Drøm om at blive besat? (9 spirituelle betydninger)

 Drøm om at blive besat? (9 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

Hvis du er fan af gyserfilm, har du sikkert set en masse dæmonisk besættelse og eksorcismer, som er skræmmende nok. Men at drømme om at være besat er en anden slags terror, fordi det er personligt og ikke løsrevet, som det er tilfældet i filmen.

Før vi dykker ned i de mange fortolkninger og symbolikken af denne drøm, skal du være opmærksom på nogle elementer og indholdet af din drøm til den mindste detalje muligt.

Alt, hvad du kan huske, f.eks. typen af dæmon, og hvordan du følte dig og opførte dig, kan hjælpe dig med at finde en mere præcis fortolkning.

Hvad betyder det, når man drømmer om at blive besat?

Efter alt at dømme betragtes denne drøm som et mareridt og er hovedsageligt relateret til negative følelser, konnotationer og traumer. At være besat betyder, at personen ikke er i stand til at handle på egen hånd, da de normalt er kontrolleret af en ånd, dæmon eller djævel.

De er således påvirket af større kræfter, som er uden for deres rækkevidde og kontrol, hvilket indebærer sårbarhed og magtesløshed. Af disse og mange andre grunde betragtes drømmen om at være besat som et dårligt varsel.

1. Du er stresset

Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker, der har mareridt eller oplever ubehagelige drømme, som regel har nogle problemer i deres liv, enten professionelt eller romantisk, som stresser dem og forårsager angst.

En lignende fortolkning kan knyttes til en drøm om at blive besat, fordi det underbevidste sind filtrerer dine bekymringer og frygt ud og manifesterer sig gennem denne type drøm.

Hvis du undrer dig over, hvorfor du drømte om dæmonisk besættelse, dæmoner eller onde ånder, skal du tænke på de aktuelle begivenheder i dit liv og din følelsesmæssige tilstand. Du går sandsynligvis gennem en hård periode og kæmper økonomisk eller følelsesmæssigt.

2. Du mangler kontrol

Som nævnt indebærer dæmonbesættelse, at en ukendt kraft har overtaget din krop og dit sind, og at du ikke længere er herre over dine handlinger og tanker. Derfor er drømme om at være besat forbundet med din følelsesmæssige tilstand.

Måske føler du ikke, at du har kontrol over dit liv, som er styret og påvirket af andre mennesker og begivenheder. Så din underbevidsthed afspejler disse underliggende problemer, som du føler gennem enten tilstedeværelsen af dæmoner i din drøm eller ved at være besat.

Det kan vedrøre din manglende evne til at kontrollere dine handlinger, begivenheder eller følelser. Tænk f.eks. på, hvordan du reagerer på uundgåelige omstændigheder. Taber du meget hurtigt besindelsen og slår ud efter folk?

At være ude af stand til at kontrollere dig selv skaber sandsynligvis konflikter i dig, fordi det virker som noget, du ikke kan påvirke, men det påvirker dig, dine relationer og dit liv.

Et kort temperament kan koste dig dyrt i livet og forårsage fysiske og mentale problemer som søvnløshed, angst og depression.

3. Du har et stærkt ego

Ifølge den neurokognitive forsker Patrick McNamara, hvis arbejde er centreret om drømme, religion og søvn, sker drømme om at være besat og andre mareridt normalt hos mennesker med et stærkt ego.

Egoet repræsenterer den del af din hjerne, der formidler mellem det underbevidste og det bevidste - dit "jeg" og din følelse af dig selv. Så selv om du måske tror, at folk med lavt selvværd er tilbøjelige til at have disse drømme, antyder McNamara noget andet.

De, der ofte har med mareridt at gøre, har en komplet eller centreret følelse af sig selv; de kan leve og fungere med disse mareridt i deres vågne liv.

Når man tænker på et mareridt, følger det en gennem hele dagen og nogle gange dage, så man skal have en stærk personlighed og et stærkt ego for ikke at blive generet eller i det mindste opføre sig på den måde.

4. Du kan være deprimeret

Drømme har mange formål, hvoraf et af dem er at regulere positive og negative følelser. Så hvis du har haft en hård dag, været ude for en ulykke eller haft en ubehagelig situation, vil det højst sandsynligt manifestere sig i din drøm.

Ifølge en undersøgelse oplever personer, der ofte har mareridt, andre søvnrelaterede vanskeligheder og depression. I dag er folk liberale med begrebet depression, for nogle kan det bruges til at beskrive en mindre ulempe, og for andre er det en alvorlig humørsygdom.

Hvis du ofte drømmer om at være besat eller at se en rød dæmon, kan det være et tegn på, at du er utilfreds med dit liv, og at denne følelse ikke skyldes en enkeltstående begivenhed, men en række uheldige begivenheder.

Du føler, at du ikke har noget formål eller mål i livet og undertrykker stærke følelser. Hvis du er enig i dette, er din drøm om at blive passeret måske et råb fra din underbevidsthed om at håndtere dit negative selvbillede og din opfattelse af dig selv.

Den bedste måde at tackle ulykkelighed og depression på er at tale med dine venner, familie eller en professionel, f.eks. en psykolog.

5. Du har lav selvtillid

De berømte psykoanalytikere Freud og Jung mente, at mennesker med lav selvtillid og et konfliktfyldt og uklart selvbillede ofte ser dæmoner og drømmer om dæmonisk besættelse. Hvorfor?

