10 ефективни начини да сонувате за некого

 10 ефективни начини да сонувате за некого

Leonard Collins

Сонуваме за пријатни и ужасни работи. Повеќето луѓе веруваат дека немаме моќ над видот на соништата што ги имаме, додека други веруваат дека нашите соништа се резултат на нашите емоции, мисли и постапки.

Ако цврсто верувате во соништата и имате некој посебен на твоето срце, сонувањето за нив ќе биде најважно. Не е доволно да се биде околу некој што го сакате ограничено. Вашиот значаен другар можеби е далеку од вас, а вие повремено го гледате. Секогаш ќе сакате да ги видите во сон кога се далеку.

Вашето можеби нема да биде љубовник; може да имате некого со кого се згрозувате и не сакате да го држите подалеку од очите ниту една секунда. Потоа почнувате да размислувате за тоа како можете да сонувате за таа конкретна личност во вашиот буден живот.

Како да сонувате за некој специфичен

Постојат многу причини зошто можеби сакате да сонувај за некого. Според неколку аналитичари на соништа или експерти за соништа како Зигмунд Фројд, можно е некого намерно да сонувате.

Она што е поважно е да знаете како да го направите тоа. Еве индиции за тоа што треба да направите ако сакате да сонувате за некого:

1. Имајте слика од нив во ваша близина

Повторливите соништа честопати се надвор од човечка контрола. Во моментот кога ќе започнат, тие се под влијание на се што се случувало во вашиот ум за време на вашите будни часови. Ако се поставите да видите и размислитена вашите најблиски во секое време, шансите да ги видите во сон се зголемуваат.

Да чувате скица или слика на личноста за која сакате да сонувате во близина на вашиот кревет е одличен начин да ги втиснете во вашиот потсвесен ум.

Физичката фотографија на таква личност е од суштинско значење. Во случаи кога не можете да добиете физичка фотографија, тоа ќе го направи дигиталната слика на вашиот телефон.

2. Редовно визуелизирајте ги во вашиот ум

Ако сакате да сонувате за некој толку драг за вас, тогаш редовно визуелизирајте го во вашиот ум. Бидете многу детални за нив. Размислете за нивниот допир, насмевка и начинот на кој мирисаат.

Користете ги сите пет сетила за да ги доведете до реалноста во вашиот ум барем еднаш дневно. Визуелизирајте се како комуницирате со нив во вашиот ум за време на спиењето.

Исто така види: Сонуваш за сина змија? (6 духовни значења)

Ова ќе ја втисне нивната слика и во вашата потсвест и во вашата свест. Така, помагајќи ви безбедно да се лансирате во светот на соништата.

3. Вежбајте луцидно сонување

Можно е да имате способност да го контролирате вашиот сон и да ја видите личноста што сакате да ја видите. Со доволно вежбање и вежбање, можете да вежбате она што е познато како луцидно сонување или ремен сон. Една од најважните причини зошто соништата се такви какви што се е тоа што не сме ни свесни дека сонуваме.

Исто така види: Библиско значење на примање пари во сон (9 духовни значења)

Она што се случува е што дозволивме да бидеме влечени по турбулентните струи на нашиот пејзаж од соништата. Турбулентен како опсегот на соништатаможе да биде, исто така е од суштинско значење дека тоа е нешто со кое можеме да манипулираме.

Сè што треба да направиме е да бидеме свесни дека сонуваме. Овој чин на луциден или мечтаење му помага на вашиот сон или потсвесен ум да се потсети на нивното лице. Овој тип на соништа е да се биде целосно свесен за сите ваши соништа. Вежбајте луцидно сонување за да ви биде полесно да сонувате за посебна личност или славна личност.

4. Посетете места што тие сакаат да ги посетуваат

Друг начин да имате живописни соништа за некој што ви е толку драг е да ги посетите местата што тие сакаат да ги посетуваат. Ова е еден паметен трик што можете да го вклучите. Личноста за која сакате да сонувате може да биде пријател, соработник или член на семејството што ви е драг на срцето.

Размислете за местата каде што тие сакаат да се дружат и за нивната непосредна околина. Посетете ги и овие места и запознајте се со нив за да можете лесно да ги замислите во вашиот ум. Замислете да ги посетите овие места со нив, да се држите за раце и да одите рамо до рамо.

Потоа, поврзете ја личноста што ја имате на ум со сеќавањето на овие места. Колку повеќе места поврзете одредена задача или меморија поврзана со таа личност, толку полесно е да се потсетите на нив кога ќе наидете на овие места во вашиот сон.

5. Запишете што сакате да сонувате

Што и да не запишеме често ни бега од сеќавањето. Ако сакате да сонувате за некого, земете книга и пенкало и запишетесе што сакате да видите во сонот. Не само лицето на личноста, туку и работи за кои сакате да разговарате со неа, нивниот допир и мирис.

