Сонувате да бидете заробени? (11 духовни значења)

 Сонувате да бидете заробени? (11 духовни значења)

Leonard Collins

Ако неодамна сте сонувале дека сте заробени, можеби сте се разбудиле во паника или ладна пот. Нашиот природен инстинкт е да избегаме од секоја опасна ситуација - вклучително и да бидеме држени некаде каде што не сакаме да бидеме. Затоа е важно да го анализирате вашиот сон и да откриете што се обидува да ви каже вашата потсвест.

Поголемиот дел од времето, сонот со стапица претставува фигуративна замка што ја живеете во вашиот секојдневен живот. Ова може да биде економично, во врска или когнитивно од минати трауматски искуства.

Како да се протолкува сон за тоа дека сте заробени

Постојат два вида на соништа за тоа да бидете заробени. Првиот е оној каде што сте физички заробени на место во вашиот сон, додека вториот е кога се чувствувате заробени во сон затоа што се повторува или доживувате парализа на спиење.

1. Да се ​​биде заробен со својот сон

Доживување на сон каде што сте заробени во непријатна и тешка ситуација. Можеби сте доживеале да сте заглавени во голема зграда, структура слична на лавиринт или низа пречки.

Овие соништа може да ве стават и во јамата на природни катастрофи, како што се земјотрес, торнада, или цунами.

Повеќето од овие соништа не завршуваат со бегство туку едноставно завршуваат откако ќе се разбудите.

2. Доживување бескраен сон

Сон кој не завршува може да се случи за време на парализа на спиење, луцидно сонување или сонјамка.

Парализа при спиење е кога вашиот ум се буди пред вашето тело, оставајќи ве свесни, но неспособни да се движите. Ова може да се случи директно по сонот и да предизвика многу вознемиреност.

Лукцидно сонување е кога некој - обично самоук да го прави тоа - влегува во нивниот сон додека е сè уште свесен. Ова им овозможува да ги контролираат своите соништа, но може да доведе до клаустрофобија од соништата кога не можат да се разбудат од наведените соништа.

Конечно, лажните будења се дел од циклусот на соништата, кога мислите дека сте се разбудиле, но тоа е само дел од вашиот сон.

Овие примери на соништа кои не завршуваат може да изгледаат како замки.

Детално толкување на сонот за да бидете заробени

Сонувате дека сте заробени значи дека се чувствувате заглавени или ограничени во вашите финансии, навики, врски или минати искуства. Прочитајте подолу за да видите кое од овие сценарија најмногу одговара на вашиот секојдневен живот.

1. Заглавени сте во ќор-сокак работа

Честопати, фрустрациите од реалниот живот се вливаат во нашата потсвест, кои се појавуваат во форма на соништа или кошмари. Многу преведувачи на соништата го наоѓаат изворот на овие предизвикувачи таму каде што го поминувате поголемиот дел од вашата недела - на работа.

Ако се чувствувате заглавени во слепа работа, неценети и недоволно платени, ова наскоро ќе протече во други области на твојот живот. Финансиите се марионетските жици што се движат по нашите општествени животи, здравје и егзистенција. Вистинските чувства што ги иматеза вашиот работен и економски живот можеби сега се појавуваат како симболи од соништата со тоа што ќе ве заробат во одредена зграда или место.

2. Се чувствувате заробени од старите навики

Ако се најдете во структура слична на лавиринт во вашиот сон, веројатно ќе се борите со некои внатрешни демони кои живеат во форма на вашите стари, лоши навики. Без разлика дали имате скелет во плакарот со кој не сакате да се соочите или постојано ги храните нагоните со кои не треба, овие сенки ќе продолжат да го опседнуваат вашиот сегашен живот додека не преземете позитивна акција.

Искористете ја оваа можност за ослободете се од системот на самоограничувачки верувања и започнете да ги исполнувате вашите обврски на вистински начин.

3. Вие сте во стагнантна врска

Лошите врски ни се случуваат на најдоброто од нас, но премногу пати остануваме во една кога знаеме подобро. Ако ова е ваш случај, вашиот сон со стапица може да претставува чувства за вашиот партнер.

Некои од овие соништа може да вклучуваат партнер заробен со вас, додека други може да ве стават заглавени со странец. И двете го симболизираат исклучувањето што го чувствувате во вашата моментална врска.

Сега, ова не секогаш значи дека врската треба да заврши, но тоа сигнализира дека ви треба промена во него за да бидете среќни.

4. Имате траума од минатото

Минатите трауми често живеат многу години по завршувањето на настанот. Овие трауми можат да бидат во форма на посттрауматско стресно растројство,повторно се појавуваат како живописни соништа или ретроспективи на настанот.

Ако повторно доживувате сон каде што сте заробени, ова може да биде токму таа траума која се манифестира потсвесно. Најефективниот начин да се соочите и да го отстраните е преку формална терапија или советување.