Da vores drømme er en afspejling af daglige aktiviteter, usikkerhed, følelser og særlige oplevelser, afspejler de også, hvordan du har det med dig selv. Så denne drøm indikerer, at du ikke er tilfreds med nogle aspekter af dit liv, især din adfærd,

Selv om du forsøger at fortrænge det, dukker det op igen i drømmen, hvilket betyder, at det er noget, der generer dig dybt nede i dit indre, på trods af dine forsøg på at ignorere det.

Lav selvtillid har mange negative virkninger og har vist sig at forårsage tab af motivation, mislykkede forhold, problemer med at nå mål og ubeslutsomhed i det virkelige liv.

6. Du kan skade dig selv

Drømme om at være besat er forbundet med indre konflikter, hvilket betyder, at du måske deltager i skadelige aktiviteter uden at være klar over det. Derudover kan det hentyde til din usunde livsstil, fristelser, vaner og afhængighed.

Så den åndelige besættelse, du oplever i din drøm, kan være et tegn på din kamp mod indre dæmoner. Din underbevidsthed forsøger at rette din opmærksomhed mod din holdning og vise dig, at du er din værste fjende.

Se også: Hvad betyder det, når du drømmer om en afdød mor? (7 spirituelle betydninger)

Mange undervurderer kraften af en positiv holdning, karakter og et sundt mindset.

Selv om vi gerne tilskriver forskellige begivenheder og hændelser til en højere magt, er det i de fleste tilfælde det, vi gør, og hvordan vi tænker, der definerer os og påvirker vores succes og livskvalitet.

7. Du føler skyldfølelse

Hvis du drømmer om at være besat eller at se et ondt spøgelse, kan det være, at du undertrykker skyldfølelser over noget, du har gjort eller sagt. Ifølge Freud vil skylden, selv hvis den er undertrykt, dukke op igen og manifestere sig gennem en lignende drøm eller galskab.

Mange mennesker håndterer skyldfølelse ved at undertrykke den i håb om, at den vil forsvinde af sig selv, men det er sjældent tilfældet. Så selv om vi tror, at det kan hjælpe at ignorere den, gør vi os selv en bjørnetjeneste og forværrer kun situationen, hvilket påvirker vores søvn og humør.

Tænk over dine handlinger, og om du bevidst eller ubevidst har gjort noget mod nogen, som har forårsaget lidelse eller haft alvorlige konsekvenser for dem. Din underbevidsthed viser dig, hvordan du har det med det og behovet for at håndtere det.

Hvis du befinder dig i denne situation, så prøv at fortælle det eller tal med en person, du har tillid til, som kan give dig nogle råd.

8. Der er negativ energi omkring dig

Folk drømmer ofte om at være besat eller at se satan i deres drømme, fordi deres underbevidsthed gør dem opmærksomme på den negative energi omkring dem. Det kan betyde, at du har dårligt selskab, og at dine omgivelser har en negativ indvirkning på dig.

For eksempel kan dine venner være involveret i ulovlige eller umoralske aktiviteter, og du føler dig fristet til at slutte dig til dem. Din bevidstløshed viser dig en dæmon, der repræsenterer dine venner og deres hensigter.

Det kan også omfatte dit arbejde; måske har dine kolleger dårlige intentioner over for dig og lader som om de er dine venner, uden at du bevidst opfanger det. Måske får din arbejdsplads dig til at føle dig ulykkelig, men du kan ikke ændre det i øjeblikket.

9. Nogen er jaloux

Drømmen om at blive besat indikerer jalousi i dit liv - enten er du jaloux på andres succeser, eller en person, der står dig meget nær, er jaloux på dig og dine resultater.

Hvis du ikke føler foragt og misundelse over for nogen, så tænk over, om der er nogen i dit liv, som altid er ondskabsfuld eller respektløs over for dig uden nogen rimelig grund.

Denne drøm kan også indikere, at nogen måske vil forsøge at skade dig, eller at du vil komme ind i et verbalt skænderi med et familiemedlem, en nær ven eller partner.

Hvis du på den anden side ser dig selv besat i din drøm, og det lykkes dig at befri dig selv, eller hvis en eksorcist dukker op i drømmen og befrier dig, er det et godt tegn. Det indikerer, at selv om du bliver angrebet, vil det lykkes dig at komme ovenpå.

Konklusion

Generelt har drømme om dæmoner eller om at være besat hovedsageligt negative implikationer og tjener som et dårligt varsel, der indikerer et fremtidigt problem, nederlag, lav selvtillid, tristhed, skyld, negativ energi, stress og manglende kontrol.

På den anden side kan det betyde, at du har et stærkt ego, og afhængigt af drømmescenariet kan drømmen antyde, at selv om du i øjeblikket er i den forkerte position, kan det ændre sig i fremtiden.

Drømme om dæmonbesættelse kan tolkes positivt, hvis du ser dig selv besejre dæmonen og bryde dens forbandelse. Hvis du er optaget af det okkulte og ofte læser om dæmoner eller ser gyserfilm, kan det også være grunden til, at du har denne drøm.

Har du nogensinde haft en lignende drøm, og hvordan følte du dig i den? Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at spørge.

Se også: Drøm om at dræbe slanger? (10 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.