Зошто луѓето се појавуваат во вашите соништа? (7 причини)

 Зошто луѓето се појавуваат во вашите соништа? (7 причини)

Leonard Collins

Повеќето пати кога сонуваме за други луѓе, всушност не ги сонуваме нивните лица во детали. Она што е уште побизарно е тоа што честопати не го знаеме точниот идентитет на луѓето што ги гледаме во нашите соништа или нивниот идентитет понекогаш се менува на средината на сонот. Меѓутоа, други времиња сонуваме за одредена личност и ја гледаме многу јасно.

Во секој случај, ако сте виделе некого во сон, било накратко или во текот на целата должина на сонот, можеби се прашувате што значи тоа за вас во вашиот реален живот. Дали ова означува одредени емоции што вие како сонувач ги имате кон таа личност? Или сонот е некаков вид предвидување на иднината? Еве 7 причини зошто луѓето се појавуваат во вашите соништа.

Зошто луѓето се појавуваат во вашите соништа?

Што значат соништата обично има врска со тоа како се чувствуваме за одредена тема или личност, или она што неодамна го импресионираше нашиот потсвесен ум. Честопати тоа е нешто ситно, но други времиња, кога ќе влеземе длабоко во РЕМ сон, имаме тип на сон што најавува тешки емоционални превирања.

Значи, додека вечерва поминувате низ фазите на спиење и доаѓате до брзото око движечки дел од РЕМ фазата, може да имате сон за вашиот најдобар пријател или член на семејството. Ако се прашувате што може да значи тоа, еве ги 7-те најчести толкувања:

1. Вашата потсвест ви кажува да обрнете поголемо внимание на таа личност

Ована почетокот може да изгледа како бесмислено, но честопати ова е сè што треба да се сонува за друга личност - тие оставиле впечаток на вашата потсвест и сега ви создава сон кој ви кажува да внимавате на таа личност бидејќи е интересна.

Некои соништа имаат големо значење во однос на нашата емоционална состојба и аспекти од нашиот сопствен живот, но тој феномен не мора секогаш да биде толку значаен. Понекогаш, некоја личност ни оставила впечаток и тоа е сè што треба.

Можеби дотичниот да извршил одреден подвиг пред вас, да направил грешка за паметење, па дури и да облече нешто глупаво - во секој случај, не треба да биде толку големо изненадување ако ги видите повторно во сон. Ова толкување е обично точно ако изгледот на личноста во вашиот сон е минорен и не е некој толку близок до вас во вашиот буден живот.

2. Сонот покажува како се чувствувате за нив

Од другата страна на спектарот на значење, многу соништа за други луѓе служат да нè потсетат како чувствуваме за нив. Ова е многу вообичаено кога сонуваме за некој близок што сме го игнорирале некое време. Така, на пример, може да сонувате за вашата мајка или тато, за близок пријател со кој сте заљубени и така натаму.

Обично, таков сон е начинот на кој нè информира нашата потсвест дека треба да направиме нешто за нашите чувствакон таа личност. Можеби веќе некое време не сте се јавиле на мама или тато и вашата потсвест ве потсетува дека ги сакате и ви недостигаат. Или, сè уште не сте сфатиле целосно дека паѓате во некого, но вашата потсвест е пред вас и ви дава до знаење.

Правилно препознавање и разбирање на таков сон може да ви даде одличен почеток во такви ситуации . Меѓутоа, ако ја пропуштите навестувањето, може да завршите зад струјата и да пропуштите шанса или уште полошо - случајно да дозволите вашата врска со некого да се влоши.

3. Постои врска помеѓу вас двајца што сте ја пропуштиле

Друго веројатно толкување на сонот е дека вашата потсвест забележала врска помеѓу вас и некоја личност во вашиот живот што вашиот свесен ум ја пропуштил . Или, дури и ако не е, вашата потсвест сè уште чувствувала потреба да го истакне тоа.

Таа врска може да биде што било, од лесна и широка сличност што вашата потсвест ја нашла интересна до нешто длабоко и лично. Можеби и вие и другата личност сте поминале низ слична траума, и двајцата споделувате исти проблеми или цели, или и двајцата неодамна сте биле во слична ситуација или место.

Без разлика во случајот, забележувајќи таа врска понекогаш може да биде ирелевантна и само љубопитна, но во некои случаи може да биде важна – затоа немојте да спиете на неа, така да се каже.