Различни соништа за тоа да бидете заробени

Одредени соништа за заробеништво се чини дека се повторуваат низ културите и луѓето. Поминете низ оваа листа за да видите дали звучи како сонот што сте го имале за да откриете подлабок слој од значењето на вашиот сон.

1. Борејќи се да излезете

Ако сте доживеале сон од стапица каде што се борите да излезете, ова може да вклучува:

  • Трчање јамки во она што изгледа како да нема крај премин
  • Не успевајќи да избегате од зграда без разлика каде одите
  • Да сте заглавени во нешто како мрежа или ткаенина

Овие соништа одразуваат придушување или затворање во кафез од други во твојот живот. Ова може да биде затоа што вашите мисли и мислења не се почитуваат, сте омаловажувани или затоа што оние околу вас не го почитуваат вашето присуство.

Вашата потсвест ја сфатила оваа динамика и сака да ви каже дека сте свесен ум да направи нешто во врска со тоа. Не дозволувајте овие луѓе да ве туркаат надолу - вие имате моќ да се ослободите во вашиот буден живот.

2. Да се ​​биде заробен во тесен простор

Ако сте сонувале дека сте заробени во тесен простор, како на пример во авион, во цевка,или во просторот за индексирање, се плашите од посветеност. За луѓето кои често сонуваат ваков тип, еден од вашите најголеми стравови може да биде да се смирите за помалку отколку што можете да добиете.

Овој вид на личност е чувствителен на својот простор, време и цели и се чувствува вознемирен или нервозни кога некој настан се заканува да им одземе дел од контролата.

Таквите соништа може да бидат поврзани и со клаустрофобија. Ако ова е вашиот случај, проверете некои од овие решенија.

Исто така види: Што значи кога сонувате дека вашето дете умира? (8 духовни значења)

3. Некој друг е заробен

Можеби твојот сон не беше за тебе, туку за некој, знаеш. Ова е поим дека вашите сопствени емоции кон оваа личност се измешани. Можеби се борите со спротивни чувства за нив или се сомневате како ги гледате сите заедно.

Ако другата личност е заробена во вашиот сон и се обидувате да ја ослободите, тоа сигнализира растојание меѓу вас двајца. Вие би сакале да бидете поблиску до таа личност, но таа или се турка себеси или природно расте растојанието помеѓу вас двајца.

Без разлика на исходот од сонот, ова е сигурен знак дека треба да борба за врската. Пренесете ги вашите грижи и потреби на вашиот пријател и видете дали има некој начин да се помирите или зајакнете врската.

4. Бегство од стапица

Ако успеете да избегате од стапицата во сон, без сомнение сте се разбудиле со воздишка на олеснување. Овој сон е надежен и укажува на големопозитивна промена која доаѓа во вашиот живот.

Исто така види: Сонувате да разговарате со вашата мртва мајка? (5 духовни значења)

Можеби сте на работ да го пробиете вашиот стаклен таван на работа, да ставите крај или да започнете важна врска или конечно да следите страст што сте ја насочиле кон страна.

Ако, од друга страна, сте ја избегнале стапицата во сон, но сепак сте се соочиле со дополнителни бариери или тешкотии, ова покажува дека вашата битка не е завршена. Ќе се соочите со повеќе предизвици во иднина и мора да им пристапите со сила и самодоверба доколку сакате да успеете.

5. Разбивање на стапица

Ако се најдете во сон како се обидувате да скршите стапица во која сте заглавени - или која држи нешто што ви треба - ова покажува дека се борите со промените. Можеби сте се навикнале на тоа како биле работите и ги гледате сите модификации како закана.

Наместо да се борите со новото, обидете се да го прифатите и да се прилагодите на него во вашиот живот. Без промени, не можете да растете. Контролирајте ги вашите чувства – за разлика од сонот – и обидете се да ѝ пристапите на ситуацијата аналитички наместо емотивно.

Ако успеете да ја скршите стапицата во вашиот сон, вие сте на работ на пробив. Стапицата ја симболизира вашата борба и моментот кога ќе се скрши сигнализира новопронајдена слобода. Времињата може да станат тешки, но тоа значи дека се ближите до финишот и мора да продолжите да туркате напред.

Заклучок

Соништата за заробеништво можат да не натераатсе чувствуваат преоптоварени, ограничени или стагнантни. Повеќето од нив се знак дека се чувствувате заглавени во некоја област од вашиот живот.

Ако сонувате со друга личност, таа можеби е заглавена со вас или можеби се чувствувате исцрпени во таа врска. Сонот за бегство од стапица е позитивен знак, претскажувајќи голема промена во вашата иднина на подобро.

Без разлика кој сон сте го доживеале со стапица, можете лесно да дишете знаејќи дека сте не вистински заробени во реалниот живот. Преземете ефикасна акција денес и можете да се ослободите од вашите фигуративни замки и да го живеете животот што го заслужувате.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.