Drøm i sort og hvid? (8 spirituelle betydninger)

 Drøm i sort og hvid? (8 spirituelle betydninger)

Leonard Collins

At drømme i farver er "standard" for folk, der er vokset op i en tid med farvefjernsyn m.m. Vores liv leves i farver, så det ville give mening, at vores drømme ender med at have en tilsvarende farverig palet, ikke? Det er mærkeligt at høre om drømme i sort/hvid.

Selv om en sort-hvid verden ikke er virkelig, kan den stadig få en drøm til at føles supervirkelig. Har du for nylig haft en drøm, der lignede en film fra 1940'erne, og har du spekuleret på, hvad meningen bag den kunne være? Den sande mening kan overraske dig.

Hvorfor drømmer du i sort og hvidt?

1. Det kan skyldes de medier, som du har forbrugt

Hvis du er fan af gamle film, har vi nogle overraskende (hvis ikke ligefrem chokerende) nyheder til dig. En undersøgelse har vist, at folk over 55 år drømmer langt oftere i gråtoner end folk under 25 år.

Hvorfor?

Se også: Top 12 Dyr, der repræsenterer styrke

Det er ganske enkelt: Den ældre gruppe havde meget sort/hvid-tv og film i deres hverdag, da de var yngre. Derfor har de en tendens til at have en følelsesmæssig forbindelse til gråtoneskalaer. Det er en del af deres minder fra de dage, de har set gamle film.

Hvis du har nydt mange monokromatiske medier, f.eks. sort/hvide billeder i aviser, drømmer du måske af den grund om gråtoner. En drøm uden farver kan ske for alle, der er vant til "det gamle liv".

2. Du føler dig måske keder dig eller er følelsesmæssigt udmattet

Har du for nylig udført en masse arbejde, som har gjort dig kedelig som en stump? Har du udført en masse tunge følelsesmæssige opgaver, som har gjort dig udmattet? Hvis det er tilfældet, kan drømme i sort og hvidt tyde på, at dine følelser føles kedelige.

Se også: Hvad betyder det, når du drømmer om sommerfugle? (7 spirituelle betydninger)

Måske føler du, at du mangler spænding i dit liv, eller at du føler, at du har begrænset adgang til fede ting at lave. Hvis du føler, at du bare går igennem rutinerne for at holde tingene kørende, er det måske på tide at bryde ud af din rutine.

På samme måde kan en mangel på følelser også tyde på, at din underbevidsthed har opdelt dårlige minder. Hvis din sort-hvide drøm fokuserede på traumer, kan det være et tegn på PTSD.

I de fleste tilfælde er det stadig et spørgsmål om, at monotonien er lidt for meget for dit mentale helbred. Hvis du har grund til at tro, at du har PTSD, kan det dog være på tide at tage fat på det i terapi eller hos en autoriseret professionel.

Den bedste måde at gøre det på er at gøre en ende på den monotoni og ligegyldighed, du føler, ved at gøre noget uden for dit komfortniveau. Tag et yogakursus! Gå en tur i en park, du aldrig har været i! Spis den kage uden skam! Nyd det liv, du lever.

3. Du føler dig ensom, sørger over et tab eller føler dig bare afbrudt

Sorte og hvide drømme har en vis symbolsk betydning for de fleste mennesker, der har dem. Det er farver, der ofte forbindes med sorg, ensomhed og tab. Hvis du har længtes efter selskab, kan det være derfor, du havde denne drøm.

Dette gælder især, hvis du har mistet en person for nylig. En sort/hvid drøm kan afspejle dine minder om den afdøde eller i nogle tilfælde et behov for afslutning, som du aldrig fik i dit vågne liv.

Hvis du lider af en følelse af tab, er det nu et godt tidspunkt at tage kontakt til dine kære for at tale med dem. Nogle gange kan det at høre en vens stemme være den beroligelse, du har brug for i en kritisk periode i dit liv.

På samme måde kan det også betyde, at du føler dig ensom. En verden med monokromatiske nuancer ser ensom ud. Hvis du i din vågne tilstand føler, at du kunne græde over at føle dig så ensom, kan din drøm afspejle denne stemning.

Måske er det på tide at gå i en klub eller deltage i et møde, ikke?

4. Du fortryder en tidligere fejl, du har begået

Alle har mindst én ting, som de fortryder i livet. Måske har du slået ud efter nogen på grund af jalousi eller taget nogens loyalitet for givet. Hvis du tænker over de dårlige ting, du har gjort, kan farverne i dine drømme være en hentydning til dine uløste problemer.

Nu ville det være et godt tidspunkt at forsøge at finde en måde at gøre tingene rigtigt på. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du overveje at tale med en terapeut om det, du har gjort. Hvis det virkelig hjælper, kan du også undskylde over for dem, du har gjort uret og forsøge at gøre det godt igen med dem.

