Сонуваш дека си парализиран? (9 духовни значења)

 Сонуваш дека си парализиран? (9 духовни значења)

Leonard Collins

Многумина од нас се плашат да ја загубат контролата врз нашите тела. Ако сте доживеале сон дека сте парализирани, веројатно сте се разбудиле исплашено и сте воздивнале со олеснување кога сте сфатиле дека тоа не е вистина.

Додека можеби сте се чувствувале затворени во сон, сонувате за да се биде парализиран може да фрли светлина на вашата потсвест, како и на секоја анксиозност или проблеми што ги доживувате за време на вашиот буден живот. Овој сон, исто така, може да биде епизода на парализа на спиење или нарушувања од точка до спиење.

Ајде да се нурнеме во тоа како можете да го протолкувате вашиот сон, како и некои од најчестите теми во парализата на сонот.

Како да се толкуваат соништа за парализирање

Повеќето соништа за парализирање може да се класифицираат како кошмар. Неможноста да движите делови од вашето тело додека се борите да ја вратите контролата е застрашувачка сензација, особено ако не можете да врескате или зборувате.

За правилно да го протолкувате вашиот сон, треба:

  1. Потсетете се на деталите од вашиот сон, вклучително и кој бил присутен, каде бевте и како се чувствувавте.
  2. Размислете за вашиот сегашен живот за да ги идентификувате вашите грижи, вознемиреност, стравови и какви било непријатни ситуации сте се нашле или во кои сте се нашле.

Заеднички теми за парализирање

Соништата за парализирање укажуваат на неспособност да се справите со ситуација за време на будност. Ајде да истражиме некои заеднички теми што овие соништа ги претставуваат и идентификуваатако некој ве резонира.

1. Чувство на беспомошност во буден живот

Ако неодамна сте претрпеле негативни промени во вашиот буден живот, можеби страдате од чувство на беспомошност. Без разлика дали сте изгубиле работа, врска или чувство за стабилност, често е тешко да ја вратите самодовербата и да се вратите на вистинскиот пат.

Ако сте се чувствувале како животните околности да се надвор од вашите контрола, ова може да се одрази во сон каде делови од вашето тело исто така се надвор од ваша контрола. Колку е пошироко вашето чувство за парализа, толку помалку го имате вашиот секојдневен живот.

Добрата вест за ова сценарио е што можете да ја вратите контролата. Почнете да правите мали, директни избори во вашиот секојдневен живот и поддржете ги со решителна акција. Пред да го разберете тоа, ќе имате подобро управување со околината и ќе можете да го вратите вашиот живот во форма што ја цените.

2. Да се ​​има менталитет заснован на страв во будниот живот

Сонот да се биде парализиран обично е придружен со страв. Ако се разбудите во страв среде ноќ и не можете да се ослободите од чувството на страв, ова може да го одрази стравот што го имате да живеете во потполност.

Студената тешка вистина е дека повеќето човечки суштества немојте да живеете до крај. Причината за ова е што многумина од нас имаат страв од неуспех, па веруваме дека ако избегнеме обиди, не можеме да пропаднеме. За жал, ако никогашобидете се, вие не само што избегнувате неуспех, туку и успех.

Дали ова ви одекнува? Дали избегнувавте големи одлуки, промени или преселби од страв? Ако е така, вашите стравови за време на свеста сигурно ќе се лизгаат во вашата потсвест и ќе се вкоренат во вашите парализирани соништа.

3. Соништата за парализа како траума од минатото

Понекогаш соништата за парализа може да бидат трауми од минатото кои се манифестираат во светот на соништата. Ако сте доживеале ужасен настан во минатото, тој може да остане присутен или дури и да се појави многу години подоцна во форма на соништа или ретроспективи.

Можете да идентификувате дека вашиот сон произлегува од траума ако луѓето, околината , или околностите ги одразуваат оние од денот кога се случила вашата траума. На пример, ако сте доживеале торнадо како дете додека живееле на фарма, а парализата од соништата ви се случила додека сте биле на фарма во сон, ова би можело да биде вашата траума од минатото повторно да се појави на површина.

Минатите трауми не често заминуваат сами и многупати се манифестираат како посттрауматско стресно растројство. Ако сакате да ја надминете вашата траума, побарајте стручна помош, потпрете се на вашиот систем за поддршка и дадете приоритет на вашето здравје. Мирен сон ќе дојде полесно со мирна душа.

4. Доживување парализа при спиење

Парализата при спиење на повеќето луѓе им се јавува барем еднаш во животот и може да се помеша со сон дека сте парализирани.

Парализата при спиење обично е момент кога виеили заспиваат или се будат и не можат да се движат или да зборуваат. За време на парализа на спиење, многу поединци чувствуваат дека има духови или демони во собата со нив, а некои чувствуваат притисок како наведените суштества да ги туркаат надолу.

Не постои испробана причина за појава на овој феномен , но се поврзува со нарколепсија, лишување од сон и неправилен распоред на спиење. Јадењето, пушењето, пиењето алкохол или земањето одредени лекови пред спиење, исто така, може да го зголемат ризикот од парализа на спиење.

5. Доживување халуцинации

Додека парализата при спиење може да биде неможност за движење или зборување, хипнагогичните и хипнопомпичните халуцинации се имагинарни слики што ги гледаме кога преминуваме помеѓу спиење и будност.

