRENs vrede blusser op mod jer og lukker himlen til, så der ikke kommer regn, og jorden ikke bærer sin frugt, så I ikke hurtigt går til grunde fra det gode land, som HERREN giver jer." (5. Mos. 11:16-11:17).

4. Fænomenet med regnbuekroppen

I visse buddhistiske og hinduistiske sekter tror man, at en regnbue er et tegn på, at nogen har opnået Nirvāṇa Det er også forbundet med fænomenet med regnbuekroppen, hvor kroppene af nyligt afdøde munke, der har opnået et højt niveau af spiritualitet, forsvinder et par dage efter deres død.

Denne forsvinden af et lig ville blive efterfulgt af en regnbue, og som vi ved, kan regnbuer kun opstå under eller efter regn. Der er også mange overtroiske overbevisninger rundt om i verden, der mener, at en regnbue, der spænder over et hus, er et tegn på, at en person, der bor i huset, er ved at dø.

5. Bøn om regn

I islam er der en bøn, der hedder ṣalāt al-istisqa (صلاة الاستسقاء), som groft oversat betyder "bøn om regn". Muslimer tror, at man under langvarig tørke kan bede en bøn og bede Allah om regn, hvilket resulterer i, at tørken brydes. Det menes, at Muhammed, Allahs budbringer og islams vigtigste profet, var den første, der brugte bønnen.

Se også: Drøm om at skyde? (13 spirituelle betydninger)

Regnvand var ekstremt vigtigt for de islamiske kulturer, der hovedsageligt bor i Mellemøsten, et område med tørre og varme vejrmønstre.

Hvad betyder det, når det regner, efter at en person er død?

Nu kan vi se på flere fremherskende fortolkninger af regn efter en persons død.

1. Englene græder og sørger

Når det regner efter en persons død, tror nogle mennesker, at det er Guds eller englenes tårer, som græder over den afdøde. Regnen kan være et tegn på den sorg og tristhed, som englene føler over tabet af et menneskeliv.

Derfor kan regn være en påmindelse om, at vi ikke er alene i vores sorg, tab og smerte, og at selv Gud og englene sørger over dem, der er døde. Derfor bør du aldrig føle dig flov eller flov over de følelser og følelser, du gennemgår efter din elskede persons død.

2. Et tegn fra livet efter døden

Regn under begravelsen kan være et godt varsel fra åndeverdenen eller ovenfra om, at den afdøde er blevet accepteret i livet efter døden.

Afhængigt af din religion eller spirituelle praksis kan det betyde, at personen er blevet accepteret i Paradiset, Himlen, Guds rige eller er sluppet ud af genfødselscyklussen og er blevet en del af universet.

3. En påmindelse om, at livet går videre

For mange mennesker er regnen en påmindelse om, at livet går videre. Uanset hvor meget vi ønsker at holde fast i vores kære, er døden en uundgåelig del af livet. Regnen kan være et symbol på livets og dødens cyklus.

Det er en påmindelse om, at vi alle til sidst må se døden i øjnene. Ligesom regn er en uundgåelig del af naturen, er døden det også. Det vil altid regne, og der vil altid dø mennesker. Men det gør på ingen måde livet uværdigt. Døden er bare et nyt kapitel i livet, og det kræver din accept for at være frugtbart.

Se også: 7 åndelige betydninger af at gabe under bønnen

I stedet for at blive ødelagt af depression, ulykkelighed og enorm smerte, så brug dette øjeblik til selvransagelse og overvej din tidligere adfærd, dine nuværende følelser og tænk over, hvordan du kan bruge denne nye begyndelse til at forbedre dig selv og dine omgivelsers dagligdag.

4. Et smukt farvel

Regn under begravelsen kan gøre respekten for og afskeden med den afdøde meget smukkere. Det forstærker den bittersøde følelse af vantro, tab og sorg, som bør tages fuldt ud i stedet for at blive ignoreret eller benægtet.

Sorgprocessen er vigtig for helingen. For eksempel kan du forestille dig, at du bliver skåret og skal pleje et sår. Vi lader blodet fra såret størkne og senere blive til en grim skorpe, som beskytter det mod at miste blod eller blive inficeret. Det tager lang tid og ser ikke pænt ud, men det er vigtigt for, at såret kan hele.

Hvis vi gør det modsatte og konstant piller ved såret og fjerner sårskorpen, efterlader vi såret åbent og sårbart, så det risikerer at få en infektion og blive meget værre. I bedste fald vil det tage meget længere tid at hele.

Det er det samme med sorg. Hvis vi ikke omfavner de svære tider og tillader de grimme følelser af tab og smerte bare at være med os, og forsøger at fjerne og flygte fra dem, vil vores sorg vare meget længere. Vi vil have brug for meget længere tid til at bearbejde vores elskedes død.

5. Regn under begravelse - et godt varsel

I den victorianske æra i Storbritannien troede man, at regn på kirkegårde under en begravelsesprocession var et godt varsel. Nogle mente, at det betyder, at personen var kommet i himlen, andre at det er et tegn på, at ingen i den afdødes familie vil dø kort efter, eller at regnen følger efter rensningen af den afdødes sjæl.

Generelt troede victorianerne, at regn efter en persons død er et tegn på held og lykke. Derudover var der i denne æra en tro på, at folk, der dør med åbne øjne, er bange for, hvad der venter efter døden.

For at lindre den afdøde for frygt havde folk en begravelsestradition om at lukke ligets øjne. Det gjorde de ved at lægge mønter på den afdødes øjenlåg, før den fysiske krop blev påvirket af rigor mortis. Rigor mortis er et naturligt fænomen, hvor et ligs muskler bliver stive, hvilket gør det næsten umuligt at ændre dets stilling.

6. Thunderclap - Nogen vil dø

I Irland siger man, at et tordenbrag om vinteren er et tegn på, at en person inden for en radius af 30 km (radius varierer fra region til region) vil dø i de følgende måneder. Nogle siger, at specielt den vigtigste person, der bor inden for denne radius, vil dø.

Sidste ord

Døden medfører atmosfæriske forandringer i alle familier, som den påvirker. Men det er en del af livet, og vi bør acceptere det i stedet for at forsøge at løbe væk fra det. Regn under en begravelse er generelt et godt tegn, der indikerer, at den afdøde er i himlen og forberedt til livet efter døden.

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.