5. Dit liv har brug for lidt mere balance

Sort og hvid er kontrastfarver, der ofte symboliserer balance. Hvis du har negative drømme, der involverer mange gråtoner, kan det være, at du har at gøre med et tab af balance. Er din balance mellem arbejdsliv og privatliv ikke i orden? Giver du for meget af dig selv?

Det er nu et godt tidspunkt at se, om du har brug for at skabe en form for balance i et eller andet aspekt af dit liv. Hvis du har brug for mere yin til dit ordsproglige yang, kan det være klogt at finde ud af, hvordan du kan genoprette en sund balance i dit liv.

Hvis dit liv føles helt ude af balance, bør du tage et skridt tilbage. Nogle gange kan det hjælpe dig til at finde ud af, hvad der er det bedste at gøre, hvis du løsriver dig fra situationen.

6. Du føler ikke, at du har kontrol over dit liv

Nogle gange kan en sort/hvid drøm være en advarsel om, hvordan du har det i dit vågne liv. Mange af os kan miste vores vej. Uanset om det skyldes et kontrollerende forhold, et dominerende familiemedlem eller misbrug, der er gået galt, kan vi alle føle, at vi ikke længere lever vores eget liv.

Din drømmetilstand kan antyde, at du føler, at du er en outsider, der ser dit liv passere forbi dig. Det er en følelse, der ofte opstår, når folk ender med at bøje sig bagover for at behage andre. Det kan også skyldes, at du spiller martyr.

Positive resultater kan kun ske, hvis du rent faktisk forsvarer dig selv og kommer tilbage på sporet. Det er ikke altid let, men dine drømme giver dig en advarsel. Hvis du fortsætter ad denne vej, bliver du aldrig lykkelig.

Husk, at "NEJ" er en hel sætning. Du behøver ikke at forklare folk, hvorfor du vil have noget. Grænser kan hjælpe dig med at genvinde kontrollen over, hvor dit liv er på vej hen.

7. Du skal have en ny begyndelse

Nogle gange kan drømme i en sort/hvid verden også betyde, at du er klar til en ny fase i livet. Det kan være skræmmende at komme ud af et liv, der er blevet for ensformigt, men denne drøm antyder, at du er klar til det.

Er du ved at afslutte din uddannelse? Måske er det tid til at flytte til en ny by eller starte et nyt job. Uanset hvad, er det klart, at du kommer til at se din livsbane blive ændret. Mulighederne vil begynde at banke på, så sørg for, at du er klar til at besvare kaldet.

8. Du er stagnerende

Er du holdt op med at se vækst i dit liv? Har du været fastlåst til de gamle måder at gøre tingene på eller har du været sammen med de samme mennesker i de sidste 10 år? Det vintage look af en drøm i monokrome farver henviser ofte til en tid, der for længst er forbi ... og som bør forblive i fortiden.

Fordi de har en tendens til at hentyde til gamle, gammeldags medier, kan sort-hvide drømme antyde, at du sidder fast i fortiden. Selv om fortiden føles dejlig og nostalgisk, er det aldrig sundt at forblive i den rutine, du har været i i årevis. Det er sådan, du mister livet.

Hvis du ikke har ændret meget i din rutine i de sidste par år, kan din drøm gøre dig opmærksom på din egen stagnation. Det gælder især, hvis folk har fortalt dig, at du sidder fast i fortiden, eller at du er for fokuseret på det, der allerede er sket.

Livet er kort og flygtigt. Det giver ingen mening at blive ved med at brokke sig over det, der skete for så længe siden. Måske er det på tide, at du prøver noget nyt! Selv om det er noget så simpelt som at prøve en ny restaurant eller starte en sidegejst, kan det have stor betydning for din livsbane.

Sidste ord

Sort-hvide drømme kan også være mystiske. Har du oplevet denne type drøm for nylig? Betød den noget meget vigtigt i dit liv eller varslede den en stor forandring? Fortæl os om den i så fald i kommentarerne nedenfor.

Leonard Collins

Kelly Robinson er en erfaren mad- og drikkeforfatter med en passion for at udforske gastronomiens verden. Efter at have afsluttet sin kulinariske uddannelse, arbejdede hun i nogle af de bedste restauranter i landet, finpudsede sine færdigheder og udviklede en dyb forståelse for kunsten at det fine køkken. I dag deler hun sin kærlighed til mad og drikke med sine læsere gennem sin blog, LIQUIDS AND SOLIDS. Når hun ikke skriver om de seneste kulinariske trends, kan hun blive fundet ved at lave nye opskrifter i sit køkken eller udforske nye restauranter og barer i sin hjemby, New York City. Med en kræsen gane og øje for detaljer bringer Kelly et frisk perspektiv til mad- og drikkeverdenen og inspirerer sine læsere til at eksperimentere med nye smagsvarianter og nyde bordets fornøjelser.