4. Тие можатпретставуваат нешто сосема друго

Многу вообичаено толкување на овој сон е дека тоа не е личноста за која всушност сонувате - тоа е она што тие го претставуваат. Тоа е затоа што нашата потсвест е многу „симболична“ и перцепира сè и секого преку нејзината симболика. Значи, многу работи за кои сонуваме обично се метафори или алегории за нешто друго.

Некои луѓе за кои сонуваме може да бидат наш шеф или соработник, претставувајќи ја нашата работа или кариера. Ова може да се случи ако неодамна сте биле преоптоварени и вашата потсвест сака да го насочи вниманието кон вашето согорување, на пример.

Слично на тоа, стар соученик или наставник во вашиот сон може да го претстави нашето средно училиште, некои болни спомени што ги имаме има оттаму одредени каење, стравови или минати соништа итн.

Во други случаи, славна личност од филмот може да претставува одредени особини на личноста што можеме да ги поврземе со тој филм или некој лик во него. Ова е особено точно за филмовите што сме ги гледале пред некое време, како на пример во детството или тинејџерските години, бидејќи имаме тенденција да ги поврзуваме со одредени емоции или ситуации.

5. Вие сте потсвесно или свесно загрижени за нивната благосостојба

Друго очигледно толкување на сонот за одредена личност е дека вие сте само загрижени за нив. Не е потребна група аналитичари на соништата за да сфатат дека ако сонувате близок пријател во непријатна ситуација,веројатно само страв за нив. Индициите за тоа што точно е вашиот страв може да се најдат во сонот, но тоа може да биде сè, од нивното физичко здравје до нивната емоционална благосостојба.

Исто така види: Сонувате за пчели? (11 духовни значења)

Поврзано толкување е дека тагувате по некого и посакуваш повторно да поминеш време со нив. На крајот на краиштата, тагата е една од најтешките емоции за справување на потсвесно ниво, а нашата потсвест може да ја носи со децении дури и ако веќе сме ја обработиле на рационално ниво. Меѓутоа, таквиот сон обично е уште полесно да се препознае и толкува од сликите во него.

6. Имате силни чувства за нив - дури и ако сè уште не сте ги интернализирале

Некои други вообичаени соништа, особено кога се повторува сон, имаат тенденција да ја означуваат привлечноста што ја доживуваме кон некого, било да е тоа соученик , колега од работа, пријател или странец што штотуку го запознавме. Во зависност од вашата моментална ситуација и деталите за вашиот сон, степенот на вашата симпатија кон нив може да варира, но, уште поважно, очигледноста на тоа може да варира и.

Во некои соништа, може да биде јасно дека вие љубете се на личноста за која сонувате бидејќи целото сценарио на сонот е центрирано околу тоа. Во другите соништа, здробата никогаш не е имплицитно наведена или навестена. Во тој случај, на вас зависи да ги анализирате вашите ставови и чувства за таа личност и како тие се поврзани со сонот штоштотуку имаше.

7. Има некои нерешени прашања или жалење помеѓу вас и другата личност

Каењето е уште една многу моќна емоција која често ги прогонува нашите соништа. Најчесто, ова е жалење поради минатото раскинување или грешки што сме ги направиле во социјални ситуации како на пример во училиште или кон поранешен пријател. Нашиот потсвесен ум сака да се присетува на такви ситуации, навидум во обид да нè измачува со кошмар одвреме-навреме.

Сепак, долготрајната вознемиреност што може да ја имаме поради одамна изгубениот поранешен може да доведе до прилично симболична сонувајте за неможноста да се ослободите, тешкотиите во прифаќањето на грешките од минатото и тешкотиите со сегашните односи. Преминувањето на таквите прашања може да биде доста корисно и исполнувачко, па вреди да се посвети поголемо внимание на таквите навидум едноставни соништа.

Како заклучок – зошто одредени луѓе се појавуваат во вашите соништа?

Психолозите и професионалните аналитичари на соништа не се согласуваат во многу, но една работа за која се на иста страна е дека точното сценарио на вашиот сон може да ви каже многу за вашата длабока емоционална состојба, стравови, жалење, вознемиреност и соништа - но само ако тоа е читај добро. Затоа е клучно да се води дневник за соништата бидејќи ни овозможува да се задржиме на што е можно повеќе детали за нашите соништа.

Исто така види: Што значи кога гледате тројни броеви? (10 духовни значења)

Оттука, сè е прашање да се добие вистинската анализа. 7-те толкувања на соништата погоре не ги исцрпуваат сите можности, туку покриваат најмногувообичаени објаснувања ако правилно го анализирате вашиот сон и ги разберете неговите детали.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.