Хипнагогичните халуцинации се случуваат кога заспиваме и хипнопомично халуцинации се јавуваат при будењето. Овие халуцинации обично се дел од нарушување на спиењето и може да вклучуваат халуцинација на парализирање. Познато е дека нарколептичните пациенти доживуваат парализа на спиење и овие халуцинации комбинирани.

И двете од овие халуцинации се манифестации на вашиот циклус на спиење со брзи движења на очите (РЕМ сон) и мускулна атонија. Поголемиот дел од времето, халуцинациите ќе се појават во средината во која спиете (на пр., во вашата спална соба).

Ако вашиот сон бил многу жив и предизвикал интензивни чувства на страв, можеби ќе сакате да направите студија за спиењеза да се исклучат какви било нарушувања на спиењето и овие видови халуцинации.

Различни соништа за парализирање

Иако деталите од вашиот сон може да укажуваат на конкретни стравови или грижи, некои соништа за парализа се повторуваат низ различни менталитети. Ако вашиот сон вклучува едно од следниве, можете да додадете втор слој на вашето толкување.

1. Сонувајте дека сте парализирани и во опасност

Едно е да сонувате за парализа и да се грижите за тоа, но друго е ако сте сонувале за претстојна закана и сте неспособни да се движите или да побегнете.

Исто така види: Сонувате за некој што провалува? (14 духовни значења)

Овие соништа може да ве стават на штетен начин, како на пример со некој што сака да ве повреди, среде природна катастрофа или во ситуација која може да ви стави крај на животот ако не излезете.

Повеќето од овие соништа - без разлика на заканата - укажуваат на нешто што ве заплашува во животот. Чувствувате дека оваа штета е неизбежна и сте замрзнати од страв, што ве спречува да донесете каква било одлука. Важно е да ја вратите контролата врз вашиот живот така што помалку размислувајќи за тоа што треба да правите и едноставно избирајќи да направите нешто.

2. Сонувајте дека сте парализирани и неми

Во други соништа, може да се најдете и парализирани и неспособни да зборувате или да викате. Многу од овие соништа се поврзани со парализа на спиење или халуцинации, но други едноставно може да бидат кошмар.

Овие видови насоништата често носат паника затоа што не можете да повикате некого за помош. Додека размислувате, важно е да анализирате каде сте и кој не може да ве слушне.

Ако препознаете друга личност во вашиот сон, тоа покажува дека постои прекин во комуникацијата меѓу вас двајца во будниот живот. Ако има нешто што спречувате да им кажете, време е сега. Ако има нерешени тензии или прашања меѓу вас двајцата, ова е исто така погоден момент да го натерате да се залева под мостот.

Исто така види: Сонуваш за војна? (21 духовни значења)

3. Сонувајте како некој друг е парализиран

Ако вашиот сон вклучува друго лице, но тоа се оние кои се парализирани, овој сон има две толкувања.

Прво, треба да анализирате дали на другата личност му е потребна помош во вашиот буден живот. Ако сонувате за нив парализирани, можеби вашата интуиција ви кажува дека нешто не е во ред. Ако имате позитивен однос со нив, контактирајте со споменатата личност и видете дали ѝ треба поддршка или водство на кој било начин.

Напротив, ако не ја препознаете личноста во вашиот сон, тоа може да биде знак дека другите се обидуваат да ја задушат вашата креативност и желби. Парализирајќи ги во сон, се обидувате да дејствувате поавтономно и да се изразувате како што сакате.

4. Сонуваме дека сме делумно парализирани

Понекогаш сонуваме дека сме само делумно парализирани, како на пример во рацете или нозете.Ова може да започне како чувство на пецкање и да се претвори во целосна парализа.

Во наједноставните ситуации, ова може да биде предизвикано од вашата положба на спиење. Ако немате доволно проток на крв во еден од вашите екстремитети, вашиот ум од соништата може да го одрази тоа како парализа.

На подлабоко ниво, ова може да претставува и како ви треба помош за да продолжите напред. Ги имате сите правилни чекори за да успеете и да растете, но го пропуштате последниот дел од сложувалката за успех. Допрете им до оние околу вас со мудрост и побарајте нивно водство за да ги постигнете своите цели.

Заклучок

Соништата за парализирани мускули или неподвижност се непријатни, но можеме да ги гледаме како метафора за она што го се случуваат во нашите животи. Без разлика дали го толкувате како предупредување да го промените вашиот животен стил или како покана за раст, сигурно можете да најдете подлабоко значење во вашиот сон и да го искористите на подобро.

Leonard Collins

Кели Робинсон е искусна писателка на храна и пијалоци со страст да го истражува светот на гастрономијата. По завршувањето на својата кулинарска диплома, таа работеше во некои од врвните ресторани во земјата, усовршувајќи ги своите вештини и развивајќи длабоко ценење за уметноста на фината кујна. Денес, таа ја споделува својата љубов кон храната и пијалоците со своите читатели преку нејзиниот блог, ТЕЧНОСТИ И ЦРВИ. Кога не пишува за најновите кулинарски трендови, може да се најде како подготвува нови рецепти во својата кујна или истражува нови ресторани и барови во нејзиниот роден град Њујорк. Со проникливо непце и око за детали, Кели носи свежа перспектива во светот на храната и пијалоците, инспирирајќи ги нејзините читатели да експериментираат со нови вкусови и да уживаат во задоволствата на трпезата.