Запишувањето на сè не гарантира дека сè ќе се случи како што сте планирале. Но, тоа ќе помогне да се воспостави јасна слика со која вашиот ум ќе помогне во работата, обликувањето на вашиот сон и водењето на вашата потсвест.

Напишете сè што сакате. На пример, може да напишете дека сакате да ја видите таа личност на одредена локација, да разговарате со неа, да се држите за раце, да ја прегрнете и да ја бакнете. Бидете многу детални во вашето пишување. Прочитајте го неколку пати и бидете очекувани за сонот.

6. Разговарајте со нив пред да спиете

Ако личноста за која сакате да сонувате ви е на дофат, обидете се да разговарате со неа физички или на телефон пред да одите во кревет. Во случаи кога не можете да ги контактирате физички или телефонски, замислете дека се со вас и разговарајте со нив пред да одите во кревет. Разговарајте со нив за тоа како ви поминал денот и како сакате да бидат веднаш со вас.

Обидете се да го спомнувате нивното име што е можно почесто додека го водите разговоров. Ова ќе ви помогне да го обликувате вашиот ум околу нив и нивното присуство или отсуство во вашиот ден. Завршете го секој разговор што го имате за нив со „Со нетрпение очекувам да сонувам за тебе“. или „ајде да се сретнеме во моите соништа“.

Можеби мислите дека ова е „лудо или незамисливо“ и тоаверојатно е. Но, вистината е дека тоа е многу ефикасен метод ако сакате да сонувате за некого.

7. Прашајте за таа личност

Прашајте за личноста ако не сакате да поминувате низ премногу стрес. Откако ќе видите други луѓе во сон, распрашајте се за поединецот што го барате. Тие може да ви ја кажат локацијата на поединецот или да ви покажат каде се наоѓа лицето. Можете исто така да побарате од оние што сте ги запознале во сон да ви помогнат да ја добиете личноста што ја барате.

8. Наведете ја личноста за која сакате да сонувате

Откако ќе ги испробате сите горенаведени методи, можете исто така да ја наведете личноста за која сакате да сонувате да манипулира со вашиот сон и да ја доведете таквата личност во сон со вас. Ако сакате да сонувате за вашата љубов, визуелизирајте ги веднаш зад аголот или зад вас.

Откако ќе добиете јасна слика за нив, погледнете наоколу за да ги најдете. Можете исто така да замислите врата и да очекувате дека тие се зад вратата. И кога ќе ја отворите вратата, пречекајте ги со раширени раце.

9. Замислете ја иднината со нив

Бог му дал на секој поединец способност да ја издлаби својата способност, а таа моќ започнува од умот. Замислете го животот што навистина го сакате со таквите личности и почекајте вашата потсвест да ги претвори во реалност.

Вистината е дека замислувајќи ја својата иднина со силна верба, тие ќе се појават во вашиот сон. Дури и ако вашата моментална ситуација не еколку што е возбудливо, можете да ја обликувате иднината што сакате да ја имате. Тоа е динамиката на таквите соништа - тие ви помагаат да најдете исполнување во сопствениот живот.

На краток рок, вашиот сон ќе стане реалност. Во вистинска смисла, работите за кои веруваме дека се реалност се производ на нашата конструкција. Можеме да го преобликуваме тоа сценарио за да создадеме исполнети животи кои одговараат на она што ни е важно во животот.

10. Продолжете да се обидувате

Откако ќе ги поминете горенаведените чекори, можеби нема веднаш да го видите посакуваниот сон. Тоа сега може да се случи при вашиот прв или втор истрел. Ќе биде потребно извесно време за да се постигне контрола над вашите соништа. Продолжете да вежбате, набавете книга и запишете ги сите ваши други соништа. Ова помага да се смири вашата душа и дава простор за посакуваниот сон.

Исто така, медитирајте малку пред да заспиете. Ова ќе ви помогне да ги смирите вашите нерви. Направете неколку вежби за дишење и ако се молите, продолжи. Погрижете се вашиот ум да биде смирен и подготвен да ги пречека во сонот.

Заклучок

Ако сакате да сонувате за некого, испробајте го секој метод погоре за да знаете кој најдобро ви одговара. Не се стресувајте премногу кога ќе ги видите во сон. Колку повеќе се стресувате, толку е помала веројатноста тие да се појават во вашиот сон. Само вежбајте, опуштете се и гледајте како да функционира.

Покрај тоа, соодветното спиење секоја вечер ќе ви помогне да ги контролирате вашите соништа. Не се стресувајте премногу во текот на денот; обидете се да добиете барем 7 до 8часови спиење секоја вечер. Ова ќе му помогне на вашиот ум да остане освежен и опуштен за да имате повеќе непрекинато време од соништата.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.